Home / Hem / Asiatisk-inspirerad inredning
Asiatisk-inspirerad inredning

Asiatisk-inspirerad inredning

Den asiatiskt inspirerade inredningen är en autentisk stil som långsamt hittar sin väg in i modern inredning. Det är verkligt eftersom det utstrålar en speciell typ av fred och lugn.

Det lugnar själen med sin rika karaktär och lugnande former och är det perfekta tillskottet till ett modernt hem.

Zen-funktioner

Asian-Inspired-Interior-Design1 Asian-Inspired-Interior DesignBildkälla: Webb & Brown-Neaves

Zen-stilen har redan integrerats i den asiatisk-inspirerade inredningen. De viktigaste färgerna att fokusera på är vatten, mörk jord och naturligtvis neutrala toner som hjälper till att stabilisera stämningen.

Att implementera en Zen-stil i ditt hem är en enkel process eftersom den inte har alltför många krav. Själva stilen främjar enkelhet och minimalism. Det räcker med att effektivt använda det väsentliga och möblerna i kombination med det universella behovet av balans.

Maximera energiflödet

Asian-Inspired-Interior-Design2 Asian-Inspired-Interior DesignBildkälla: Designed Spaces, Interior Design Studio, LLC

Det har alltid funnits en koppling mellan den asiatiska Zen-stilen och ljusa, öppna planlösningar – målet är att låta energin flöda fritt genom rummet.

Naturliga designelement är viktiga om du vill harmonisera omgivningen och öka påverkan av det negativa rummet i rummet. Prova persienner, asiatisk väggkonst eller bambudetaljer.

En touch av livfulla färger

Asiatisk-inspirerad-inredning-design3 Asiatisk-inspirerad inredningBildkälla: Laura Garner

Vissa kan säga att asiatiska stilar saknar starka och levande toner, men det är väldigt långt ifrån sanningen. En lätt accent blandad med en neutral bakgrund är en design som alltid ingår när du använder en asiatisk inredning.

Den orientaliska stilen kan inte klara sig utan accenter av rosa eller körsbärsblommor, lyxiga purpurfärgade eller vackra röda nyanser, eftersom de också utgör en stor del av de Kina-inspirerade dekorationsstilarna.

Du kan använda subtila svarta för att lägga till den mystiska atmosfären i rummet, eller till och med eleganta guld kompletterade med en subtil neutral bakgrund.

Denna kombination ger dig en känsla av friskhet och innehåll. Guld har också varit mycket populärt den senaste tiden, så oavsett vilken stil du föredrar är det ett utmärkt val.

Så få artiklar som möjligt

Asian-Inspired-Interior-Design4 Asian-Inspired-Interior DesignBildkälla: Folio Design LLP

När du arbetar med asiatisk-inspirerad heminredning finns det inget utrymme för röran, särskilt eftersom Feng Shui-filosofin säger att ett överflöd av små föremål kan fånga dålig energi.

Asiaterna själva har inte för många saker i sina hem eftersom de har enklare dekorationstendenser än nordamerikaner. Det är bra att komma ihåg att utrymmet också är begränsat, så lagring är en allmän del av detta ämne.

Ett soffbord och sidobord med tydliga linjer och förvaringsutrymmen som korgar och lådor kan bara vara tillräckligt för ett enkelt och elegant vardagsrum.

När du tittar på sovrummet, överväga att ersätta dina breda byråer med sådana som är långa och inte för breda. Det är bättre att rengöra ett rum än att fylla det med möbler och små föremål som tätar utrymmet.

Cirkulära motiv är viktiga

Asian-Inspired-Interior-Design13 Asian-Inspired-Interior DesignBildkälla: Tucker & Marks

Det är viktigt att komma ihåg det cirkulära motivet, som är en stor del av inredningen i orientalisk stil.

Cirkeln är känd för att representera solen, och detta återfinns också i Japans nationella flagga eftersom det är ”Landet för den stigande solen”. Cirklar finns i skåpytor eller till och med i dörrar; En stil som kallas måndörrar.

Inklusive skärmar

Asiatisk-inspirerad-inredning-design6 Asiatisk-inspirerad inredningBildkälla: Troy Spurlin Interiors

Alternativen sträcker sig från fällbara skärmar till skjutdörrar som fyller mitten av rummet. Du kan lägga till elegans och sofistikering i ditt hem genom att dela dina utrymmen utan de hårda gränserna på väggarna.

Visuell och strukturell balans

Asiatisk-inspirerad-inredning-design5 Asiatisk-inspirerad inredning och designBildkälla: Olga Adler

Balans är en mycket viktig del av den asiatiska stilen. Det är ett återkommande tema i de flesta val av orientalisk designtyp. När du talar om balans måste du vara försiktig med att välja färger och texturer för ditt rum.

De måste kombineras på ett sådant sätt att de harmoniserar miljön och betonar balans. För ett konkret hem skapar glasväggar, trägolv samt persienner av bambu, dekorationer i natursten och organiska strukturer en charmig och idealisk miljö.

Uttalningsstycken räcker

Asiatisk-inspirerad-inredning-design7 Asiatisk-inspirerad inredningBildkälla: Lori Gentile inredning

Den förenklade stämningsuran skulle inte vara densamma utan några distinkta accenter för att liva upp den. Naturligtvis måste dessa bitar komplettera den befintliga asiatiska inspirerade interiören.

Några bra alternativ skulle vara asiatisk-inspirerade möbler eller kanske till och med en tredubbel skärm.

Du kan uppnå ett komplett utseende genom att använda de perfekta tapeterna eller mattorna för din bakgrund. Om du letar efter något modernt kan tatamimattor och bambuöverdrag förändra det traditionella orientaliska utseendet.

Med några få uttalanden kan du förenkla och minimera behovet av massor av asiatisk inredning, som om du med rätt val inte behövde mycket för att hålla humöret igång.

Chinoiseriets skönhet

Asian-Inspired-Interior-Design12 Asian-Inspired-Interior DesignBildkälla: Elizabeth Gordon

Vissa kinesiska influenser som består av mytiska och detaljerade mönster kallas chinoiserie, vilket betyder “kinesiska” på franska. Chinoiserie Furniture är dock inte begränsat till att bara anpassa den kinesiska designen och motiven, den innehåller också några avancerade målningstekniker från Japan som heter Japanning.

Du hittar sådana mönster i textilier och broderier och till och med på möbler som skåpdörrar eller porslinsföremål. De hjälper till att skapa en fantasifull atmosfär som kommer att fånga uppmärksamhet och få en kraftfull inverkan.

Vattenfunktioner för en autentisk atmosfär

Asiatisk-inspirerad-inredning-design14 Asiatisk-inspirerad inredningBildkälla: Christopher utvecklingar

Balanssymbolen är ingen annan än vatten, vilket är mycket vanligt i asiatisk stil som en symbol för en atmosfär full av lätthet. Feng Shui hävdar att ljudet av strömmande vatten harmoniserade själen så att dess ljud skulle vara en utmärkt funktion att placera i vardagsrummet, entrérummet eller till och med bakgården.

Prova reflekterande pooler eftersom det här är en av många vattenfunktioner som kan ge området liv. Ett annat bra val är en koi-damm, som kan ge flyt och lätt bli huvudattraktionen i ett rum.

Omfamna lugnet

Asiatisk-inspirerad-inredning-design8 Asiatisk-inspirerad inredningBildkälla: Carrie Wissner Designs

Eftersom det är ett av de mest minnesvärda tecknen på asiatisk design är vila viktigt för att hålla ditt utrymme lugnt och förbättra dess övergripande estetik.

Neutrala toner passar bra till mjuk belysning som papperslyktor, liksom naturliga textilier som bambu. Dessa element kan skapa en full atmosfär med en touch av noggrant utvald asiatisk-inspirerad inredning.

Skriv ut väggarna korrekt

Asian-Inspired-Interior-Design10 Asian-Inspired-Interior DesignBildkälla: DesRosiers Arkitekter

Du kan prova silke målningar för att uppnå en del av stycket eftersom dessa typer av målningar använder många färger för att skapa vackra detaljerade bilder. Tapeter som är inspirerade av sidenmålning används allt oftare och ger en typ av äkthet till alla husägare.

En del av naturen

Asiatisk-inspirerad-inredning-design9 Asiatisk-inspirerad inredningBildkälla: Angela Todd Designs, Portland, OR

Det är inte bara dekorationen – hela atmosfären bör vara asiatisk inspirerad. Du kan använda doftljus, sandelträ rökelse och till och med vindklockor. Dessa kommer säkert att flyta till den övergripande orientaliska atmosfären som du vill utstråla.

Du kan blåsa liv i rymden med några krukväxter och buskar som förvandlar ditt vardagliga hem till något modernt men ändå bekvämt.

Det handlar inte bara om den visuella representationen – att vara uppmärksam på dofter och ljud i rummet är en nyckelfaktor för att skapa den perfekta atmosfären för dig och dina gäster.

Kolla in antikviteter

Asian-Inspired-Interior-Design11 Asian Inspired-Interior DesignBildkälla: Cynthia Lynn Photography

Du kan välja ett målat chinoiseriebord eller jadurnor som passar din stil. Dessa detaljer blandade med en enkel och neutral bakgrund och dekor inspirerar och skapar den perfekta bakgrunden i asiatisk stil.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*