Home / Hem / Arbeta hemifrån med dessa bra färger för hemmakontoret

Arbeta hemifrån med dessa bra färger för hemmakontoret

Varje rum kräver en speciell inställning och uppmärksamhet, som huvudsakligen beror på dess funktion eller syfte. Det betyder att inredningen är en seriös plan och kombination. och koppla materiella element med känslor och behov.

Till exempel är vardagsrum sociala områden som måste framstå som dynamiska, medan sovrum måste uppmuntras genom avkoppling och lugn. Hemmakontor är ett speciellt fall där design verkar blåsa varmt och kallt.

Det är inte ovanligt att människor blir förvirrade när de bestämmer hur man ska dekorera ett hemmakontor. Processen är verkligen motsägelsefull: du ska skapa en arbetsmiljö som motiverar dig, men du förväntar dig ändå att den ska vara bekväm och hemtrevlig.

Start-Work-Home-With-These-Good-Colors-For-Home-Office2 Arbeta hemifrån med dessa bra färger för hemmakontorBildkälla: Huang Iboshi Architecture, Inc.

Samtidigt bör kontor vara eleganta och charmiga, men inte så distraherande från dina professionella aktiviteter.

Det är därför färgscheman är så viktiga för kontorsfärger. Att välja bra färger för hemmakontoret är viktigt eftersom det har det sista ordet om hur kontoret kommer att se ut eller fungera. Mångsidigheten i färger gör det svårt att välja, särskilt om du inte vet hur du känner för var och en.

Start-Work-Home-With-These-Good-Colors-For-Home-Office13 Arbeta hemifrån med dessa bra färger för hemmakontorBildkälla: MOD Construction Inc.

Genom att begränsa valen kan vi dela upp färgerna i mer och mindre lämpliga färger för ett arbetsområde. Att välja de bästa färgerna för hemmakontorsfärg är dock individuellt och beror på vad du verkligen gillar eller tycker om.

Att hitta en idealisk färglösning är verkligen en utmanande process. Först och främst måste du tänka på färger som skapar en positiv stämning och du vill arbeta ännu hårdare på dina uppdrag.

Det låter som sunt förnuft, men många människor förstår det inte (titta på alla de svarta kontoren som ser snygga och sofistikerade ut men är den främsta orsaken till ihållande huvudvärk!). Varför skulle du göra det mot dig själv?

Start-Work-Home-With-These-Good-Colors-For-Home-Office6 Arbeta hemifrån med dessa bra färger för hemmakontorBildkälla: Randall Architects

Skulle det inte vara lättare att välja färger som gör dig lycklig eller som har en uppenbar inverkan på din sinnesro och produktivitet? Energistiska beslut är också viktiga på kontor, förutsatt att de inte är för starka eller överväldigande.

Det första du bör tänka på är arten av ditt jobb. Är det ett kreativt yrke som kräver detaljer och motivation? Är det ställningen som revisor som du behöver fokusera på med många siffror? Uppenbarligen varierar kontor beroende på yrke, varför alla kan dra nytta av olika färgscheman.

blå

Start-Work-Home-With-These-Good-Colors-For-Home-Office3 Arbeta hemifrån med dessa bra färger för hemmakontorBildkälla: Jennifer Pacca Interiors

Kräver ditt jobb mycket eftertanke och analys? Ska du överväga olika alternativ? Välj i så fall den mentalt stimulerande blått.

Blå har makten att lugna ner människor, varför stressade arbetare gillar att ha det på sina kontor. Det finns också många nyanser med olika effekter (till exempel turkos främjar sällskaplighet och kommunikation, vilket gör det till ett perfekt val för kommunikatörer, callagenter etc.).

Mörkblå, å andra sidan, skapar förtroende och säkerhet och får en plats att se balanserad och harmonisk ut (har du någonsin undrat varför vissa banker har blå logotyper?)

Eftersom vi pratar om en kall färg bör vi komma ihåg att enstaka pops av varm orange eller gul kan öka känslorna på ett sådant kontor.

lila

Lila är också ett mycket smart val eftersom det ofta är relaterat till fred, intuition och visdom. Precis som blått, lila kommer det troligen att slappna av sinnet och involvera människor fullt så att de kan fokusera på sina uppgifter.

På grund av detta är det akademiens eller andra arbetares favoritfärg som förlitar sig på intellekt och kritiskt tänkande.

Ändå är det en betydande skillnad mellan mörka och ljusa nyanser av lila: det första kan få ett rum att se riktigt dramatiskt ut, medan det andra inför en lugn och lugnande ton.

grön

Start-Work-Home-With-These-Good-Colors-For-Home-Office7 Arbeta hemifrån med dessa bra färger för hemmakontorBildkälla: Bröderna Schell

Det finns inget bättre sätt att koppla av än att vara omgiven av expansiva ”gröna”. Gröna kontor är perfekta för stressiga jobb eller jobb som innebär rädsla, korta tidsfrister och mycket ansvar.

Start-Work-Home-With-These-Good-Colors-For-Home-Office8 Arbeta hemifrån med dessa bra färger för hemmakontorBildkälla: Mark Reuter

Ju mer krävande ditt arbete är, desto mer grönt använder ditt kontor. Som vanligt har olika nyanser olika tolkningar. Vi rekommenderar dock en mild grön för dina väggar eller de största möblerna du har på ditt kontor.

Så rik som en palett är, är grön alltid den första färgen som lockar och upprätthåller uppmärksamhet. Resultatinriktade människor föredrar grönt eftersom det håller dem stabila, motiverade och redo att balansera mellan olika aktiviteter.

gul

Start-Work-Home-With-These-Good-Colors-For-Home-Office9 Arbeta hemifrån med dessa bra färger för hemmakontorBildkälla: Echelon Interiors

Har du någonsin undrat varför påminnelser och klistermärken mest är gula? Svaret är att de hjälper dig att fokusera och stärka ditt minne.

Som kreativ arbetare (författare, designer, målare, etc.) kanske du inte blir inspirerad av mörka och kalla färger (t.ex. blå).

Start-Work-Home-With-These-Good-Colors-For-Home-Office10 Arbeta hemifrån med dessa bra färger för hemmakontorBildkälla: Positive Space Staging and Design Inc.

Det rätta valet för dig är varma nyanser, eller vilken nyans du än gör kan föra din kreativitet till bordet. De flesta kreativa människor gillar att experimentera, varför de stöder lekfulla koncept och djärva, varma lösningar.

orange

Start-Work-Home-With-These-Good-Colors-For-Home-Office11 Arbeta hemifrån med dessa bra färger för hemmakontorBildkälla: Melissa Lenox design

Orange har makten att förvandla även det tråkigaste rummet till en motiverande miljö full av energi och positiva vibbar. Vad mer kan du be om för att få jobbet gjort? Orange är din bästa vän när du vill öka produktiviteten i ditt arbete.

röd

Start-Work-Home-With-These-Good-Colors-For-Home-Office12 Arbeta hemifrån med dessa bra färger för hemmakontorBildkälla: B Fein Interiors LLC

Samma som orange, röd kommer att hålla dig motiverad och full av energi. Enligt vissa studier kan rött till och med öka din arbetshastighet, varför många människor med hög arbetsbelastning gör detta val. Ändå är färgen mycket intensiv, varför du bör undvika stora och starka doser.

Som du redan misstänker kan förkortad timing ha allvarliga nackdelar, varför designers ibland skyller på rött som den skyldige för allvarliga arbetsfel.

När vi analyserar vad som har sagts kan vi dra slutsatsen att rött är mer produktivt för fysiskt arbete eftersom det stimulerar kroppen snarare än sinnet.

Ändå kan alla lågspänningsjobb dra nytta av röda tillbehör, liksom motiverande arbete utan att nödvändigtvis höja blodtrycket.

Ytterligare tips för kontorsmålning

Start-Work-Home-With-These-Good-Colors-For-Home-Office1 Arbeta hemifrån med dessa bra färger för hemmakontorBildkälla: CASA & RESORT

Att välja rätt färger för ditt kontor handlar inte bara om utseende och estetik. Det belyser också behovet av att köpa färger av utmärkt kvalitet så att stora och viktiga element inte skadas över tiden.

Stora möbler förväntas på ett kontor (t.ex. hyllor från vägg till vägg). Det betyder att du bör samordna pallar i större utrymmen än vanligt.

Det finns många saker att tänka på när man köper kontorsfärg. Du måste vara medveten om effekten av färgen, undertoner, exponering för naturligt ljus eller andra händelser som kan påverka platsens attraktivitet.

Lyckligtvis kan vi med hjälp av digital teknik kontrollera att en färg matchar ett redan möblerat kontor och välja en annan att kombinera med den.

Start-Work-Home-With-These-Good-Colors-For-Home-Office4 Arbeta hemifrån med dessa bra färger för hemmakontorBildkälla: Inouye-design

Ta fortfarande inte dessa farhågor som en personlig ansträngning: att investera i ett anständigt färgval är mycket fördelaktigt när det gäller både huvudelement och accenter (om rött är ditt primära val, välj liknande dekorationer som ger ett ännu starkare uttalande).

En annan fördel är att säljare vanligtvis har förplanerade uppsättningar, båda med liknande eller kontrasterande färger som är tilltalande för det mänskliga sinnet.

Slutligen bör du vara mycket försiktig med vilken typ av färg du applicerar. Glansiga färger skapar mer energi, medan deras platta motsvarigheter lugnar och lugnar miljön.

Vi rekommenderar att du använder miljövänliga färger, t.ex. B. flyktiga organiska föreningar (låg VOC) eftersom du kommer att spendera mycket tid på ditt kontor.

Måla är en investering, inte en kostnad

Start-Work-Home-With-These-Good-Colors-For-Home-Office5 Arbeta hemifrån med dessa bra färger för hemmakontorBildkälla: Polsky Perlstein Architects

Det är så sant! Medan ommålning och ombyggnad kan ta bort trycket från påsen eller ta slut tid och ansträngning, är det en process som gör ditt jobb roligt och produktivt. I grund och botten betyder det att du investerar i din framtid.

Oavsett var ditt hemmakontor ligger (ett soligt rum eller till och med en vind), kan färger förvandla det och göra det till en personlig oas av framgång.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*