Home / Hem / Användbara tips för att utforma ett loft

Användbara tips för att utforma ett loft

Att bo på ett loft och utforma det för att vara din söta tillflyktsort är en unik upplevelse. Loftdekorationsidéer inkluderar oväntat höga och dramatiska fönster, öppna golv och ett vackert ljusflöde för att hålla platsen fräsch under dagen och få en glimt av stadens fantastiska nattlampor.

Med detta i åtanke är loftdesignidéer de mest moderna och industriella, och det är inte ovanligt att det finns VVS, betong och exponerade rör i ett av dessa hem.

Användbara tips för att utforma ett loft12 Användbara tips för att utforma ett loftBildkälla: Chipper Hatter arkitekturfotograf

Den ursprungliga idén att bo på ett loft tillhör artister som föredrog att vara lite isolerade och göra sitt jobb, inspirerad av den fantastiska utsikten som loften erbjuder.

Användbara tips för att designa ett loft 11 Användbara tips för att designa ett loftBildkälla: David Howell Design

Efter det verkade det som att en sådan livsstil också passade människor som inte hade något att göra med konst men bara inte ville ta itu med splittrade väggar och överväldigande dekoration.

Som sagt är loft allt-i-ett-lösningar och gäller därför alla som föredrar lugn och enkelhet.

Här är några användbara tips för att utforma ett loft.

Innan något annat

Användbara tips för att designa ett loft7-2 Användbara tips för att designa ett loftBildkälla: Tewes design

Den första uppgiften innan du går vidare till att dekorera ditt loft är att bli av med vad du har fått höra om det och glömma alla förutfattade idéer om att dekorera.

När du utformar ditt loft, tänk på det som ditt mästerverk: ta upp eventuella konstnärliga idéer, blanda och testa färger för att hitta rätt kombination och tänk på hur det övergripande temat ska se ut till slut.

Principen ”less is more”, som är så utbredd inom alla inredningsområden, behöver inte gälla även vinden: Så länge du håller röran och funktionaliteten låg kan du ta med vad du vill.

Det andra du behöver göra för att förbereda dig för ett lofthem är att hitta de mest praktiska förvaringslösningarna. Lofts är vanligtvis inte uppdelade i några separata områden, och allt du äger informeras av dina besökare.

Välj en stil

Användbara tips för att utforma ett loft6 Användbara tips för att utforma ett loftBildkälla: Prentiss Balance Wickline Architects

Lofts har mestadels modern design och föredrar tydliga, tunna linjer, neutrala färger och släta ytor.

Materialen är vanligtvis naturliga och inkluderar sten, trä, finmetall och falskt glasarbete, även om många kreativa människor föredrar att göra dem varmare med växter och rika, traditionella tyger.

läger

Användbara tips för att utforma ett loft 14 Användbara tips för att designa ett loftBildkälla: CCS ARKITEKTUR

Loftboende klagar vanligtvis över bristen på lagringsutrymme, eftersom stora och öppna ytor inte erbjuder så många alternativ för att stapla sängkläder, hänga kläder eller lagra personliga föremål.

I det här fallet måste vi lära oss av våra förfäder: det fanns inga garderober tidigare och människor var tvungna att kompensera för detta med förvaringsmöbler som skåp, bufféer, plattformssängar eller typiska porslinsskåp.

Det som är bra med dem är också att de inte kostar för mycket även om vi försöker bygga upp vår egen lagring på kreativa sätt, med några fyrkantiga lagringsblock som visar sig på intressanta sätt.

Människor går så långt som att lägga förvaring först, med hjälp av centralt placerade eldstadsomgivningar, hyllor och soptunnor som tillfälligt täcks av tygkjolar eller till och med väggmålningar med få hyllor inuti.

Kombinera färger

Användbara tips för att utforma ett loft3 Användbara tips för att utforma ett loftBildkälla: Habitar design

Föredragna loftplaner är neutrala och innehåller många vita och beige ytor. Detta beror på att utrymmet är öppet och måste behaga ögat med en enda färgpalett och betona enhetens plats.

Var fortfarande inte rädd för att bryta monotonin med färg och lägg till djärva stänk för att balansera skaltonerna var du än tycker det är nödvändigt.

Målaeffekter är bara viktiga för att öka intresset. Så måla även en hel vägg eller lägg till ränder för att ändra glansen.

Takproblemet

Användbara tips för att utforma ett loft13 Användbara tips för att utforma ett loftBildkälla: Upplösning: 4 arkitektur

Loft har vanligtvis högt i tak och synliga balkar och liknande VVS. Om du inte tycker att den här lösningen är trevlig, kamouflera den med mörkare dekorationer. Ibland räcker det med att måla staplarna för att få det att se lägre ut.

Det kreativa bland er kan till och med överväga att ta med sig några nya arkitektoniska element, såsom: B. Former för att få taket att se lägre ut. Andra liknande taktiker inkluderar att hänga stora vertikala målningar eller köpa möbler som är högre än vanligt, såsom skåp och bokhyllor.

Trägolv

Användbara tips för att utforma ett loft8 Användbara tips för att utforma ett loftBildkälla: Nicole Hogarty

Vi har länge överträffat matttrenden att täcka alla golv från vägg till vägg med irriterande och svårt att underhålla mattor.

Den föredragna lösningen idag är att utöka våra rum med trägolv, varför en del av oss tror att trä inte är en smart loftlösning.

Men varför minska intrycket av rymd? De flesta av oss väljer lofthus eftersom de är stora och istället för att försöka slå in dem bör vi låta fantasin springa vild och försöka utnyttja det utrymme vi har.

Du kan till exempel försöka använda ett fint och hållbart lönngolv och färga det i varma ebenholtstoner eller oskärpa och gråtoner.

ram

Användbara tips för att utforma ett loft1 Användbara tips för att utforma ett loftBildkälla: Design 1 kök & badrum

Låt oss inse det: när vi utformar ett loft har vi bara ett rått och stort rum med taket oproportionerligt högt och ingenting tyder på någon uppdelning eller förenklar processen att föra samman den platsen och omvandla ett hem.

Därför är vår första uppgift att skala om platsen och se till att våra möbler inte går förlorade i tomrummet utan funktion.

Det bästa sättet är att välja större möbler med slående färger som kontrasterar våra oändliga, neutrala väggar, eller ompröva belysningen och belysa områdena separat snarare än att hänga centrala taklampor.

Kom ihåg, så vacker som den är, kommer din lyxkrona inte att imponera på någon som hänger tio meter från huvudet – du måste ta alla hängande lampor till en mänsklig nivå.

spegel

Om du vill att ditt loft ska se större ut än det är, använd speglar.

De kostar inte för mycket eftersom du bara behöver köpa en eller två (helst enkla och utan ramar som kan distrahera det enkla industriella systemet) och placera dem strategiskt på platser där de kan spegla det mesta av det inkommande solljuset i ditt rum.

För loft utan naturligt solljus kan du använda speglar mitt emot fönstren för att reflektera solljuset och lägga omedelbar ljusstyrka till ditt utrymme.

Decentraliserad belysning

Användbara tips för att designa ett loft5 Användbara tips för att designa ett loftBildkälla: Estrada designråd

Loften är helt öppna och mycket stora, varför inte integrerade lampor och klappfläckar mitt i våra rum hjälper till att understryka hur vi har satt upp och ordnat möbelelement.

Istället bör vi överväga möbelns närhet till ljuset och definiera mer än ett enastående ljusområde för varje del. Nu när vi har tillämpat det öppna golvkonceptet måste vi kunna föreställa oss en skiljevägg utan väggar, som mat-, sitt- eller sovdelar, och ljus är ett bra sätt att uppnå detta.

Vintage affischer och annonser

Användbara tips för att designa ett loft 10 Användbara tips för att designa ett loftBildkälla: Antik marknad

Varför inte göra ett retroloft? Samla några fina vintage-annonser och häng dem på väggarna så att dina besökare kan njuta av dem.

De flesta av dessa annonser och affischer kan köpas i antikaffärer. Du kan dock också använda retromagasin eller ladda ner Lucky Strike-annonskopior från internet.

Skriv ut dem, rama in dem och krydda platsen med lite old school-kreativitet.

Windowing

Användbara tips för att utforma ett loft9 Användbara tips för att utforma ett loftBildkälla: PURVI PADIA DESIGN

Lofts åtföljs vanligtvis av fantastisk utsikt, men problemet med de stora fönstren är att de inte riktigt kan skydda din integritet och kan utsätta ditt utrymme för extrema väderförhållanden om du inte täcker dem ordentligt.

Du kan använda rena och genomskinliga tygpaneler för att få både integritet och mängden naturligt ljus som varje rum behöver.

Ett annat förslag att tänka på är fönsterluckor och persienner, eftersom du kan öppna dem för att släppa in morgonljuset och stänga dem senare för att hålla din vind utom synhåll för människor på eftermiddagen.

Arbetsloft

Användbara tips för att utforma ett loft2 Användbara tips för att utforma ett loftBildkälla: Skjularkitektur och design

Många människor skulle aldrig tänka sig att bo på ett loft eftersom de ser det som en konstnärsstudio i New York-stil som, även om det är en lugn oas, inte har de nödvändiga förutsättningarna att bo i.

Sanningen är dock att du kan använda Loft för båda ändamål: välj ett arbetsområde och dedicera det (beroende på arten av ditt jobb, försök att välja ett område nära fönstret).

Mysigt loft har perfekterat förmågan att vårda kreativitet och att bo i dem är ofta det enda incitamentet att vårda vår talang.

Anpassa det

Användbara tips för att utforma ett loft4 Användbara tips för att utforma ett loftBildkälla: Tracy Schneider Design

Det du kommer att njuta mest av när du utformar och inredar ditt loft är den fullständiga friheten du har att implementera din kreativitet och unika idéer.

Den första föreningen som alla har med loft är att de är råa och oavslutade, och det är precis vad loft representerar – stora och öppna utrymmen där det inte finns några regler och möjligheterna helt enkelt är oändliga!

Därför får du helt blanda dina antikviteter och traditionella mattor med modern utrustning i rostfritt stål för att bryta de neutrala systemen med djärva lädersoffor eller till och med återanvända möbler på ovanliga sätt – vad du än tycker är vackert, fortsätt göra det!
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*