Home / Hem / Använd hörnhyllor för att få ut det mesta av ditt kök
Använd hörnhyllor för att få ut det mesta av ditt kök

Använd hörnhyllor för att få ut det mesta av ditt kök

Ett av problemen varje husägare möter då och då är problemet med att hålla saker på plats, vilket vi alla oundvikligen samlar över tiden.

Det spelar ingen roll om du är lite hoarder eller inte; Vi måste alla ta itu med röran i våra hem någon gång.

En snyggt byggd hörnhylla kan göra livet mycket enklare, för att inte tala om hur snyggt ditt hem skulle se ut. Från en liten hörnhylla till en stor hörnhylla är det enkelt att organisera ditt hem, och du kan också lägga till unikhet och elegans i mixen.

Bygg en hörnhylla

Ramble-House-by-Ambiance-Interiors Använd hörnhyllor för att få ut det mesta av ditt kökBildkälla: Atmosfär interiör

Även om du kan köpa färdiga hörnhyllor är Ikea hörnhylla ofta ett populärt val. Men många vill bygga sina egna hörnhyllor. Det är inte bara billigare, men det ger dig också friheten att använda den så kreativt som du vill.

Så här är vad du behöver för din hemlagade trähörnhylla:

  • Träplankor
  • någon form av yta för att försegla trähyllorna som polyuretan eller lack
  • 1/8 “borrkrona
  • Borrar och skruvar för att fästa standarder på väggen
  • en borr
  • Hyllfästen
  • Hyllstandarder
  • Träfläck eller färg och grundfärg

Ordförrådet

Capital-Closets-by-Capital-Closets Använd hörnhyllor för att få ut det mesta av ditt kökBildkälla: Huvudskåp

För att bättre förstå vad vi pratar om, här är några vanliga tekniska ord som du kanske inte känner till:

  • Standarder – De långa vita vertikala ränderna på väggen. De fästs på väggen genom att borra skruvar i väggstolpar. Tapparna används för bättre stöd eftersom hyllorna kan bli ganska tunga vilket kan få standarder att dra av väggen.
  • Hyllfästen – Hyllstöd hakade till standardens skåror.

Köp trä

Forrest-Hills-Addition-by-Celtic-Works Använd hörnhyllor för att få ut det mesta av ditt kökBildkälla: Celtic fungerar

Innan du faktiskt köper träet finns det några saker att tänka på och tänka på:

Hyllornas storlek

European-Cottage-by-bba-ARCHITEKTEN Använd hörnhyllor för att få ut det mesta av ditt kökBildkälla: bba ARKITEKTER

Det första du bör tänka på när du bygger en hörnväggshylla är hur länge du vill att hyllorna ska vara. Ett användbart trick som människor ibland gör för att spara pengar på trä är att ha smalare hyllor för mindre föremål överst och bredare hyllor för större föremål längst ner.

Naturligtvis behöver du inte. Att bestämma storleken på dina hörnväggshyllor är helt upp till dig. Du bör dock planera så att dina hyllor är minst 5 tum bakom normerna för utomhushyllor.

Tiny-House-Kitchen-by-The-Tiny-Project-Använd hörnhyllor för att få ut det mesta av ditt kökBildkälla: Det lilla projektet

Om dina dubbar redan är placerade i väggen, se till att hyllorna är tillräckligt långa för att nå dem.

Om du är osäker på det exakta avståndet mellan två pinnar, använd pennfindaren för att markera dem och bestäm sedan vilka pinnar som ska användas för att lagra standarder och stöd för din hemdepå i hyllorna.

Planera längden på trä

Tustin-Kitchen-by-Vision-Interiors Använd hörnhyllor för att få ut det mesta av ditt kökBildkälla: Vision Interiörer

När du vet att din hörnhylla kommer att bli stor planerar du träets längder och bredd och markerar dem på ett papper. Varför är det viktigt? Helt enkelt för att det är en mänsklig sak att glömma och varje tum räknas när man bygger något från grunden.

En användbar sak skulle vara att göra en skiss av hörnlagringsenheten och sedan skriva ner alla mått. Det är lättare att optimera, ändra och beräkna saker när du ser dem på papper.

När du väl har gjort detta logiskt kan du enkelt planera trälängderna så att du vet tillräckligt enkelt om du har tillräckligt med längd i varje bräda när du köper träet du planerar att använda.

Ta med din skiss till lumberyard och de kommer att klippa längderna och bredderna du vill ha för dig eller till och med hjälpa dig om du fortfarande är osäker på vilka längder du behöver vid denna tidpunkt.

Inköp av standarder och fästen

Stevenson-by-TAS-Construction Använd hörnhyllor för att få ut det mesta av ditt kökBildkälla: TAS-konstruktion

Om du planerar att göra en hängande hörnhylla eller flytande hörnhyllor inte längre än 30 cm behöver du bara två standarder för varje sida. Om din väggmonterade hörnhylla är större rekommenderas att du använder tre av dessa för att säkerställa adekvat stöd.

Om du bygger en liten hörnhylla, t.ex. B. 32 tum lång eller kortare, hänger du bara standarderna på intilliggande tappar eftersom det inte finns något utrymme att hoppa över tapparna.

Menlo-Park-Residenz-von-Menlo-Park-Residenz Använd hörnhyllor för att få ut det mesta av ditt kökBildkälla: Moroso konstruktion

Med en stor hörnhylla kan du hoppa över en bult mellan standarduppsättningar och hörnfäste – såvida du inte vill använda den flytande hörnhyllan för något exceptionellt tungt.

Om du är osäker är det bättre att inte hoppa över några klämmor. De vet vad de säger: Bättre säkert än ledsen. I vilket fall som helst, om du vill ha extra säkerhet, välj tre standarduppsättningar och intilliggande dubbar utan att hoppa över en pinnskruv.

Dölj kanterna på det upphöjda fästet

Pittoreskt målat öppet hyllkök av Erotas Anpassad byggnad Använd hörnhyllor för att få ut det mesta av ditt kökBildkälla: Erotas anpassade byggnad

En av de saker som kan hända när du köper fästen som är kortare än bredden på dina hyllor är fästena som lyfter upp skårorna i ändarna som håller hyllorna på plats.

Om det händer av en slump finns det en lösning på det. Placera helt enkelt hyllorna på konsolerna, markera där skårorna kommer att träffa och borra ett hål på den platsen. Skårorna glider sedan in i hyllorna och din trähörnhylla kommer att se bra ut från alla vinklar.

Styling av hörnhyllor

Den gamla världens elegans motsvarar dagens krav på samtida rymdbehov av Marlene-Wangenheim-AKBD-CAPS-Allied-Member-ASID Använd hörnhyllor för att få ut det mesta av ditt kökBildkälla: Marlene Wangenheim AKBD, CAPS, allierad medlem ASID

Om du vill bygga din egen flytande hörnhylla, kökhörnhylla, hörn-TV-hylla, hörnhylla eller någon annan typ av hörnhyllor, bli så kreativ som du vill. Om du inte har någon aning om hur din nya hylla ska se ut, bör du kolla på internet för de mest populära idéerna i hörnhyllan.

Här är dock några av de vanligaste hörnhylldesignerna och stilarna som både är snygga och ganska lätta att bygga:

Små trianglar

100 kvadratmeter köksrenovering av David Heide Design Studio Använd hörnhyllor för att få ut det mesta av ditt kökBildkälla: David Heide Design Studio

Detta är möjligen den enklaste utformningen av hörnhyllorna, men det är också mycket elegant och modernt.

Allt du behöver är triangulära hyllor som staplas ovanpå varandra och placeras i hörn av rummet. En hylla som denna är både dekorativ och praktisk och hjälper dig att visa dina favorit saker utan att ta upp för mycket utrymme.

Använd också botten

Vintage-galley-by-PowerSmith-design-by-PowerSmith-design Använd hörnhyllor för att få ut det mesta av ditt köksutrymmeBildkälla: PowerSmith-design

Flytande hörnhyllor är mycket praktiska, men folk glömmer ofta att använda alla tillgängliga ytor, vilket är slöseri med utrymme. Hyllans botten kan användas på många kreativa sätt. Till exempel är en av de vanligaste användningarna i köket att hänga upp muggar.

Hörnhyllor för barnböcker

Islington-Reading-Space-by-Shade-Abdul-Architecture Använd hörnhyllor för att få ut det mesta av ditt kökBildkälla: Shadow Abdul-arkitektur

När det gäller barn kan de aldrig ha för mycket utrymme i sina rum. Vi vet alla hur barn är och hur lätt deras rum kan bli rörigt och rörigt.

Att bygga en vit hörnhylla för plantskolan är ett utmärkt sätt att visa alla dina favoritböcker och minimera röran. Bortsett från det kan du också utforma det med sina favoritklistermärken eller låta dina barn måla det själva.

Var kreativ

Kains-Avenue-Kitchen-by-Artdecor Använd hörnhyllor för att få ut det mesta av ditt kökBildkälla: Kains Avenue Kitchen

En av de bästa aspekterna av att bygga från grunden är att kunna bli så kreativ som du vill.

Var inte rädd för att använda dina idéer och skapa en lekfull hög hörnhylla, ett litet 3D-väggkollage, en svart hörnhylla i olika former och storlekar, en vit hörnhylla med handmålade mönster eller i princip vilken typ av hylla som helst lägg till ditt sinne.

Trapphörnhylla

Källare-skrivbord-under-trappan-av-Leslie-Goodwin-fotografi Använd hörnhyllor för att få ut det mesta av ditt kökBildkälla: Leslie Goodwin Photography

Om du vill ha en modern hörnhylla kan du överväga att placera en i raden av dina trappor. Sådana hörnbokhyllor kan användas både av praktiska skäl och för dekoration.

Sammanfattning:

Hörn är ofta oanvända utrymmen i varje hem. Visst, du kan bara ha en växt i hörnet för dekoration och friskhet, men det är inte den mest praktiska lösningen, eller hur?

Om det finns ett hörn i ditt hus som verkar obekvämt tomt, är att bygga hörnhyllor ett utmärkt sätt att skapa extra förvaringsutrymme för röran i ditt hem och ge rummet ett modernt och elegant utseende.

Det bästa med hörnhyllor är att du inte behöver ett specifikt varumärke, t.ex. B. IKEA hörnhyllor. Du kan snabbt och enkelt skapa din egen hylla från grunden.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*