Home / Hem / Ändra din stil med inredningsmönster
Ändra din stil med inredningsmönster

Ändra din stil med inredningsmönster

När det gäller inredning kan många olika faktorer spela in för att ett sådant projekt ska lyckas. Till exempel spelar kombinationen av aspekter som struktur, mönster och färg en stor roll för att göra slutprodukten så tilltalande som möjligt.

Det är viktigt att gräva djupare in i de olika elementen i designen innan man diskuterar aspekter som de som nämns ovan. Dessa element inkluderar följande:

*Färg
* Linje / form
*Andel av
* Textur / mönster
*Ljus

Det diskuterades tidigare hur element som färg och linje kan användas i en mer kommersiell miljö för att förmedla ett specifikt budskap relaterat till verksamheten. Nu är det dags att fokusera på att använda mönster inom inredningen.

FÄRG

Ändra din stil med inredningsmönster-6 Ändra din stil med inredningsmönster

Färg är kanske den största aspekten som människor verkar förstå mest när det gäller inredning. Samtidigt är dock färgen inte så lätt att manövrera som du kanske tror. Färg kan inte bara användas för att förmedla ditt primära budskap och / eller huvudämne, men det kan också hjälpa till att sätta tonen för ett visst rum när det gäller psykologi, humör etc.

Med alla dessa saker i åtanke kommer du utan tvekan till ett specifikt färgschema som passar bäst för vad du vill uppnå i ett rum.

Färg är också särskilt användbart för att markera och skapa olika kontaktpunkter i ett rum, särskilt när det inbyggda färgschemat har en mer neutral ton.

Till exempel, om du använder en neutral väggfärg och har placerat en viss bit av en ljusare färg bredvid väggen, kommer din blick naturligtvis att dras till just den delen. Detta är också en metod som du kan använda på andra olika accentbitar över hela rummet, till exempel: B. Kuddar på en soffa.

Ändra din stil med inredningsmönster-5 Ändra din stil med inredningsmönster

Färg är också något som kan se mycket olika ut beroende på tid på dagen. Därför är det oerhört viktigt att överväga hur färgen ser ut på morgonen för att skilja hur den ser ut på kvällen och / eller på natten.

Detta gäller både naturligt och konstgjort ljus, eftersom båda mycket kan påverka hur färgerna i ditt utrymme avslöjas för andra.

TEXTUR

Ändra din stil med inredningsmönster-2 Ändra din stil med inredningsmönster

Aspekten av inredningsmönster inkluderar också konsistens. Denna term används oftare när en inredningsarkitekt hänvisar till ytkvaliteten för ett visst material, oavsett om det känns platt, slät eller ojämn vid beröring. Hur vi normalt uppfattar textur påverkas också av:

* Strukturen på angränsande ytor
* Typen av belysning på dessa ytor
* Vårt totala betraktningsavstånd

Textur kan också ofta beskrivas som visuell eller taktil, eller med andra ord hur vi helt enkelt uppfattar en verklig struktur för att känna den kontra hur själva strukturen känns.

MALL

Ändra din stil med inredningsmönster-4 Ändra din stil med inredningsmönster

När det gäller inredning kan blandade mönster leda till definitioner som kan skilja sig från de som en person är van vid. Som vi alla vet är mönster de olika grafiska motiv som upprepas på ett material. Mönstret hänvisar också till en mer illustrativ uppfattning i motsats till textur, som är mer relaterad till en tvådimensionell kvalitet på en yta.

Mönster tillämpas vanligtvis på följande inställningar i en kommersiell miljö:

*Bricka
* Väggbeläggningar
* Mattor

Dessutom används inredningsmönster bland annat för att definiera ytor, förmedla en designstil och påverka skalan. Det är dock viktigt att alltid använda mönster så balanserade som möjligt. Annars kan själva rummet bli för trångt.

VARJE INTERIÖR BÖR HA EN SIN AV MÖNSTER

Ändra din stil med inredningsmönster-5 Ändra din stil med inredningsmönster

Alla olika trender inom inredningen verkar gå i cykler, liknar många andra trender. Många olika moderna interiörer föredrog bland annat rena linjer, monokromatiska färger och solida tyger. Detta ledde till att tryckta bitar praktiskt taget fallit i favör hos de flesta människor; Detta är dock något som verkligen gör en stor comeback, särskilt när det gäller inredning. Detta är något du vill se till att du är helt förberedd på.

Aktivitetsnivån bestäms av mönstret

Ändra din stil med inredningsmönster-8 Ändra din stil med inredningsmönster

Föreställ dig att du ser ett interiör som är helt svartvitt. Det finns alltid en god chans att denna typ av rum kommer att se ut som “vanligt”, även om vissa tycker att det är ganska lugnt och elegant.

Det största som kan hjälpa till att öka aktivitetsnivån för ett inomhusutrymme är storleken, eftersom större mönster tenderar att göra en person i rummet lugnare och mer visuell. Å andra sidan kan mönster som är mindre se mentalt ut som “upptagen”.

INTERIÖR DESIGN LÄGGER ALLTID VISUELL VIKT I ETT RUM

Ändra din stil med inredningsmönster-1 Ändra din stil med inredningsmönster

När en inredningsarkitekt nämner termen “visuell vikt” hänvisar han till de delar av en inredning som omedelbart fångar betraktarens uppmärksamhet. Det här är något som är extremt enkelt att göra – bara gå till valfritt rum och titta verkligen på det.

Du kan genast se om rummet i sig är välbalanserat eller om det verkar vara för mycket rör på den ena eller andra sidan.

BLANDNING OCH MATCHNING ÄR ALDRIG EN DÅLIG IDÉ

Ändra din stil med inredningsmönster-7 Ändra din stil med inredningsmönster

Man brukade tänka att olika mönster aldrig borde blandas ihop, eftersom rum verkar visuellt för “upptagen”. Detta verkar ha förändrats i dessa dagar, eftersom de flesta designers som väljer att blanda mönster tillräckligt bra i inredningen kan lägga till en viss komplexitet som oftast finns i hem eller utrymmen designade av välkända proffs.

SLUTGILTIGA TANKAR

Ändra din stil med inredningsmönster-3 Ändra din stil med inredningsmönster

Många designers tycker att användning av mönster är en metod som kan vara inaktuell, särskilt eftersom modern inredning syftar till att använda mer monokromatiska nyanser och snygga, rena linjer. Dessutom nöjer sig de flesta med att bara använda solida färger för att dekorera rum, eftersom användning av mönster för dekorativa ändamål kräver en viss skicklighet.

Som framgår av alla ovanstående ämnen är det definitivt bra att använda mönster, speciellt om du vill lägga till något som hjälper till att göra ett rum i ditt hem mer visuellt tilltalande.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*