Home / Hem / Accent väggfärgkombinationer för en hisnande effekt
Accent väggfärgkombinationer för en hisnande effekt

Accent väggfärgkombinationer för en hisnande effekt

Att skapa vackra accentväggar kan förändra ett rums övergripande utseende och proportioner, liksom dess humör och de känslor som det väcker.

Under de senaste åren har accentväggar upplevts som djärva och kompletterande väggstycken som spelade rollen som en lämplig bakgrund för centrala möbler (sängar, konstverk etc.). Idag är dock en accentvägg vilken vägg som lockar och behåller betraktarens fokus.

Det betyder att du räknar med fler val än en enda fet färg: du är inbjuden att använda originaltekniker, limdekaler och till och med skapa färgkombinationer för accentväggar.

Hur lägger jag till en accentvägg? Kontrollera våra rekommendationer:

Strukturer

Accent-vägg-färg-kombinationer-för-bedövning-effekt1-1 Accent-vägg-färg-kombinationer för-bedövning-effektBildkälla: Soelberg Industries

Om du vill ha något enkelt och påfallande, ändra strukturen. Välj en specifik vägg och applicera ett annat material för att få den textur du vill ha.

Denna teknik ger en unik atmosfär i ditt hem och du kan vara säker på att ingen kommer att ha en vägg som din.

Dekaler och mönster

Accent-vägg-färg-kombinationer-för-bedövning-effekt2 accent-vägg-färg-kombinationer för-bedövning-effektBildkälla: Paul Kohlman Photography

Många människor är rädda för att experimentera med sina väggar och skulle aldrig nöja sig med invecklade mönster och dekaler (vilket är helt förståeligt!).

Men de modiga bland er kan dra nytta av det här fiffiga elementet och skjuta gränserna för kreativ design som du trodde att du aldrig skulle passera.

Windowing

Accent vägg-färg-kombinationer-för-bedövning-effekt 3 accent-vägg-färg-kombinationer för bedövning-effektBildkälla: Gacek Design Group, Inc.

Låter konstigt, men även ett fönster kan spela rollen som en accentvägg. Om ditt hem har en fantastisk utsikt över berg, hav, tillverkade lån eller till och med stadsområden, är det de åsikter du bör dra nytta av.

Windows är av natur en riktig accent och erbjuder ditt rum en lätt och fräsch förändring. Om du gillar det här alternativet, lämna fönstren otäckta för att inte hindra utsikten och måla väggen med neutrala färger.

Utan hinder smälter interiören helt enkelt in i interiören och du har ett exklusivt hem med minimal investering.

Förstärkning med bokhyllor

Accent-vägg-färg-kombinationer-för-bedövning-effekt 4 accent-vägg-färg-kombinationer för-bedövning-effektBildkälla: Foursquare byggare

Om du är en ivrig läsare som gillar böcker och vackra inbyggda för att visa dessa böcker, kan du använda samma bokhyllor för att skapa accentväggens ögonblick. Välj bara en vägg, måla ryggen i en neutral färg och lägg till djärva hyllor.

Det färgstarka ögonblicket i svarta och vita rum

Accent-vägg-färg-kombinationer-för-bedövning-effekt 5 accent-vägg-färg-kombinationer för-bedövning-effektBildkälla: M / I-hus

Svartvita interiörer är eleganta och sofistikerade, men de kan se för neutrala ut om du inte lägger till en livlig nyans för att göra dem livliga och moderna. Att lägga till rött är till exempel ett tidlöst val.

En sak att tänka på är att mörkare nyanser får rummet att se mindre ut, och därför bör du bara applicera dem i stora, rymliga rum. Badrummet är till exempel inte den bästa idén.

Accent trappor och korridorer

Accent vägg-färg-kombinationer-för-bedövning-effekt6 accent-vägg-färg-kombinationer för bedövning-effektBildkälla: Phil Kean Design Group

Det här är bara några av de platser i hemmet som vi aldrig skulle överväga våra accentområden. Men vad sägs om att använda det accenterade ögonblicket för att visa övergången från ett rum till ett annat?

Oinredda, långa korridorer får platsen att se kall och ovälkommen ut, och denna effekt kan lätt undvikas med en accentvägg.

Vi rekommenderar naturliga material och texturer, starka färgstänk eller ett helt galleri med dina favoritfoton. Familjememorabilia är också en bra idé, särskilt för familjer som älskar att resa.

Accentväggar i hela rummet

Vi nämnde tidigare hur starka accentväggar kan vara. Så varför inte använda den i hela rummet? Neutrala och lugna miljöer kan dras till full storlek direkt, särskilt om de är långt från ingången.

I gästens ögon kommer det att se ut som en “outtalad inbjudan” att komma in och göra dig bekväm.

Bakgrundsbilder

Accent vägg-färg-kombinationer-för-bedövning-effekt 7 accent-vägg-färg-kombinationer för bedövning-effektKälla: Dvira – Toronto Interior Design

När du vill lägga till karaktärer, förmedla ett meddelande eller introducera ett tema bör du leta efter intressanta grafiska bakgrundsbilder. Det finns företag som säljer ursprungligen målad tapet, och du kan beställa en som passar med resten av din inredning.

Tapetaccent är särskilt attraktiva för barn och en praktisk lösning eftersom du kan byta ut dem billigt om ditt barn blir uttråkad av dem.

Ibland räcker det med att byta del av det och rummet får omedelbart ett nytt utseende. När det gäller färger, teman och material är valen bara oändliga!

Accent filtar

Accent vägg-färg-kombinationer-för-bedövning-effekt 8 accent-vägg-färg-kombinationer för bedövning-effektBildkälla: David Howell Design

Har du hört frasen ”femte väggen”? Namnet hänvisar till taket, vilket sannolikt är ett annat område som du aldrig förutsåg som ett accentelement.

Om du frågar oss är tak perfekt för den här rollen, särskilt när de är höga och placeras i ett rum med massor av fönster och naturligt ljus.

Väggmålningar

Accent-vägg-färg-kombinationer-för-bedövning-effekt 9 accent-vägg-färg-kombinationer för-bedövning-effektBildkälla: Fantastisk interiör

Vi är alla överens om att du ibland kan hata de överdrivna väggmålningarna som barnen har i sina rum, men är det fallet med väggmålningar också?

Väggmålningar talar om dina intressen och passioner, och du kan enkelt hitta de du verkligen gillar. Det kan vara ett favoritcitat, en atletisk-inspirerad väggmålning, ett stadslandskap eller vad du än gör, det skulle ge spänning och lägga till en pop-atmosfär i rummet.

De av er som inte är modiga nog att experimentera bör överväga mindre klistermärken på dina accentväggar för att se om en stor väggmålning i det rummet skulle vara en bra idé.

Accentväggar täckta av tyger

Accent-vägg-färg-kombinationer-för-bedövning-effekt 10 accent-vägg-färg-kombinationer för-bedövning-effektBildkälla: Gregory Phillips Architects

Tyger spelar samma roll som tapeter, med skillnaden att de är ännu mer unika och oförglömliga. Vi rekommenderar att du använder dem i sovrummet eftersom de är mjuka och kan fungera som bekväma sänggavlar.

Ögonvänliga mönster

Accent-vägg-färg-kombinationer-för-bedövning-effekt 11 accent-vägg-färg-kombinationer för-bedövning-effektBildkälla: Bryan Humphrey Design och konstruktion

Mönstret på din accentvägg är nästan lika viktigt som dess struktur eller färg. Ibland är det det viktigaste ögonblicket för design eftersom det har ett tema utan tema.

Hem i sydväst, till exempel, föredrar den gamla västra atmosfären, och de försöker göra detta tydligt med Aztec-mönster. En optimerad effekt å andra sidan kan uppnås med minimalistiska / urban / industriella lägenheter, rena linjer och linjära lösningar.

När allt kommer omkring arbetar stugedesign och shabby chic hem med lösningar som fiskbensmönster, diamant, färgduor och till och med korgvävmönster.

Visa konst på accentväggar

Accent-vägg-färg-kombinationer-för-bedövning-effekt 12 accent-vägg-färg-kombinationer för bedövning-effektBildkälla: Peg Berens Interior Design LLC

Detta är en bra lösning för människor som är uttråkade av neutrala lösningar eller som firar konst och vill se den på en central yta i sina hem.

Men för att placera fler bitar behöver du en neutral vägg som inte tar bort fokuset på ditt konstverk. Välj helst en större vägg där du kan applicera många delar samtidigt som du bibehåller harmoni.

Överdriv inte

Accent-vägg-färg-kombinationer-för-bedövning-effekt13 accent-vägg-färg-kombinationer för-bedövning-effektBildkälla: Internationella skräddarsydda produkter

En accentvägg kan göra ett uttalande på egen hand så att du inte behöver stapla med detaljer och tillbehör. Det ser bra ut även när det är tomt, förutsatt att du har valt en attraktiv färg eller struktur.

Om du fortfarande tänker på att hänga bitar, häng upp dem så att de ser balanserade och enkla ut.

Balansera färgerna

Accent-vägg-färg-kombinationer-för-bedövning-effekt14 accent-vägg-färg-kombinationer för-bedövning-effektBildkälla: Cynthia Prizant – Prizant Design, LLC

Se till att det finns korrekt samordning mellan varje element i rummet. Även när du renoverar och renoverar, använd liknande färger och tyger för att upprätthålla harmoni.

Det finns många små detaljer som kan hjälpa dig med detta: mattor, gardiner, kuddar, blomsterarrangemang etc.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*