Home / Hem / 5 saker att tänka på när du designar ditt nya kök
5 saker att tänka på när du designar ditt nya kök

5 saker att tänka på när du designar ditt nya kök

Är du Bygg ditt första hem? I så fall är du inte ensam. Tusentals människor bygger sina egna hem varje år. Även om processen ibland kan verka stressande och överväldigande, är det också extremt givande att se ditt drömhem gå i uppfyllelse.

Nyckeln till ett hem du älskar finns i detaljerna. Även om du kanske har planerat ditt sovrum och badrum och till och med noggrant övervägt skåpstorlekarna kan det finnas ett mycket viktigt inslag i ditt hem som du har förbisett – köket. Vissa säger bara, “Jag vill ha ett stort kök” och låter arkitekterna ta det därifrån. Är det dock en klok strategi? Kanske inte.

maxresdefault-1 5 saker att tänka på när du designar ditt nya kök

Om du vill se till att du får ett praktiskt, funktionellt och vackert kök måste du vara en del av beslutsprocessen. Läs vidare för att lära dig några element som du inte kan förbise när du väljer komponenterna i ditt nya kök.

  1. Närheten till din diskbänk och diskmaskin

Om du vill undvika att fett, mat och vätska droppar över hela golvet måste du se till att diskmaskinen är inom räckhåll för diskbänken. Om du sköljer överflödig mat från en tallrik kan du sätta den rakt i diskmaskinen.

Karosis_Trainor_WV_201603310_DSC3934 5 saker att tänka på när du designar ditt nya kök

Om de två komponenterna är för långt borta måste du flytta runt i köket och droppa smutsigt vatten och mat över golvet. En praktisk anledning att se till att diskmaskinen och diskbänken ligger i närheten är att rören lätt kan anslutas.

  1. Korrekt belysning

Visste du att det händer många hushållsolyckor i köket? I själva verket mer än varje år 1,169 miljoner akutrum är resultatet av olyckor i köket. Det här är inte förvånande när du tänker på det, trots allt finns det gasspisar, vassa knivar och kokplattor i ditt kök, som alla kan utgöra allvarliga faror.

1472-Hagys-Ford-2 5 saker att tänka på när du designar ditt nya kök

Det är därför du behöver tillräcklig belysning. Kom ihåg att installera en kombination av väggskåp och taklampor, samt hängande lampor ovanför diskar och stolpar. Downlights ger allmänbelysning för rummet och hjälper till att belysa hela rummet. Du kanske också vill installera belysningen under skåpet. Detta säkerställer att alla mörka hörn i rummet är ordentligt upplysta.

  1. Mellanrummet mellan dina mätare

När du skapar en köksdesign är det en bra idé att ha runt minst 42 tum golvyta mellan de två bänkskivorna. Detta ger dig gott om plats att öppna dina lådor och skåp och att stå framför din diskmaskin när de är öppna.

  1. Avfallslösningar

När du försöker designa ditt drömkök kan du bli upphetsad och glömma den inte så trevliga detaljen – papperskorgen. Om du har begränsat utrymme kan du använda området under diskbänken för dina utdragbara behållare.

Men om du har mer utrymme i ditt kök, överväg att lägga till en utdragbar behållare i full längd. Kom ihåg att de bästa ställena att få dessa funktioner är nära diskbänken.

  1. Välj hållbara material som kräver lite underhåll

Det kan vara frestande att titta på alla kök i tidskrifter och föreställa dig vit marmor i ditt utrymme. Även om detta kan vara fantastiskt måste du ta hänsyn till att det här är en långsiktig investering. Du vill välja alternativ som är hållbara och enkla att rengöra – det här är inte marmor.

Som du kan se finns det flera faktorer som du vill tänka på när du bygger ett nytt hem. När det gäller köket, överväg faktorerna här.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*