Home / Hem / 5 regler som du måste följa när du konverterar

5 regler som du måste följa när du konverterar

Ombyggnad av ditt hem är en spännande del av att vara husägare, men renoveringsprojekt är också ganska dyra. Även om du kan vara överlycklig att uppdatera ditt kök eller lägga till ett nytt hem, finns det några regler du bör följa för att skydda din ganska kostsamma investering.

Läs vidare för att lära dig fem regler som du vill följa när du ombyggnaden av ditt hem. Dessa regler gäller projekt av alla storlekar och kostnader!

  1. Tänk först på helheten

Innan du investerar pengar, tid och ansträngning i ett hemprojekt måste du först överväga den större bilden. Tänk på var du vill vara de närmaste 5-7 åren.

Om du tror att du fortfarande bor i samma hus kan du vara säker på att du får tillbaka en stor del av dina pengar när det är dags att sälja. För husägare som vill sälja sitt hem inom en snar framtid är det kanske inte kostnadseffektivt att lägga tiotusentals dollar i ett hemprojekt.

MS2009-07-Bellevue_Builder_Home_Remodel_09_featured-1 5 regler som du måste följa när du konverterar

Ombyggnad är inte förbjudet för husägare som vill sälja förr snarare än senare. Det är dock bäst att göra eventuella nödvändiga reparationer av hemmet först och sedan ta itu med mindre renoveringsprojekt som kommer att ge mervärde till hemmet utan de höga kostnaderna för en ombyggnad av stora företag.

  1. Plats betyder något

Utanför den större bilden bör platsen för ditt hem också avgöra vilken typ av renovering du gör, inklusive material och utrustning som används.

Till exempel, om du bor i ett exklusivt område där granit och trägolv är normen, vill du inte installera laminatplattor eller billiga golv. Enkelt uttryckt betyder det att du installerar föremål som inte uppfyller normerna i ditt lokala område innebär att du inte kommer att tillföra värde till ditt hem.

svart-granit-bänkskivor-idéer-57fb717f5f9b586c358525f1 5 regler som du måste följa vid renovering

Samtidigt är det inte meningsfullt att installera nya granitytor och dyra golv i ett billigare område. I den här situationen kan du tillföra mer värde till ditt hem, men köpare kanske inte är villiga att betala det högre priset.

När du uppgraderar ditt hem, se till att prisnivån på ditt hem och investeringsnivån matchar, annars får du inte den förväntade avkastningen på investeringen.

  1. Välj rätt områden att uppgradera

Även om du kan klia på att renovera ditt sovrum, eller om du verkligen vill ompanna eldstaden i vardagsrummet, är det inte alltid värt att uppgradera vissa rum. Att veta vilka rum i ditt hem som verkligen är värda att uppgradera kan bidra till att du får den bästa avkastningen på investeringen, särskilt när det gäller försäljning.

Kitchen-Remodel-Before-and-After-553793893-56a4a0fd3df78cf77283525f 5 regler som du måste följa när du renoverar

Två av de bästa rummen att uppgradera i ditt hem är köket och badrummen. Detta beror på att dessa två rum är de mest använda rummen. När det gäller försäljning vill potentiella köpare mötas av uppdaterade och moderna badrum och kök. Föråldrade utrymmen kan stängas av omedelbart.

I regel dateras kök och badrum vart femte år. Om du vill bygga om och sälja ditt hem om några år är det bra att börja renovera de populära rummen i ditt hem. Se till att dina projekt inkluderar:

  • Nya eller renoverade skåp
  • Bänkskivor uppdaterade
  • En ny fåfänga
  • Moderna enheter

När du gör dessa ändringar kommer ditt hem inte bara att se fräschare ut utan det kommer också att ge bra värde.

  1. Mindre projekt är värda

Ombyggnad av ditt hem behöver inte bryta banken. Det finns alla möjliga mindre projekt värda att göra. Till exempel ger nya fönster och dörrar värde för ditt hem samtidigt som energikostnaderna hålls nere. Gamla fönster och dörrar är utsatta för drag, vilket gör det mycket svårare för ditt VVS-system att styra den inre temperaturen i ditt hem.

Till Hitta ersättningsfönster Till ett rimligt pris, hitta en lokal grossist eller bläddra bland online-återförsäljare. Om du har en liten budget kan du gradvis byta ut fönster och dörrar. Det viktiga är att du tar bort glasföremål i slutet av sitt liv och skyddar ditt hem med nyare alternativ.

  1. Överväg att lägga till mer lagringsutrymme

Om ditt kök och badrum redan är uppdaterat men du vill göra ett renoveringsprojekt är det näst bästa alternativet att lägga till mer bostadsyta i ditt hem. Omvandla vinden till ett annat sovrum. Lägg till en däck eller uteplats, eller avsluta källaren.

Ju mer bostadsutrymme ett hus har att erbjuda, desto mer är det värt.

Slutsats

Omvandlingen är rolig och ändå dyr. Så var noga med att följa dessa 5 regler innan du startar ditt nästa hemrenoveringsprojekt. Det handlar om att omvandla ditt hem till ditt drömhem samtidigt som det ökar värdet när det är dags att sälja!
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*