Home / Hem / 5 av de bästa geometriska husen
5 av de bästa geometriska husen

5 av de bästa geometriska husen

När vi tänker på geometri sätts vi omedelbart tillbaka i matematikklassen och vår ovilja att lära sig alla de olika vinklarna som utgör en polygon. Det kan dock vara mer användbart än vi trodde på i vår ungdom och fungera som inspiration för några av de mest imponerande hemmen i världen.

Vi sammanfogade de 5 bästa geometriska husen och använde former för att skapa skulpturella konstverk.

1 5 av de bästa geometriska husen

Dold i skogen strax utanför Madrid är en geometrisk meditationsresa. Penelas Architects tvåvåningsresidens är mestadels gjord av glas för att dra nytta av den vackra naturomgivningen.

Även om det har starka linjer och en industriell känsla, har huset utformats för att arbeta med naturen snarare än mot den. Det byggdes kreativt för att uppmuntra träden att växa. Så de kan trivas i speciellt skapade luckor genom terrasserna och bommarna.

Det finns en terrass som skjuter ut över ett fantastiskt vattenfall. Du kan sedan följa en serie förskjutna steg runt huset för att få tillgång till en avkopplande trädgård på övervåningen.

Screenshot_1 5 av de bästa geometriska husen

Detta åttakantiga hus i tre plan i Mills Valley, San Francisco är ett dimensionellt mästerverk. Bostaden designades och ägdes av arkitekten Bill Cullen och inspirerades av naturen:

”Vi följer naturens skönheter genom geometri. Det är så vi upptäcker hur universum utvecklades. “

Du välkomnas i huset genom att ta vad som verkar vara flytande steg över en flytande koi-damm. Denna zen-atmosfär bärs genom resten av designen. De tre åttkantiga pallen sticker ut från marken och kröns med takterrasser och arkitektoniska trädgårdar.

Cullens tillgivenhet för geometri slutade inte med husets utsida. Han etsade hexagram och andra matematiska symboler i vardagsrumsgolvet.

geometrisk-hus-design-cirkel-10 5 av de bästa geometriska husen

Detta ringformade sjöhus är nästa på programmet. Huset har en central öppning som sträcker sig från bottenvåningen och exponerar himlen ovan.

Denna hållbara design inkluderar alla rum inom ringbredden runt en innergård. På gården finns trappor som leder dig till en utsiktsterrass som erbjuder en fantastisk utsikt över sjön.

Denna hållbara design använder solens rörelser under dagen och uppnår en jämn temperaturfördelning genom ett tak med solpaneler. Husets unika form minskar väggytan och underlättar en gemensam miljö.

husdesign-i-singapore-förkroppsligar-den-moderna-geometriska-arkitekturen-0-840703523 5 av de bästa geometriska husen

Detta futuristiska hus i Singapore blandar modern arkitektur med geometriska linjer. Det är känt som “Diamond House” på grund av dess mångfacetterade träfasad och distinkta glasrutor. Det geometriska inflytandet kan ses i sitt imponerande första intryck ner till mindre detaljer som en vinklad innergård och kromskulpturella element.

Ett perfekt komplement till det futuristiska exteriören, interiören tar ett minimalistiskt förhållningssätt till inredningen. Glaset och träet tränger igenom husets material, förstorar området optiskt och tillåter naturligt ljusströmmar.

modern-hus-blom-5-960x643 5 av de bästa geometriska husen

Detta fantastiska hus ligger i utkanten av Bukhansun National Park i Seoul och är känt som “Blooming Origami House”. Det är en polyhedral underverk designad av IROJE KHM Architects. Utsidan påverkas av de omgivande bergen och har skarpa former som skjuter uppåt. Ovanifrån ser det ut som en blommande blomma.

Det finns två innergårdar inbäddade i huset. Invånarna kan känna sig nedsänkta i naturen från privatlivet i sitt eget hem. Frodiga träd, växter och gräs finns i olika delar av hemmet, vilket gör hemmet till en komplett oas.

Författare: Jalusinavdelningen
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*