Home / Hem / Vita tegelväggsidéer för hela huset
Vita tegelväggsidéer för hela huset

Vita tegelväggsidéer för hela huset

När de flesta tänker på en mur tänker de på gamla hus snarare än moderna hus.

Även om dessa två designstilar kan verka motstridiga, kan de faktiskt fungera bra tillsammans.

En inre tegelvägg lägger till lite struktur på en vägg som annars verkar för tråkig.

Som ett klassiskt material har Brick också en viss tidlöshet som gör att ett hem kan hålla sig moderiktigt i årtionden.

Varför använda stenar?

Vita-tegel-vägg-idéer-för-hela-huset 4 Vita-tegel-vägg-idéer för hela husetBildkälla: Joel Dessaules design

Här är lite historia: i slutet av 1900-talet kämpade många gamla hem för att vara presentabla. Väggarna togs bort och folk tyckte att det var för dyrt att reparera eller byta ut det skadade gipset.

Lösningen – exponera väggen och avslöja tegelstenarna. På det sättet behövde människor inte oroa sig för att behålla utseendet på väggen på så dyra sätt.

Exponerade tegelstenar kan hålla länge utan många komplikationer. Till slut var detta det bästa alternativet vid den tiden och det blev snabbt ett modernt tillskott till hemmet.

Inte bara var denna design populär för sin billighet, den ger också huset en viss charm och industriell känsla.

moderna vardagsrum vita tegel vägg idéer för hela husetBildkälla: Brian Patterson Designs, Inc.

En exponerad vägg kan förmedla en känsla av historia i ett modernt hem. Det kan vara lugnande och koppla dig till det förflutna.

Det kan också skapa en känsla av seghet som kan hjälpa någon att känna sig trygg och lugn. Tegelväggsdekorationen ger rummet en touch av elegans och sofistikering.

Det ger en titt på din personlighet och föreslår styrka och tradition. Det kan också vara ett bra sätt att krydda ett rum istället för att gå med den vanliga tråkiga gipsväggen eller glaset.

Vita-tegel-vägg-idéer-för-hela-huset10 Vita tegel-vägg-idéer för hela husetBildkälla: Ольга Клевакина

Många tvekar att prova en vägg för sitt hem. Detta beror på att de ofta ser för sig lager av brun eller röd tegelsten i sitt hem.

Även om detta fortfarande är möjligt kan tegelväggar också levereras i andra färger som vitt. Vanligtvis kan du måla en brun / röd tegelvägg vit eller köpa färdiga vitmålade tegelstenar.

Här är några idéer om vad du ska göra med tegelmålat vitt:

Idéer för vit tegelvägg

sovrum

Vita-tegel-vägg-idéer-för-hela-huset2 Vita tegel-vägg-idéer för hela husetBildkälla: Nasciturus design

En enda vit tegelvägg i ditt sovrum ger det perfekta utrymmet för din säng. Använd en träram för sängen för att ge mer stil till hela området och för att komplettera den traditionella stilen.

Inte vad mer att göra för sängen? Håll dig bara till färgen vit eller gå till en delvis vit färg som beige eller gråtoner.

Dina kuddar, lakan, täcken och sängkläder ska vara antingen en eller en kombination av dessa färger.

Det är bäst att inte göra hela sängen vit, eftersom att placera den mot en vit vägg kan få vit att dominera rummet och göra det mindre attraktivt.

Glöm inte att använda dessa färger på föremål som omger sängen, t.ex. en stol. B. en nattlampa, ett nattduksbord, en matta eller en bildram.

Om du vill att ditt rum ska vara inriktat på lugn, prova ett fullt sovrum med vita tegelväggar. Det kan verka som för mycket att ha varje vägg gjord av vitt tegel, men om det görs korrekt kan det förbättra ditt sovrums skönhet och övergripande lugn.

Vind

Vita-tegel-vägg-idéer-för-hela-huset 12 Vita tegel-vägg-idéer för hela husetBildkälla: DHD-arkitektur och inredning

Tegelväggar är vanliga på loft. Blanda saker och gör ditt loft unikt genom att lägga till en glasdörr och flera fönster. Detta gör att loftet känns rymligt och luftigt.

Ha en vägg på ena sidan av loftet och en annan texturerad vägg på den andra. Detta skapar en strukturell balans utan att använda stenarna för mycket.

Strukturerna på dessa två väggar möjliggör en subtil variation på loftet som förbättrar det övergripande utseendet.

Stol design

Vit-tegel-vägg-idéer-för-hela-huset8 Vit-tegel-vägg-idéer för hela husetBildkälla: Carmen Parker styling

Prova Ecléctico Salón – sätt bara olika stolar i ett mångsidigt utrymme för att skapa ett unikt utseende.

Ibland kan det vara trevligt att ha stolar nära eller vid väggen.

Använd trästolar men med modern design för att behålla ditt hem under 2000-talet.

Du kanske vill lägga lite tyg på stolen. Ta hänsyn till grundläggande geometriska former på tyget för att ge lite sofistikering och intresse för området.

kök

Vit-tegel-vägg-idéer-för-hela-huset 7 Vit-tegel-vägg-idéer för hela husetBildkälla: Applegate Tran Interiors

Rustika mönster blir allt populärare, särskilt i kök. Rustik anses vara charmig och nästan romantisk.

Lägg till detta genom att använda vitt – färgen på renhet – och tegelstrukturen. Kryddor och färska örter kan förvaras i väggen, vilket gör att väggen ser ännu mer naturlig och rustik ut.

Ett annat sätt att använda en stor vägg i köket är att sätta en vit marmorbänk framför den. På det sättet är väggen inte i fokus.

Istället är det ett utmärkt sätt att betona utrymmet och lägga till lite variation. Modernisera utseendet genom att lägga till ett handfat i rostfritt stål.

Du kan lägga till några färgsprång över köket för att dra uppmärksamhet från väggen och samtidigt skapa kontrast. En bild på väggen har samma effekt utan att lämna väggen fri.

vardagsrum

Vita-tegel-vägg-idéer-för-hela-huset1 Vita-tegel-vägg-idéer för hela husetBildkälla: Vick Vanlian Architecture and Design

Lägg svarta möbler framför eller nära den vita tegelväggen för en fantastisk kontrast mellan färger och texturer. Fyll väggen med beige, särskilt för de andra väggarna.

Förvandla din vanliga tegelvägg till en mysig öppen spis. Ge eldstaden en klassisk känsla genom att skära mönster och mönster i manteln. Och ingen öppen spis är komplett utan att några föremål sitter eller hänger på den.

Ytterligare effekter

Vita-tegel-vägg-idéer-för-hela-huset 5 Vita-tegel-vägg-idéer för hela husetBildkälla: Joel Dessaules design

Om du tycker att din vägg är för gammaldags, modernisera den med andra färger. Använd skandinaviska accenter för att lyfta upp väggen.

Accenter kan fungera på två sätt: de kan skilja sig från färgen eller komplettera den. Mörka färger som brunt, svart och grått används som kontrast till vitt.

Detta ger mer uppmärksamhet åt båda färgerna och gör att den vita ser ljusare ut när den andra färgen verkar mörkare. Lättare färger som är närmare vitt, t.ex. B. beige, kan komplettera färgen.

Båda färgerna passar bra tillsammans och ingen färg sticker ut för mycket. De blandar och är desamma så att den ena färgen inte överdominerar den andra.

Textur kan också antingen kontrastera eller komplettera. Till exempel kompletterar en rik möbel den vita tegelväggen.

Stylinghem för vita tegelväggar

Vita-tegel-vägg-idéer-för-hela-huset 3 Vita tegel-vägg-idéer för hela husetBildkälla: Leslie Goodwin Photography

Det finns många sätt att bygga en vägg in i huset och det beror till stor del på ditt tema eller stämning för rummet.

I allmänhet ser en vit tegelvägg alltid bra ut när den har ett industriellt och / eller skandinaviskt utseende. Med detta i åtanke för ditt hem, här är några tips att tänka på:

Vita-tegel-vägg-idéer-för-hela-huset11 Vita tegel-vägg-idéer för hela husetBildkälla: I-balk design

  • Vita eller grå möbler kan göra rummet mer rymligt och passar in i tegelväggen så att de mer accentuerade delarna av rummet kommer till sin rätt.
  • Var inte rädd för att ha metall i samma rum som din vägg. Ljuskronor och glasföremål hjälper faktiskt till att göra väggen och rymden mer industriell.
  • För möbler och gardiner, använd klädsel eller andra beläggningar med skarpa linjer för att kontrastera klossarna i tegelstenarna.
  • Bara för att väggen har en styv och grov yta betyder det inte att det inte är lämpligt att inkludera ett plysch föremål i rummet. Det kan faktiskt lägga till väggen, vilket gör att rummet känns mer “hemtrevligt” och mindre stramt.
  • Använd naturligt eller konstgjort ljus för att markera väggens egenskaper.
  • För att förbättra det naturliga utseendet hos exponerade tegelstenar, överväga att använda vissa växter. Väggen och växterna kan påminna dig om en trädgård och hjälpa dig att slappna av när du går in i rummet.

Slutsats

Vita-tegel-vägg-idéer-för-hela-huset6 Vita tegel-vägg-idéer för hela husetBildkälla: Lisa Petrole fotografi

Tegelväggar är en klassisk design som kan fungera i alla rum. Vita stenar är en fantastisk bakgrund och är lätta att möblera.

Av den anledningen är det bäst att ha en uppfattning om hur du vill att rummet med väggen ska se ut och kännas ut. Du vill inte skapa fel atmosfär för ditt rum!
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*