Home / Hem / Vita plattor backsplash designidéer
Vita plattor backsplash designidéer

Vita plattor backsplash designidéer

Vita keramiska plattor är alltid ett utmärkt val

Du kan inte sakna vita tunnelbanor eftersom de finns överallt där du vänder dig.

De visas i stor skala på offentliga platser och du kommer mycket troligt att se dem på sitcoms och reklam varje gång du sätter på TV: n.

I själva verket är mattvita tunnelbana plattor så populära och vanliga i kök runt om i världen att de anses vara den ultimata lösningen i vår tid.

Men så här brukar det hända med vitt: om det är vitt går det aldrig ur stil. Det finns ingen anledning till varför backsplays i vit tunnelbana är ett undantag från denna regel.

White-Tile-Backsplashes-don't-to-be-be-boring13 White Tile Backsplash Design IdéerBildkälla: Blue Sound Construction, Inc.

Det är fel att anta att vitt är ett tråkigt färgval eftersom det förmodligen är den mest mångsidiga nyansen på marknaden.

Du kan använda den som både bakgrundsfärg och kontaktpunkt och kombinera den i ett antal unika paletter för att säkerställa att ditt hem är tidlöst.

Dessutom är vitt lämpligt för både traditionella och moderna miljöer och kan användas i praktiskt taget alla typer av bostäder eller offentliga anläggningar.

Är en avfasad tunnelbana det rätta valet för dig? Låt oss kolla:

Tänk på material först

White-tile-backsplashes-don't-have-to-be-boring-1 White Tile Backsplash Design-IdéerBildkälla: Krauss kök

Vi är alla överens om att tunnelbaneplattor inte finns någonstans utanför designscenen, och det beror på att de är vackrare och snyggare än någon av deras motsvarigheter.

För att tillämpa de korrekta bör du dock bekanta dig med allt material där det finns tillgängligt. Det mest populära är naturligtvis keramik, som erbjuder fem olika serier.

Om du å andra sidan vill skapa ett mer rustikt hem med en unik atmosfär, bör du välja material som marmor, natursten, kalksten eller travertin.

Alla dessa material är gråa och åder, och deras helt naturliga texturer ökar den hemtrevliga känslan och värmen.

Backsplays för vit tunnelbana

White-Tile-Backsplashes-don't-have-to-be-boring3 White Tile Backsplash Design IdéerBildkälla: Drury design

Dessa backplattor har varit populära sedan början av 1990-talet och uppträdde först i USA, men sprider sig snabbt över hela världen.

Husägare brukade installera vita plattor över sina väggar, en metod som fortfarande välkomnas idag.

Anledningen till detta är att en vit backsplash alltid ser elegant och elegant ut och enkelt förvandlar ditt kök med en enkel, blank yta.

Du behöver inte nödvändigtvis begränsa vita brickor på backsplays.

Känn dig modig att sprida dem över hela väggen (du kan göra detsamma med vilken ljusfärg som helst) och köket ser ljust ut även om du inte har tillgång till naturligt ljus.

Vita kakelbacksplash behöver inte vara tråkiga 14 vita kakelbacksplashdesignidéerBildkälla: LuAnn Development, Inc.

Samma regel gäller för små badrum med små eller inga fönster.

Du kan välja en standardiserad uppsättning rektangulära, snygga vita plattor eller välja något mer personligt i den färg och finish du vill ha.

Till exempel finns det många mindre reflekterande plattor som är lämpliga för väl upplysta kök, inklusive mattbänkmaterial som är ett bra alternativ för porslin och keramik.

Glöm naturligtvis inte ens glas och natursten, som bara är några av de många rustika alternativen för vita tunnelbanetåg.

Förlängda vita backsplays

White-tile-backsplashes-don't-to-be-be-boring2 White Tile Backsplash Design-IdéerBildkälla: PTACEK hem

Den vanligaste platsen att vita tunnelbanor placeras är i köksbacksplashen. En ännu renare lösning är dock att kakelplattorna sprids över hela väggen.

När vita kakel istället används som accent är de mer hållbara och mindre benägna att skada.

Du behöver inte standardisera storlekarna

White-Tile-Backsplashes-don't-have-to-be-boring-4 White Tile Backsplash Design IdéerBildkälla: Todd Davis arkitektur

Det coolaste med vita tunnelbanor är att de finns i alla former och storlekar och tillåter användare att blanda och matcha dem i det kakelanslutningsmönster de vill ha.

Per definition är tunnelbanan 3 x 6 per uppsättning. Men om du föredrar lite övergångsstil kan du vrida dem och ändå få en bra effekt.

Andra storlekar vi rekommenderar är 4 × 8 och 6 × 12, men återigen bör detta inte hindra dig från att anpassa din egen tunnelbana och göra den helt personlig och unik.

I allmänhet är vita plattor lätta att omforma och ser snygga och rena ut oavsett kombination.

För en ökad känsla av friskhet och ordning, överväg prover som är släta och glänsande. Observera att dessa prover också är de enklaste att rengöra (all smuts och fläckar kan torkas av med en vanlig trasa).

De många sätten att ordna dem uppskattas också av husägare. Så här visas vita plattor i så många unika renoveringsprojekt.

Vita variationer och varför du bör tänka på dem

White-Tile-Backsplash-don't-have-to-be-boring5 White Tile Backsplash Design IdéerBildkälla: Jodie Rosen design

Vit uppfattas i allmänhet som en ren och ljus färg, men den kan se lite skarp ut i en monokromatisk miljö.

För att mildra atmosfären kan du ersätta ren vit med krämiga toner och stämningen i rummet kommer omedelbart att förändras.

Om du letar efter en ännu varmare och hemtrevlig lösning kan du fortsätta spela med grå, beige eller gula toner och variationer.

Lyckligtvis är vitt tillräckligt flexibelt för att möjliggöra någon form av “uppvärmning” eller “kylning” på din plats. Detsamma gäller valet av injekteringsbruk, layout eller stil – allt blir möjligt med vitt.

Vit i färgglada miljöer

White-Tile-Backsplashes-don't-to-be-be-boring6 White Tile Backsplash Design IdéerBildkälla: Levitch Associates, Inc.

Som tidigare nämnts är vitt den mest mångsidiga nyansen som ser bra ut i alla färger och toner.

Av dessa bör vitt vara den vanligaste färgen du ser i ditt hem (brickor finns i listan “Var ska den användas?”).

Om du gör en enkel makeover istället för en komplett makeover är vit också bra på grund av dess förmåga att passa alla stilar, mönster och dekorationer.

Välj bara den andra kakelfärgen som kommer att se bra ut i ditt kök / badrum och ordna brickorna bredvid det vita. Resultatet blir definitivt hisnande.

Vitt är också vad äldre människor kallar en “livslång investering”. Om du lägger den i köket är den den perfekta miljön för utsökta rätter.

Om du lägger den i badrummet förblir den den eviga klassiska basen, som behålls även om allt annat förändras. Ja, vita plattor har fantastisk estetisk kraft.

Grunderna i bakplattformen för köksplattor

Vita kakelbacksplash behöver inte vara tråkiga 7 vita kakelbacksplashdesignidéerBildkälla: Enviable Designs Inc.

Innan du installerar ditt helt nya köksfördjupning, se till att du har mätt det exakta avståndet från bänkskivan till överskåpen.

I de flesta fall kommer detta avstånd inte att överstiga 60 cm, men ta inga chanser eftersom ditt avstånd kan vara ett undantag.

Om du är osäker på stilen, tänk på färger och mönster som passar den övergripande paletten och stilen i köket (till exempel, välj något friskt och färgstarkt för monokromatiska utrymmen).

Vad som kommer att fånga är färgen på bakpanelen, vilket kräver att du väljer färger mycket noggrant.

En annan sak att tänka på är att kök i allmänhet är små och därför inte ser bra ut med mycket mörka färger.

Försök istället att begränsa sådana nyanser till små accenter, eller hyra en skicklig designer för att kombinera dem åt dig.

Förslag på bakstycke för vit tunnelbana

Ren, klar och ljus

White-Tile-Backsplashes-Don't-to-be-be-boring8 White Tile Backsplash Design IdéerBildkälla: Ankare byggare

Det klassiska backsplash-scenariot för vit tunnelbana (inklusive det mest moderna) är att gå för släta och blanka vita plattor för ett fräschare kök.

På detta sätt kommer du att uppfatta utrymmet som sterilt och säkert och enkelt kombinera din gesso-liknande bas med alla färger du vill.

Oväntade mönster

White-Tile-Backsplashes-don't-have-to-be-boring-9 White Tile Backsplash Design IdéerBildkälla: Precisionsskåp

Som vi har sagt flera gånger behöver vita bakplattor inte vara tråkiga.

Istället kan du blanda lager i ett oväntat mönster och sedan kombinera dem med eleganta hyllor och svartvita konstverk.

Det bästa med det här scenariot är att kontaktpunkten för din dyra vita kakel inte påverkas av detaljerna.

Slutsats

White-tile-backsplashes-don't-have-to-be-boring-10 White Tile Backsplash Design IdéerBildkälla: Neiman Taber Architects

Vita tunnelbanor är bland de hetaste inredningstrenderna idag och de förtjänar verkligen deras ledande ställning.

Världen har känt renheten och elegansen hos vita tunnelbanor i många år. Så vi har det här fantastiska utbudet av design och idéer att välja mellan.

Ett annat praktiskt faktum är att vita brickor är bland de billigaste på marknaden, men fortfarande redo för alla kombinationer som kompletterar ditt moderna eller traditionella utseende.

Oavsett och hur du än har använt dem, spelar vita tunnelbanor en roll för att försköna ditt hem.

White-tile-backsplashes-don't-have-to-be-boring-11 White Tile Backsplash Design IdéerBildkälla: Jeannine Williams Design

I allmänhet kan du använda vita tunnelbana i alla rum i huset, men där det verkligen lyser med alla klockor och visselpipor är köksbacksplashen.

Husägare älskar vita kakel när de lagar mat eftersom de är lätta att rengöra, ser bra ut i vilken färg som helst och tål perfekt fukt och fukt.

Att veta detta kan du med rätta anta att vita plattor kommer att fungera utmärkt i badrum, som sedan kan utformas med de färger och tillbehör du vill ha.

White-Tile-Backsplashes-don't-to-be-be-boring12 White Tile Backsplash Design IdéerBildkälla: Gilday Renovations

Tack vare de vita plattorna ser toaletterna otroligt rena och vackra ut utan att du behöver spendera extra tid eller pengar för att uppnå denna effekt. Människor har känt detta för länge sedan, vilket kan ses i det eleganta och rena badrummet från förr.

Vad händer nu? Om du hämtar inspiration från alla fördelar som vita brickor har att erbjuda, kan du installera den i alla andra rum som du tycker är lämpliga.

Du kan använda dem för att täcka vardagsrummet med hög trafik eller för att ge sovrummet en mer elegant och praktisk känsla.

Keramiska plattor är bland annat hållbara och starka. Så inkludera dem på alla ytor du tror är benägna att skada.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*