Home / Hem / Vintage Amish-idéer som kommer att modernisera ditt hem
Vintage Amish-idéer som kommer att modernisera ditt hem

Vintage Amish-idéer som kommer att modernisera ditt hem

Orden “Amish” och “Modernisera” används inte ofta i samma mening, men kanske borde de vara det.

Medan du förmodligen inte har sett många Amish-hem på de glansiga sidorna i designtidskrifter, har dessa människor några allvarliga åsikter om hur man bygger ett funktionellt hem. Amish-element kan ses i moderna livsstil runt om i världen, och dessa trender kvarstår.

Amish-människor är kända för sitt enkla liv och ovilja att anpassa sig till modern teknik. Detta innebär att de har haft generationer för att skapa högkvalitativ hemdesign.

De vet vad som fungerar och de har perfektionerat sina egna tekniker. Vi kan lära oss mycket av att titta på vintage Amish-idéer. Genom att använda dessa idéer i våra egna fyra väggar kan vi modernisera dem samtidigt som vi håller vår stil längre.

Trägolv

När du tänker på Amish tänker du förmodligen på träarbete och snickeri. Detta hantverk går generationer tillbakaoch de flesta medlemmar i församlingen börjar arbeta med trä som barn.

Även om inga två Amish-hem är lika är trägolv en vanlig trend. Detta är förmodligen förvånande med tanke på att så många moderna hem i engelska eller icke-Ami-samhällen också har trägolv.

För att vara trogen mot Amish-trästilen, lämna golvet obehandlat. Som med andra Amish-skapelser förväntas trägolv bära naturligt när de åldras. Det är frestande att matcha träets ton med dina möbler, men detta är inte Amish-sättet.

Oöverensstämmande färger är en Amish-häftklammer. Så var inte alltför passande med dina stilar. Mjuka utseendet med några mattor eller lämna det utsatt för en subtil effekt.

pexels-photo-259962 Vintage Amish-idéer för att modernisera ditt hem

Hållbara möbler

Det bästa sättet att dra nytta av Amish-designidéer är att inkludera dem Amish möbler hemma. Många gör misstaget med att anta att Amish-möbler är enkla, tråkiga och inte kopplade till moderna trender.

Detta kunde inte vara längre ifrån sanningen. I själva verket kommer Amish-möbler i alla typer av stilar och nyanser, och det finns många bitar som är exceptionellt moderna.

Vad är skillnaden mellan Amish-möbler och vad som väljs från större återförsäljare? Hantverk. Amish möbler är inte byggda i en fabrik. Den är handgjord och byggd med beprövade tekniker som har testats i generationer.

Varje bit är gjord av massivt lövträ och är tillverkad av en erfaren snickare. Från elegant böjda skrivbord till enkla och moderna matbord, du kan hitta något för varje stil utan att behöva byta ut det på några år.

Vintage belysning

Belysningen i ditt hem spelar en stor roll för hur du mår. Forskning från Journal of Consumer Psychology visar att intensivt ljus leder till positiva och negativa känslor. Att använda det inbyggda, hårda ljuset i ditt hem kan öka stress, för att inte tala om att det inte bidrar till stilen i ditt hem.

Ta en kö från Amish och gå årgång med din belysning. De flesta Amish tror inte på offentlig el. Använd dem olika källor för att belysa sina hemom det betyder naturgasljus eller batteridrivna lampor. Medan du inte behöver köpa vägglampor som fungerar för varje rum i ditt hem, kan du använda Amish-föremål som vintageoljelampor eller taklampor i järn.

pexels-photo-1099816 Vintage Amish-idéer som kommer att modernisera ditt hem

Täcken

Amish har en lång historia av quiltning. Denna tradition började inte i Amish-samhällen fram till 1870-taletoch därifrån exploderade det verkligen. Liksom de flesta av deras livsstil är deras quiltmönster konservativa och funktionella. Tyget var vanligtvis i vanligt och fast färg, men många kyrkor har börjat förgrena sig i mer spännande mönster de senaste åren.

Amish-quiltning är fortfarande populärt idag, och du kommer att se att dessa täcken visas och används i både Amish och engelska hem över hela Amerika. Du kan ta med quiltstilar i ditt eget hem genom att leta efter dessa konservativa mönster i andra design accenter som mattor, gardiner och sängkläder.

Växter och vaser

Amishen är ett jordiskt folk. De litar på jorden för sina dagliga sysslor och resurser, vilket återspeglas i deras hemstil. Det är vanligt att se krukväxter i och runt Amish-hem, och den trenden är exceptionellt modern även idag.

Eftersom Amish använder mycket få dekorativa bitar i sina hem, utför dessa krukväxter denna funktion. De finns bara för att ta med en bit av naturen inuti, och du kan enkelt göra det i ditt eget bostadsutrymme. Amish föredrar dekorativa krukor för sina växter, och du kommer att se dem på alla typer av skärmar, oavsett om de hänger från taket eller ligger upp på en bokhylla.

pexels-photo-309724 Vintage Amish-idéer som kommer att modernisera ditt hem

Tidmätare

När allt kommer omkring handlar Amish om praktiska i deras dagliga liv. Även om vi idag, tack vare smartphones, kanske inte längre är så beroende av klockor som för tjugo år sedan, kan den klassiska estetiken i klockdesign inte förnekas. Än idag förlitar sig Amish fortfarande på klockor för att berätta tiden. Detta är dock ingen vanlig väggklocka. de föredrar sofistikerade, musikaliska tidtagare klockspelet varje timme.

Medan deras klockor är lika vackra som de är funktionella gäller inte alla för moderna hem. Du kan uppdatera denna vintage klassiker genom att leta efter liknande stilar som redan passar ditt utrymme. Använd ett naturligt trä, helst ett med batteri eller handdrivning, och visa din bit i ett framträdande vardagsrum. Du kanske inte behöver lita på din klocka för att veta när du ska börja dagliga sysslor eller förbereda dig för sängen, men du kan beundra dess klassiska charm.

Vintage möter modernt

Amish har länge varit pionjärer inom funktionell, återhållsam hemdesign. Samma trend är banbrytande moderna rörelser, och det är inte konstigt varför. I en värld full av snabbt föränderliga trender och produkter vill vi bara att något ska byggas för att hålla.

Detta är ett begrepp som har varit känt för Amish-folket i århundraden, och vi kan lära oss en sak eller två från deras engagemang för hantverk.

Ta med ditt hem in i 2000-talet med dessa vintage Amish-idéer. Det visar sig att dessa ödmjuka människor vet några viktiga saker om hemdesign som går längre än generationer. Du kan vara säker på att dessa idéer inte kommer att förlora sin påverkan på några månader. Du är här för att stanna.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*