Home / Hem / Vilstol Idéer
Vilstol Idéer

Vilstol Idéer

Vilstol Idéer

Med den perfekta fåtöljen känns ett hem riktigt bekvämt och ger ett rum den perfekta accenten som firar ditt dekorativa tema. Från en tron ​​för en mans grotta eller skjul till den bekväma stolen i vardagsrummet som alla barn vill klättra på, den perfekta fåtöljen finns där ute, och med dessa tips har du den bästa strategin för att välja den bästa fåtöljen för dina behov .

Hur ska din vilstol luta dig tillbaka?

Letar du efter standardpriset?

  • Tre-läges soffa jämfört med två-positionssängstol

Dessa är de vanligaste solstolarna du kan köpa. Fåtölj med två lägen byter från en normal upprätt stol med en vertikal rygg till ett helt lutande läge där stolens rygg är nästan horisontell medan fotstödet stiger och sträcker sig för att stödja dina ben. I den här varianten finns också tre-läges fåtölj. Fåtölj med tre lägen Erbjuder både den helt upprätta positionen (normal stol) och den helt lutande positionen (benen uppåt, nedåt nedåt), men har också möjlighet att bara höja benen medan du håller ryggen lodrätt.

Vill bara lägga upp fötterna

Ibland vill du bara lägga upp fötterna. Dessa solstolar Lämna ett fotstöd som sticker ut underifrån av stolen; Baksidan förblir dock upprätt. Dessa stolar är bäst för dem som är det Stå stolen mot väggeneller vem vill inte betala extra för de mekanismer som krävs för den lutande positionen.

Vill du ta en tupplur?

I likhet med solstolar med två lägen tillåter den platta solstolen en person att höja fotstödet på stolen till ett vågrätt läge, men det går ett steg längre och längre skickar stolens baksida till ett helt horisontellt läge också. Den plana sängen är troligt bäst för napparen i hemmet eftersom det helt platta läget något liknar den platta stoppade naturen hos en dagbädd eller madrass.

Vill du ha en extra avkoppling av att vara gungad att sova?

När du funderar på stolens liggmekanism kanske du också vill överväga om loungestolen har en gungmekanism. En fåtölj som inte bara lutar sig tillbaka utan också låter användaren röra sig fram och tillbaka som om de låg i en mjuk gungstol. De flesta solstolar vaggar bara i upprätt läge, vilket vanligtvis är ett medvetet designbeslut förhindrar att användaren av misstag faller ut ur stolen när deras fötter är i luften och det inte finns något sätt att stabilisera sig innan de träffar marken; Men för dem med exceptionell samordning finns det några sällsynta dagbäddar som erbjuder gungor när de ligger ner.

Behöver du en stol som kan rymma två rum samtidigt?

En annan mekanism som finns i en schäslong är en roterande bas. Den roterande basen låter användaren flytta eller rotera stolenLiknar hur en person kan vrida eller vända i en kontorsstol. Denna mekanism är Bäst lämpad för dem som vill placera sin dagbädd i ett rum som ligger intill ett annat, som ett vardagsrum som ligger intill ett kontor. Den vridbara basen gör det enkelt att omdirigera stolen till ett annat rum när du pratar med en vän eller familjemedlem och du föredrar att se detta mittemot TV: n eller mitten av rummet.

Vilken typ av solstol passar bäst i ditt rum?

När du köper en schäslong är det första steget att mäta ditt hem och bestämma längden och bredden som är tillgänglig för ditt nya schäslongköp. Det är också mycket viktigt att se till att detta är mätprocessen Mät den acceptabla längden för det lutande läget. Eftersom fåtöljens fotavtryck kan fördubblas är det helt utdraget.

Gör det möjligt minst 4 tum Utrymme mellan en vanlig fåtölj och väggen bakom den. Om du är orolig för hur långt en stor fåtölj sträcker sig bakåt kan du välja en Väggsängalias Wall-Hugger. Väggstöd har en speciell mekanism som gör det möjligt för solstolen Luta dig tillbaka genom att sträcka sätet framåt istället för stolens baksida ner.

De flesta av solstolar kommer att vara kategoriseras efter deras bredd. Standardstorlekarna är som följer:

  • Kompakta sängar: Dessa små solstolar är vanligtvis 33 tum breda eller mindre.
  • Standard solstolar: Detta är den genomsnittliga sängstorleken och mäter vanligtvis mellan 33-45 tum bred.
  • Stora och stora solstolar: De största solstolarna kallas ofta för stora och stora eller för stora. Dessa solstolar kommer att vara över 18 tum breda.

Vilken fåtölj passar nu din stil eftersom den passar in i rummet?

Letar du efter en stil som har varit en folkmassa i flera generationer?

En traditionell fåtölj har rundade breda armar och ett stort mjukt fotstöd. Den traditionella fåtöljen är vanligtvis mellan 35 och 45 tum bred, med massor av vaddering i ett överdimensionerat ryggstöd och säte. Dessa solstolar har också dekorativa accenter, inklusive ett tuftat nackstöd och spikhuvud.

Vill du ta ett trendigt drag som till och med kan se bra ut på ett hemmakontor?

En modern fåtölj ser ut som en stiliserad kombination mellan en traditionell fåtölj och en kontorsstol. Ryggstödet och sätet kommer att vara generöst vadderade, men det kommer att finnas några inget fotstöd, och kommer att ha istället en ottoman som passar stolens stil. När det gäller materialen har en modern fåtölj vanligtvis en Läderklädsel med metall eller träbas.

Letar du efter en accentbit som fortfarande kan vara funktionell och bekväm?

En övergångsfåtölj ser ut som en utfodring av en traditionell fåtölj och liknar en accentstol, men med förmågan att ligga ner. En övergångsbädd kommer att ha ett tygklädsel med distinkta tygmönster utformad för att markera i ett rum.

Vilken typ av funktioner och kontroller har loungestolen i dina drömmar?

Vill du slåss mot vinterblues och kanske ryggen?

Värme kan vara en sällsynt men unik egenskap hos moderna sängar. Medan vissa kan njuta av det bara genom att lindra orättvist kalla dagar under vintermånaderna, kan värmen också ta hand om vissa medicinska och effektivitetsfördelar. För dem som lider av ryggsmärtor behöver du inte längre leta efter din pålitliga värmedyna och kan istället använda värmen i din fåtölj lugna din värkande rygg och ta en last av dina fötter.

Har du en telefon som inte förblir laddad eller kanske en ivrig spelare i huset?

På tal om effektivitet: de senaste förstklassiga solstolarna kan också ha USB-anslutningar. Som en kraftstol kan det antagligen vara lämpligt minst ett uttag, Om det här uttaget tidigare upptogs av en telefonladdare kommer du inte att sakna laddningstid om solstolen har en egna portar för laddning. Dessa inbyggda USB-portar är perfekta för att ladda en telefon eller surfplatta en spelare i familjen, Med en USB-port redo att ladda videospelkontroller känns en fåtölj som en otroligt bekväm spelstol.

Vill du att din solstol ska spela en aktiv roll i din maximala avkoppling?

Massage är en annan funktion i solstolar som många inte kan leva utan. Känslan av att luta dig tillbaka med fötterna uppåt medan loungestolen surrar och masserar ryggen och nacken kan vara allvarligt tröstande. Funktionen kan medföra extra kostnad, Men det kan lägga till ett extra element av avkoppling till en redan mjuk och bekväm stol.

Vad kan du göra för att säkerställa en lång livslängd när du köper en säng?

Kvalitetsmaterial – Som mitt i ditt vardagsrum och kanske den mest bekväma platsen i huset, kommer dagbädden i alla hem att resa många mil, så det är viktigt att tänka på hållbarhet. Det bästa sättet att uppnå hållbarhet är med kvalitetsmaterial som En stark ram, solida underlag och högdensitetsdukar och läder.

Tyger – De bästa läderna är uppkallade efter sängklädsel bondat läder eller högkornigt läder. Om du väljer en tyg- eller mikrofiberfåtölj, alltid Leta efter tyg eller mikrofiber som är tydlig och obefläckad i färg. Suddiga eller blandade färger i tyg är ett tecken på underliggande färger som slits ut snabbt med tiden.

storlek – Storleken på sängen kan också vara viktig för dess hållbarhet. I de flesta fallen, Ju större stolen och ju bredare sätet, desto längre håller fåtöljen. Det kan tyckas oviktigt, men eftersom sängen är större finns det mer tyg att slå och när man bygger större stolar finns det färre kompositmaterial i sängens ram med tätare delar och material.

ram – Fåtöljens ram är också avgörande för din fåtöljs hållbarhet och livslängd. Det första stället att titta när man utvärderar ramen är också den minsta delen av ramen: skruvarna. En stark ram kommer att vara hålls samman vid varje anslutning med metallskruvar; Men mindre premiumramar försöker ofta komma undan med plastskruvar, som är betydligt billigare än metall, men också mycket svagare.

Skog – Rammaterial är vanligtvis trä, men på gott och ont, finns det flera variationer på innebörden av “trä”. Den bästa typen av trä kommer att vara kallas äkta trä eller namnge det verkliga trädet som träet som cederträ eller björk kom från. Trä av sämre kvalitet är känt som plywood eller multiträ, som faktiskt är en komposit av flera träslag som pressas ihop under hårt tryck. Dessa pressade är billigare men inte tåliga och tål mycket mindre stress.

Vilka material är mest bekväma?

klädsel – När du bedömer komforten i en fåtölj är det alltid bäst att faktiskt ta loungestolen med dig till en testplats. Men när du handlar online finns det några saker du kan använda för att göra det bästa valet. Den bästa stoppningen för sängen är en Skum med hög densitet som är plysch och täcker sätet och båda armstöden.

Håligheter – Om du kollar foton på sängar online, Det är viktigt att kontrollera foton på luckorna i fåtöljen för att veta om fåtöljen är bekväm. Med många solstolar stiger fotstödet när du aktiverar lutningsfunktionen, men det kan finnas ett gap från fotstödets början till sätet. Ju större klyftan är, desto mindre bekväm är fåtöljen. Ju större klyftan är, desto farligare kan stolen vara för barn och husdjur.

Skumdensitet – De bästa har faktiskt ett densitetsnummer. En fåtölj som kan skryta En skumdensitet på 1,7 eller bättre är bäst. Observera att precis som ögat i en nätsladd, eller de bästa resultaten i golf, desto lägre nummer desto bättre. Skumdensitetsskalan varierar från 0,5 till 2,5; för att, Ju närmare 2,5 du kommer, desto bättre är skumdynans kvalitet och mer komfort.

Läderdesignidéer, bilder, ombyggnad och dekor |  Vardagsrum .
Liten sektionssoffa med vilstol för 2020 - Idéer på Fot
Fåtöljer, familjerum, idéer, bilder, ombyggnad och inredning.
Dubbelsitsfåtölj - Idéer på Fot
27 bästa små vilstolar |  Dekor Outli

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*