Home / Hem / Viktoriansk inredningsstil, historia och interiörer
Viktoriansk inredningsstil, historia och interiörer

Viktoriansk inredningsstil, historia och interiörer

Den viktorianska inredningen låter fantastiskt och ser ännu bättre ut. Av denna anledning, för många köpare, att äga ett modernt viktorianskt hem är tanken på en dröm tills försäljningen är klar

Då inser de att inte bara funktionerna är antika, utan även taket, fönstren och ledningarna!

Att ombygga ett modernt viktorianskt hem är inte så enkelt som det låter och kräver några allvarliga ekonomiska och tidsinvesteringar, för att inte tala om utmaningen att förhandla med olika historiska och bevarande samhällen.

Ändå är det definitivt ett projekt som är värt att utforska när du har energi och pengar att spendera.

Låt oss gå in på detaljerna i den viktorianska inredningsstilen

För de av oss som skulle älska ett gammalt hem, men utan extra krångel, letar vi i den här artikeln efter enkla och prisvärda sätt att införliva storheten i viktorianska designfunktioner i vår moderna livsmiljö. Slutligen kan det vara möjligt att skapa en viktoriansk inredning.

Historia av viktoriansk inredningsdesign

Victorian Interior Design Story Victorian Interior Design Style, History and Interior Design

Under den industriella revolutionen kunde medelklassen öka sin förmögenhet och investera i inredning och design av sina hus för första gången.

Under perioden 1837 och 1901, drottning Victorias regering, massproducerades otaliga hushållsartiklar billigt och blev tillgängliga för människor som aldrig hade råd med dem. Den viktorianska lägenhetstypen föddes.

De började genast imitera aristokratin och fyllde sina hem till det full av tillbehör, möbler och tyger, som alla var avsedda att visa sin nya rikedom och nya sociala status i sina moderna viktorianska hem.

Ett nakent rum ansågs osmakligt, och så verkade de viktorianska interiörerna mycket röriga jämfört med moderna minimalistiska idéer vid den tiden och senare. Här tittar vi på hur du kan lägga till en touch av viktoriansk nostalgi i ditt moderna hem utan att behöva kosta ombyggnader.

Tapeter och färg i viktoriansk inredning

Tapeter och färg viktoriansk inredningsstil, historia och heminredning

Bakgrund var stora nyheter för viktoriansk inredning. Massproduktionen av tapeter på 1840-talet ledde till ett stort intresse för delvis tapeterade väggar.

Appliceras från basbordet till dado-skenan halvvägs upp på en vägg eller på en bildstång nära taket. William Morris stil tapeter är perfekta för att kopiera denna viktorianska trend med ett stort djur-, fågel- eller blommigtryck på mjukpapper.

Alternativt kan du prova enkla, plattmålade väggar för en enklare viktoriansk interiör. De blir lätt en frekvent närvaro i moderna viktorianska hem.

Golv i viktoriansk stil

Golv viktoriansk inredningsstil, historia och inredning

Parkettgolv eller medelstora polerade plankor är rätt sätt att kopiera viktoriansk interiör och mode.

En stor, intressant matta eller mönstrad matta mitt på golvet som lämnar en polerad plankant är perfekt, vilket ger en speciell touch till moderna viktorianska möbler.

Färg in viktoriansk inredning

Color1 viktoriansk inredningsstil, historia och heminredning

Victorianerna föredrog mjuka, dämpade toner, inget ljust eller livligt. Delikat rosrosa, grått, lavendel eller salvia är de perfekta färgerna eller för något varmare prova en senapsgul, vinröd eller krickfärg som är typisk för den viktorianska inredningen.

Tyg och mönster i viktoriansk design

71a6NKplw9L._SL1000_ Stil, historia och interiörer i viktoriansk inredningsdesign

Viktorianerna föredrog två typer av tyg i hushållet. Du kan använda endera eller till och med båda som en del av din moderna viktorianska inredning.

Den första är en tung siden damast eller sammet som är perfekt för gardiner, medan den andra är ett kraftigt mönstrat blommönster på toile eller chintz – perfekt för kuddar eller sittplatsöverdrag.

Victorianerna var stora fans av mönster och använde dem överallt från gardiner till kuddar och från mattor till tapeter.

I början av den viktorianska eran sågs ofta flera mönster i samma rum. Du kan imitera denna look genom att välja tillbehör med geometriska mönster eller ränder, eller alternativt djur- och blommönster.

Belysning i viktoriansk interiör

Belysning1 Viktoriansk inredningsstil, historia och interiör

Välj flera höga dekorativa lampor för att lägga till mjuk omgivande belysning i ditt viktorianska vardagsrum. Den moderna “Tiffany” -lampan är det perfekta tillskottet till ett viktorianskt temahem och ger den en extra touch av färg.

Möbler och heminredning från den viktorianska eran

Inredning och inredning Viktoriansk inredningsstil, historia och inredning

Ett trångt rum var vanligt, så tillbehör, mjuka möbler och dekorationer skulle vara tydligt synliga i den viktorianska interiören. Idealiskt, för att kopiera den viktorianska designstilen, bör varje yta täckas med inramade foton och bilder, porslin, blommor i vaser och souvenirer.

Spets var ett mycket populärt material för dekorationer och hittades på ryggstöd, bord och mantlar i viktoriansk dekor. Målat glas är en särskilt attraktiv viktoriansk funktion som kommer att få genklang i ett modernt hem. Själva de viktorianska möblerna var extremt utsmyckade, även om de varierade från tunga till känsliga i stil.

91bdm6N3ObL._SL1500_-1000x600 Viktoriansk inredningsstil, historia och inredningsdesign

Stolar med knapplås, Ottomaner och schäslonger är perfekta för att återskapa viktorianska möbler, och snidade mahogny-, valnöt- eller ekmöbler var också populärt vid den tiden. Samt dyrt handskuren möbler För att visa upp sin nyförvärvade rikedom var viktorianerna angelägna om snidade speglar, tavelramar och lampor.

Om du kopierar detta utseende för att skapa din egen viktorianska herrgårdsinredning med målet att köpa de dyraste bitarna du har råd med – ett billigt, massproducerat föremål kommer att förstöra effekten.

Viktoriansk stil marmordekor

Marmor viktoriansk inredningsstil, historia och interiörer

Marmor var populärt i hemmet under hela den viktorianska eran och är nu lätt att återskapa för din viktorianska heminredning.

Du kan välja ett extravagant marmorelement som en öppen spis eller ett bord med en marmorplatta, eller helt enkelt lägga till detaljer här och där i form av statyer eller dekorativa föremål. Den högkvalitativa estetiken som marmor ger till ditt hem är exakt den stil som viktorianerna var så angelägna om att flagga och är en del av ett särskilt viktorianskt färgmönster.

Mantlar och skorstenar i viktoriansk interiör

Mantelpiece och Eldstäder Viktoriansk inredningsstil, historia och interiörer

Inget viktorianskt hem var komplett utan en öppen spis, så lägg definitivt till detta i ditt viktorianska vardagsrum. Om du redan har en befintlig eld, ett typiskt viktorianskt motiv, byt ut det mot en eldstad i viktoriansk stil som ser ut som en gammaldags eld Vedeldning ett?

Att lägga till en kamin i ditt rum ger det ett viktorianskt utseende och är det perfekta stället att visa dina knick-knacks och souvenirer.

Istället för att köpa en ny, besök loppmarknader och antika mässor för att hitta en begagnad kamin som du kan återvinna. Utseendet blir mer autentiskt och förmodligen billigare också.

Återvunnen arkitektur

Återvunnen arkitektur Viktoriansk inredningsstil, historia och inredning

Återvinning och upcycling har blivit mycket populärt nyligen. Om du omvandlar ditt hem till viktorianska mönster är återvinning definitivt vägen att gå.

Håll utkik efter gamla arkitektoniska detaljer som du kan köpa och införliva i dina rum i viktoriansk designstil.

Om du inte har tid att shoppa runt loppmarknader, gör bara en sökning online så hittar du antika dekorationer, dörrar och fönster som kan ersätta dina moderna hemfunktioner och förvandla Victoriana till en nyare byggnad.

Omvandling av den viktorianska inredningen

Renovering av den viktorianska inredningsstilen, historien och inredningen

Ingen av de viktorianska idéerna i den här artikeln kräver att du investerar tid, energi och pengar i ett stort hemrenoveringsprojekt.

Men om du så önskar finns det många renoveringar du kan överväga för att ge din fastighet en mer autentisk viktoriansk inredning.

Att lägga till dado-skenor, taklistar, sidospår, sidospår och kronformer är mer komplicerat, men det kommer att ge något till ditt moderna viktorianska hem.

Det kan låta svårt att blanda moderna och viktorianska stilar tillsammans för att skapa en spännande livsmiljö, men du kan kombinera den för att hitta vad som tilltalar dig och för att skapa en viktoriansk livsmiljö.

Att börja långsamt genom att lägga till viktorianska dekorationsidéer i ditt rum kan hjälpa dig att räkna ut vad som fungerar i harmoni.

Kanske kan du försöka omklädda antika möbler med moderna tyger eller förvandla dina väggbeklädnader till ett viktorianskt designmönster.

Oavsett vad du gör, kommer du någon gång att hitta den perfekta blandningen av 1800- och 21-talet och skapa ett pulserande modernt viktorianskt hem.

Om du gillade den här artikeln om viktoriansk stil och inredning, bör du också kolla in dessa artiklar:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*