Home / Hem / Viktiga saker att veta innan du köper ett hem

Viktiga saker att veta innan du köper ett hem

Så roligt som att handla ett nytt hem är, det medför ett antal dolda risker som alla bör vara medvetna om. Den största risken är relaterad till priset eftersom hus kan bli mycket dyra. Du förväntas betala en förmögenhet för ett köp som du inte är säker på att göra dig lycklig på lång sikt. På grund av detta måste du veta vad du ska tänka på när du köper ett hus (särskilt de steg du ska vidta när du köper ditt första hem).

Kolla in dessa viktiga överväganden för att hålla dem i åtanke när du ser Hus till saluOch saker att veta innan du köper ett hem:

Definiera en budget

Viktiga saker att veta innan du köper ett hem 1 Viktiga saker att veta innan du köper ett hemBildkälla: Neuhaus Design Architecture, PC

Vi vet att alla ser på den estetiska sidan först, vilket gör det väldigt enkelt att bli kär i en kulle herrgård med fem sovrum, tre badrum. Det första svaret på ”Vad man ska leta efter när man köper ett hem” är dock ”Något man verkligen kan erbjuda”.

Det är viktigt att undersöka grannskapet du befinner dig i planerar att köpa Din nya förvaltningsfastighet.

Viktiga saker att veta innan du köper ett hus 9 Viktiga saker att veta innan du köper ett hemBildkälla: CWB arkitekter

Istället för att debitera dina bankkonton, sätt dig ner och överväga noggrant om köpet är värt allt du behöver spendera. Kom ihåg att även sena betalningar beror på de månatliga betalningar du kan göra, och du bör beräkna om du faktiskt har tillräckligt med pengar kvar för andra aktiviteter.

Stora hus innebär också större ansvar: höga underhålls- och leveranskostnader, dyra försäkringar och en ”hård” skatt.

Det finns ingen “tid att köpa rätt”

Viktiga saker du bör veta innan du köper ett hem 2 Viktiga saker du bör veta innan du köper ett hemBildkälla: Landsted Companies, LLC

Gör inte ett slöseri med att analysera marknaden och välj ett specifikt ögonblick för att få bästa möjliga köp. Det perfekta ögonblicket är när du upptäcker ett hem som passar dina behov, helst ett som du har råd. McGuire Management & Försäljning säger att fastigheter är cykliska till sin natur, vilket betyder att de går upp och ner hela tiden. Att vänta på rätt ögonblick kommer sannolikt att missa rätt ögonblick.

Ta hänsyn till effekterna av ditt kreditbetyg

Viktiga saker att veta innan du köper ett hus 3 Viktiga saker att veta innan du köper ett hemBildkälla: huvudbyggnad

När du investerar i fastigheter, överväga ett personligt lån eller inteckning. Kom ihåg att hypoteksledare förlitar sig på ditt kredit rykte för att ge dig kredit och basera sitt beslut på din betalningshistorik.

Ditt kreditbetyg visar om du är ansvarig för dina skulder och skyldigheter, och om det lån du söker faktiskt är något du kan hantera. För att göra det bättre kan du få ett överkomligt kreditkort och täcka utgifterna varje månad eller en bilinteckning som du faktiskt kan täcka. Individer som har ett hyresavtal (med hyran i deras namn) kan också fungera som ansvariga betalare för bekvämligheter.

Stärka din nödfond

Viktiga saker att veta innan du köper ett hus 4 Viktiga saker att veta innan du köper ett hemBildkälla: Mark Dziewulski arkitekt

Att köpa ett nytt hem kan vara en riktig berg-och dalbana för första gången ägare: de kommer att se en chockerande förändring i deras månatliga inkomster, och pengarna verkar försvinna för att täcka verktyg, skatter och underhåll. Ja, livet kommer att förändras!

Du måste vara beredd på denna förändring. Ett bra sätt att göra detta är att stärka din nödfond, helst några månader innan du förbinder dig till ett hemköpsförfarande. Att ha lite extra pengar för att täcka oväntade utgifter gör upplevelsen mycket mindre stressande.

Utforska varje inteckning alternativ

Viktiga saker att veta innan du köper ett hus 5 Viktiga saker att veta innan du köper ett hemBildkälla: chalet

Uppskatta varje långfristig inteckning enligt dina förväntningar. Till exempel kan personer som inte planerar att flytta om 30 år vara intresserade av fast ränta. Andra som köper ett hem som utgångspunkt och planerar att flytta omedelbart efter att ha fått sitt andra barn föredrar justerbara taxor. Allt handlar om planer och preferenser.

Hoppa inte för det första tillgängliga alternativet. Olika banker har olika erbjudanden, och du bör undersöka för att fastställa de lägsta räntorna du kan hitta. Du kan till och med be en bankspecialist om råd och vägledning om de bästa lånen och villkoren.

Välj den bästa hemförsäkringen

Viktiga saker att veta innan du köper ett hus 6 Viktiga saker att veta innan du köper ett hemBildkälla: JWT Associates

Återigen, att hålla sig till det första offertet du får bara för att du inte har expertkunskap är inte lösningen. Det finns många olika försäkringar, både separata och begränsade. Till exempel erbjuder många försäkringsbolag generösa rabatter om du accepterar deras “Auto + Home” -paket.

Kom dock ihåg att du inte letar efter en billig policy utan en god kvalitet som verkligen kan göra jobbet när du behöver det. Så håll priset i åtanke och leta efter alternativ för högkvalitativ täckning.

Gör en detaljerad inspektion av ditt framtida hem

Viktiga saker att veta innan du köper ett hem 7 Viktiga saker att veta innan du köper ett hemBildkälla: Andrew Flesher Interiors

Att köpa ett hem är mycket mer komplicerat än att köpa en jacka. Du måste vara medveten om alla detaljer och känna till alla fördelar och nackdelar innan du betalar. Av denna anledning rekommenderar vi att du hittar en heminspektör och ber honom att leta “under huven” för all relevant information.

Hans rapport kommer att vara den viktigaste faktorn för att fatta ett beslut eftersom han är helt opartisk och gör vad han gör bara för de pengar du kommer att betala honom (cirka $ 200). Det faktum att det kommer att finnas små oegentligheter bör dock inte få dig att ändra dig: behovet av att måla om eller reparera ett handfat kan fungera som ett förhandlingsverktyg som sänker ditt hempris. Kom ihåg att snål inspektionskostnader kan kosta en förmögenhet om du redan har köpt hemmet.

förhandla

Viktiga saker du bör veta innan du köper ett hus 8 Viktiga saker du bör veta innan du köper ett hemBildkälla: Gästarkitekter

Förvänta dig inte att huset kostar så mycket som ett liknande hus du har sett. Grova uppskattningar är möjliga, men priserna fastställs nästan aldrig mot andra priser. Sanningen är att ägarna sätter sina egna priser (baserat på personlig uppskattning) och de bryr sig inte om du gillar priset eller inte.

Det är försäljningsrepresentanten som ska övertyga dig: han jämför priser och kontrollerar i väntan på försäljning. Han kommer att peka ut liknande hus i området och jämföra priser med villkoren. Du förväntas titta på denna jämförelse och leta efter även de minsta detaljer som kan sänka dina kostnader.

Utforska grannskapet

Viktiga saker att veta innan du köper ett hus 10 Viktiga saker att veta innan du köper ett hemBildkälla: Robert Young Architects

Kom ihåg: du köper inte bara ett hem. Du köper en lägenhet. Området ditt hem ligger i är en viktig beslutsfaktor. Se till att du utforskar det ordentligt, kom både dag och natt och försök ta reda på allt som händer där. Det kan visa sig att du upptäckte det perfekta hemmet, men inte det perfekta området.

Se till att du köper ett hem som inte kräver en timmes bilresa till närmaste livsmedelsbutik, ambulans eller skola. Kolla in kollektivtrafiken och prata med lokalbefolkningen för att se om de rekommenderar grannskapet eller inte. Detta är också ett utmärkt sätt att se om du verkligen tycker om att bo i ditt nya hem.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*