Home / Hem / Väggkrokar & rockställ

Väggkrokar & rockställ

Väggkrokar & rockställ

Snubblar du över rockar, jackor, skor och halsdukar när du går in i ditt hus? Med en enkel uppsättning väggkrokar eller ett fint klädhängare kan du enkelt omforma din entré för att hålla dina golv röriga och se rena och organiserade ut. Nedan finns en lista med fem experttips som hjälper dig att välja rätt färger och stilar som bäst kompletterar ditt hem.

Var placerar du väggkrokar och garderober?

Väggkrokar och klädhängare är mer än praktiska, funktionella föremål. De flesta är designade med sin egen personlighet som kan ge stil till alla rum i ditt hem. När du väljer en väggkrok eller klädhängare, överväga det tillgängliga utrymmet, samt antalet och typer av föremål som måste lagras i det.

 • Den mest uppenbara platsen för väggkrokar och garderober är entréområdet, eftersom det är här du vanligtvis klär av dig vinterkläder när du njuter av värmen i ditt hem. Det bör noteras att garderoben sannolikt kommer att bära mycket. Så om du väljer ett väggmonterat alternativ måste det installeras ordentligt (se Tips 4).
 • Toaletter tenderar att vara trånga utrymmen så att du kan dra nytta av att använda t.ex. väggkrokar för att lagra handdukar. Du kan också välja mellan en rad väggkrokar inbyggda i en vägghylla. Dessa passar långt över toaletter eller högre upp på din badrumsvägg och rymmer handdukar, loofahs, kläder och till och med halsband. Hyllan ger extra utrymme för toalettpapper, toalettartiklar eller dekorativa föremål.
 • Du har mer utrymme att arbeta i sovrummet. Här kan du prova en hörnenhet som har krokar för kläder, hyllor för skoförvaring nere och utrymme för extra förvaring av viktiga föremål på övervåningen.
 • Om du arbetar med ett stort öppet utrymme, överväga en stående garderob. Dessa kan placeras bredvid din soffa och erbjuda gästerna en bekväm plats för hattar och halsdukar. Att välja rätt material och rätt färg gör denna praktiska möbel till ett uttalande i sig.

Hur väljer du den perfekta garderoben för dina behov?

Tänk på din garderob som prick – eller en accentbit. Om du för närvarande arbetar med shabby chic dekor, passar en pastellfärgad krok eller ram med metalldelar till exempel exakt denna stil. Om du vill att din garderob ska döljas i bakgrunden, så att säga, kan du välja en färg som matchar dina väggar. Å andra sidan, om du föredrar rena väggar eller bara vill använda vissa konstverk till dina väggar, kan du använda en stående ram. Plus, den här stilen är mobil. Så om du vill flytta det till ett annat rum är det lika enkelt som att plocka upp det och lägga ner det.

Tänk hur många rockar, halsdukar och hattar som kommer att hängas på ditt rack. Att fakturera familjemedlemmar är ganska enkelt, men ta också hänsyn till hur många gäster du kan ta emot samtidigt. På så sätt får du en bra uppfattning om hur många krokar du behöver.

Ibland har du begränsat utrymme. Till exempel, om du har en liten hallskåp och vill försöka lägga till ett kappstativ, är ett väggmonterat kappstativ ett bra alternativ. Denna stil är bokstavligen lätt att förvara och erbjuder i genomsnitt sex krokar (tillsammans med lite hyllutrymme!). De är platsbesparande och passar perfekt i små skåp.

Vilka väggkrok och garderobstilar bäst kompletterar din befintliga dekor?

Att känna till de olika typerna av garderober kan hjälpa dig att hitta det perfekta tillskottet till ditt hem eller kontor. Nedan följer sju av de vanligaste stilarna, uppdelade i två kategorier:

Självständig

Det här är den bärbara typen som du kan flytta runt i ditt hem som du vill. Det är också den mest ikoniska stilen. Dessa ser bra ut i industriella och traditionella miljöer.

 • Fristående trä – Dessa fungerar bra i rustika miljöer som de är
  finns i vackra toner som björk, ek och mahogny.

 • Fristående metall – Dessa mönster ser fantastiska ut i en minimalistisk miljö. De är starka så att de kan hantera tunga föremål. De kommer ofta i rostfritt stål eller aluminium, men du kan hitta andra metaller som mässing. Mässing skulle vara bra om du föredrar ett industriellt utseende.

 • Artisan Standalone – Dessa rack är inte bara funktionella. De ska ge varje rum en konstnärlig känsla. De kan innehålla en blandning av material som inkluderar plast, metall och trä. Deras utseende är ofta abstrakt – de passar bra med olika inredningsstilar, särskilt eklektiska miljöer.

Monterad på väggen

Dessa sorter är bra för trånga utrymmen, speciellt om du har undrat vad du ska göra med en tom vägg i ditt hem. Storlekarna och formerna varierar så att du är säker på att hitta den som bäst passar ditt utrymme. Ofta inkluderar dessa stilar en hylla som du kan använda för att lägga till extra dekoration i rummet. Tänk på vaser, ljus och böcker.

 • Väggfäste i trä – Dessa modeller sparar inte bara utrymme, men de är också bra tillägg till kontorsmiljöer.

 • Väggfäste i plast – Denna typ av rack är extremt billig. Den är idealisk för barnrum och finns ofta i ljusa, djärva färger som är attraktiva för ögat. De är ett mycket praktiskt alternativ om du letar efter en billig lösning. Samtida och bohemiska stilar kan dra nytta av glänsande, färgglada plast accenter.

 • Väggfäste av metall – Detta är ett mycket hållbart garderobalternativ. Om du letar efter ett hållbart rack, gå efter metall. Dessa ser bra ut i moderna och samtida stilar och kan också användas i industriella miljöer. Även en minimalistisk miljö välkomnar denna stil. Inte bara kommer det att vara värt din initiala investering, det är också oerhört mångsidigt. Även om du byter inredning i framtiden kan du fortfarande använda detta rack.

 • Väggmonterad vid hörn – Som nämnts ovan sparar dessa små klädhängare utrymme och passar in i små utrymmen som hallskåp. Men när de används i ett större rum lägger de till en fin touch och drar naturligtvis ögonen mot hörnet.

Hur monterar du ett klädhängare på väggen?

Tänk först på hur mycket vikt din garderob håller på en gång. För tunga vinterföremål, Du kan lägga 20 pund. åt gången i en garderobså det måste skruvas fast ordentligt i väggen. För att göra detta:

 • Hitta en bult inom väggen, vart du än hänger racket. Se till att när du bankar på väggen, Ljudet är inte ihåligt – Om det är ihåligt, hitta en annan plats på väggen. En bultfinder är perfekt för denna process, men noggrant lyssnande kan också göra tricket.
 • Markera monteringshålen på din vägg och borra dem.
 • Använd gipsfästen i plast Undvik för hårt åtdragning – detta kan få ankarna att spricka.
 • När du är klar, testa det!

Om din garderob inte rymmer tunga föremål och du inte vill borra hål i din vägg, prova det Självhäftande skruvar. Dessa fiffiga små föremål skyddar din vägg från fula hål och ger ett bra grepp för dina väggkrokar eller lätta garderober. Allt du behöver göra är att:

 • Rengör området noggrant;;
 • Ta bort filmen från limskruven;
 • håll ögonen öppna på din vägg.

Du kommer att använda ytterligare lim för att verkligen skruva fast skruvarna på plats och du måste också visa lite tålamod, eftersom du måste Låt det torka i cirka 12 timmar. Observera att dessa föremål fungerar bäst på plana ytor.

Med alla dessa alternativ att köpa och några viktiga riktlinjer att följa kommer du att ha den perfekta garderoben inredd i ditt hem på nolltid. Vi hoppas att vi har hjälpt dig på den här resan och vi ser fram emot att snart se dig njuta av ett nytt tillskott i ditt utrymme!

Amazon.com: Dseap Coat Rack Wall Mounted - 5 Tri Hooks, Heavy Duty.
Pin på rustic wo
Amazon.com: Väggmonterat kappställ - Rustik träkrok i trä.
Modern Wall Hanger Wall Hanger Scandinavian Decor | Etsy | Modernt.
Väggkrokar & rockställ | Från $ 120 till och med 12/26 | Wayfa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*