Home / Hem / Väg upp de olika golvbeläggningarna och bestäm vilken som är bäst för dig
Väg upp de olika golvbeläggningarna och bestäm vilken som är bäst för dig

Väg upp de olika golvbeläggningarna och bestäm vilken som är bäst för dig

Tillsammans med möbler och vitvaror är golv en viktig del av alla hem, och eftersom det i allmänhet är en ganska stor investering är det mycket viktigt att göra rätt val från början.

För att hjälpa dig att bestämma vilken typ av golv du ska väljaVi har gått igenom de olika alternativen du har och inom vilka områden det ena är bäst än det andra.

Nyckelfaktorer för ditt golvval

budget

När det är möjligt är det alltid värt att sträcka din budget så mycket som möjligt, eftersom brist på kvalitet är en falsk ekonomi om golvet måste bytas ut tidigare än väntat.

Modern öppen planlösning Väg upp de olika golvbeläggningarna och bestäm vilken som är bäst för dig

Du kan spara genom att välja det billigaste men mest lämpliga golvet för varje område i ditt hem eller genom att pruta. [Don’t forget to factor in the cost of laying the flooring you choose, if that is relevant.]

livsstil

Rustikt hemmakontorgolv Väger upp de olika golvbeläggningarna och bestämmer vilken som är bäst för dig

Olika typer av golv skräddarsys efter olika omständigheter. Det är därför logiskt att välja ett annat golv för köket än för vardagsrummet.

varaktighet

Områden i ditt hem som har mer trafik är bättre lämpade för mer tunga golv.

stil

ljus, öppen planlösning Väg upp de olika golvbeläggningarna och bestäm vilken som är bäst för dig

I slutändan är hur du utformar ditt hem en prioritet eftersom golvet måste matcha. När allt kommer omkring är det något som du kommer att titta på och gå på länge.

Populära golvbeläggningar att titta på

Trä

Trägolv är inte billiga, men med minimalt regelbundet skötsel och underhåll kommer de att hålla länge. Det ser bra ut och är lätt att hålla rent, men det är inte ett mysigt alternativ.

Laminera

Slitstarkt laminatgolv är ett bra alternativ till trä och har ett hälsosammare pris. Ett bättre val än trä för fuktiga miljöer som badrum, det är också mycket lätt att hålla rent.

vinyl

Moderna vinylalternativ är det billigaste alternativet för syntetiska golv och ger bra valuta för pengarna. Vinyl är ett utmärkt val för områden med hög trafik som köket. Det är ganska tufft och svårt att förstöra. Det är också en av få typer av golv som kan installeras av ett hemförbättring snarare än en utbildad expert.

linoleum

Lino är en annan billig typ av golv. Den är gjord av naturliga material som kork och trä och är därför extremt miljövänlig. Det är bekvämt att gå och stå, lätt att rengöra och mycket slitstarkt.

sten

Stengolv finns i olika färger och texturer, t.ex. B. traditionell sandsten och glänsande marmorsten. Alltid elegant och elegant, stengolv är bra för rum med hög värme, men är fortfarande svala under fötterna.

bricka

Porslinplattor är vattentäta, vilket gör dem perfekta för badrum, tvättstugor eller våtrum, liksom keramiska plattor som kan glaseras för att skapa en mängd olika mönster för alla inredningar.

Innan du stänker på golvet är det en bra idé att noga överväga vilket val som är bäst för varje rum för att säkerställa att ditt slutgiltiga beslut inte bara återspeglar din personliga smak utan också det mest lämpliga och bästa möjliga alternativet för ett bra värde pengar.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*