Home / Hem / Undvik inte rustika köksdekorationer
Undvik inte rustika köksdekorationer

Undvik inte rustika köksdekorationer

Det finns inte för många kök idag som kan beskrivas som desperata, slitna eller till och med ungefär huggen, och ingen av dessa beskrivningar kommer sannolikt att påminna oss om ett.

Hur vi föreställer kök idag är mer ett skarpt vitt scenario, polerad hårdvara med nickelhandtag och fantastiska marmortoppar.

Det verkar som om rustika köksdekorationer länge har glömts bort, och det mysiga vinterliga ögonblicket där heta skålar med makaroner hälls med ost, som bara det rustika inredningen i köket tillåter, är inte längre ett mysigt favoritmoment.

Undvik icke-rustika köksdekorationer10 Undvik icke-rustika köksdekorationerBildkälla: Hill Farm Furniture Ltd.

Sanningen är dock att rustika kök är mer populära än någonsin – skillnaden är att människor gillar att hänvisa till dem som “patinerade”, “föråldrade” eller “återvunna”. Använd någon av dessa termer när du bestämmer hur du ska dekorera ett rustikt kök och det finns en mängd bra idéer att tänka på.

Läs först våra tips för att dekorera rustika kök:

Träets rustika kraft

Undvik icke-rustika köksdekorationer2 Undvik icke-rustika köksdekorationerBildkälla: Karl Neumann Photography

Observera att vissa skogar är mer ”rustika” än de andra. Tall är det mest karismatiska alternativet att lägga till i ditt rustika kök. Hickory är ett bra alternativ för detta.

Tall, med alla sina knutar och naturliga utbuktningar, är bäst för köksgolv, och du kan välja den nyans du vill ha eftersom den varierar från orange till mycket mörkbrun.

Kom ihåg att tall också är ett utmärkt val för modern design och är perfekt för skåp, öar och bänkskivor.

Rustika tak

Undvik icke-rustika köksdekorationer13 Undvik icke-rustika köksdekorationerBildkälla: Huvudentreprenör för Giffin & Crane, Inc.

Små kök kan verkligen använda ett fantastiskt, rustikt tak för att vara kontaktpunkten och locka uppmärksamhet.

Att lägga till en rustik känsla i taket innebär vanligtvis att man snider eller lägger till träbjälkar som ökar den organiska känslan i ditt kök utan att röra det.

Stenelement

Undvik icke-rustika köksdekorationer1 Undvik icke-rustika köksdekorationerBildkälla: Hoyt / CTA Architects

Trä är inte det enda naturliga elementet som du kan använda för att ge ditt kök en rustik känsla. Sten är verkligen en mer kraftfull funktion, oavsett om du implementerar den genom ledtrådar eller lägger en hel Tumble River Rock på väggen.

Vissa husägare väljer sten för sina golv, men vi rekommenderar inte detta alternativ utan mattor, vilket kan hålla köket varmare.

Mousserande eld

Det betyder inte att du måste installera en hel öppen spis i ditt kök för att lägga till ett rostat hjärta. Platsen kan också kännas mysig med vedspisar och små eldstäder så att du inte behöver renovera eller spendera för mycket pengar.

Lätt belysning för ett komplett utseende

Undvik icke-rustika köksdekorationer8 Undvik icke-rustika köksdekorationerBildkälla: Clayton & Little Architects

En sak är säker: moderna och kraftfulla lampor förstör det rustika utseendet och du skulle göra ditt bästa för ingenting.

Det beror på att de uppenbarligen är felaktiga och de första som fångar uppmärksamhet jämfört med dina underbara rustika tillägg.

Håll dig konsekvent när du definierar ett ämne. Med rustik design, kom ihåg att din idé är att få platsen att se äldre ut än den är. Det är just därför du investerar i dyra träkonstruktioner och inte vill att denna charm ska försvinna oåterkalleligt.

Upplys därför rummet med blygsamma tillägg som rostade ljuskronor av metall eller väggbeslag av trä. Detta är precis vad ett rustikt rum behöver.

skåp

Undvik icke-rustika köksdekorationer3 Undvik icke-rustika köksdekorationerBildkälla: Lake Country Builders

Ditt enda val för möbler är trä. Vi rekommenderar knutna bitar av naturliga och obehandlade skogar, helst omålade och med alla sina ursprungliga brister.

Rustika kök kan identifieras av sådana svagheter eftersom det här är de mest autentiska och enkla rustika ögonblicken som du kan dra nytta av.

För ett ännu mer kraftfullt utseende rekommenderar vi mahogny, vilket kan göra den enkla förfiningen ännu enklare än den är.

Köksöar

Undvik icke-rustika köksdekorationer4 Undvik icke-rustika köksdekorationerBildkälla: ROBERT WADE OCH ASSOCIATES

Islands är de sötaste och mest snygga tillagningarna för kök i alla stilar och mönster. För rustika teman, välj de som är dekorerade med tegel eller sten, eller till och med använda gamla ladugårdsbrädor som sittplatser.

Om du vill spendera mindre tid på att tänka på idéer, köp en enkel uppsättning trästolar: alla kan se fantastiska ut i ett rustikt kök.

Bänkskivor

Undvik icke-rustika köksdekorationer7 Undvik icke-rustika köksdekorationerBildkälla: Bergskoncept

Rustika kök är inte bara mysiga och iögonfallande, de är också ett av de mest funktionella scenarierna du kan välja för ditt kök.

Att veta hur människor uppfattar dessa utrymmen som samlingsplatser snarare än att laga dem bör överväga en rustik interiör som är både funktionell och bekväm att spendera tid i.

Det är av den anledningen att de flesta väljer att renovera ett helt nytt och modernt kök och medvetet införliva gamla element för att göra det bekvämare.

Naturligtvis är skönhet fortfarande högt på prioritetslistan, ibland till och med högre än hållbarhet och funktionalitet, men det ger bara bänkskivor av naturliga material mer prestanda.

I detta fall överväga blockbord eller distinkta stenplankor för slaktaren.

Tabeller

Undvik icke-rustika köksdekorationer5 Undvik icke-rustika köksdekorationerBildkälla: KDW Home / Kitchen Designworks

Ett rustikt kök kan bara inte klara sig utan ett ordentligt bord, oavsett om du äter där eller dricker morgonkaffe istället.

Lantliga bord är oersättliga tillskott till ditt rustika karaktär, särskilt gjord av tall.

Varma pallar

Undvik icke-rustika köksdekorationer6 Undvik icke-rustika köksdekorationerBildkälla: Fred design

Att veta vilka material som oftast används i rustika kök är lätt att gissa vilka färger som ska användas.

Rustika paletter är faktiskt baserade på naturliga komponenter (träinredning, sten eller keramik), vilket innebär att basfärgerna de erbjuder är bruna, apelsiner och gula, plus en handfull bleka gröna och blå för väggmålningen.

Kom ihåg att paletten är avsedd att appliceras i hela rummet, inklusive utrustning, redskap och disk.

Bondgården sjunker

Undvik icke-rustika köksdekorationer14 Undvik icke-rustika köksdekorationerBildkälla: Lohss konstruktion

Finns det något bättre än ett lantligt diskbänk för att komplettera ditt köks rustika utseende? För det mesta kan du hitta en till en bråkdel av orsaken, och du kan till och med köpa en begagnad eftersom den är gjord av hållbara material (järn, koppar, granit, etc.)

Beräkna ändå tillgängligt utrymme – gårdens diskbänkar är större än de traditionella, vilket antingen kan vara en konkurrensfördel eller en felaktig passform.

Utrustning

Undvik icke-rustika köksdekorationer11 Undvik icke-rustika köksdekorationerBildkälla: Skåpdynamik

Tillbehör kan ändra eller förstöra dina rustika planer eftersom deras fantastiska transformativa kraft förskjuter dem mellan vardagliga och tråkiga och helt spännande.

Rustika lantliga kök ser bäst ut när de är dekorerade med lerkrukor, gamla ljuskronor, rutgardiner, stearinljushållare och liknande tillbehör.

hushållsapparater

Undvik icke-rustika köksdekorationer9 Undvik icke-rustika köksdekorationerBildkälla: Kökkoreografi

Många tycker att det inte längre är ett alternativ att få ett kök att se riktigt rustikt ut eftersom det inte kan göras utan moderna och uppenbarligen nyare apparater.

Den kontraintuitiva delen av berättelsen är dock att integrera dessa enheter är en genomförbar process som kan kompensera snarare än att förstöra den rustika känslan av rymden.

Sammanställningen av trä och elegant rostfritt stål är en av de mest populära och trendiga lösningarna för rustika kök. Tveka inte att köpa detta fantastiska helt nya kylskåp som du gillar så mycket.

I själva verket släpper många teknologimärken idag retro-linjer för att göra processen enklare för människor – de producerar apparater från 1900-talet för att lägga till dina rustika omgivningar.

Slutgiltiga tankar

Undvik icke-rustika köksdekorationer12 Undvik icke-rustika köksdekorationerBildkälla: Proctor Watts Cole Rutter

Syftet med att renovera ett rum är att få dig att må bättre i det rummet, mycket mer än att göra det till en fest för ögonen. Rustika mönster är skräddarsydda för detta ändamål eftersom deras enda mål är att göra ditt hem bekvämare.

Samtidigt är rustika scenarier ensamma och oberoende, åtminstone inte i den utsträckning att du inte kunde kombinera dem med eleganta och förfinade lösningar.

En annan distinkt fördel är rustikens tidlösa karaktär – gammalt blir aldrig gammalt! Old school-lösningar blir bara mer charmiga med tiden och du kan behålla dem så länge du tycker om att vara omgiven av dem.

Om du tycker att det är en allvarlig uppgift att omvandla ditt kök till en rustik fristad, kontakta en ansedd entreprenör och sök hjälp.

Undersök enastående renoveringsprojekt och utveckla dina egna idéer om atmosfären som ska inspirera ditt kök.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*