Home / Hem / Topp 5 saker du behöver veta när du köper badrumsplattor

Topp 5 saker du behöver veta när du köper badrumsplattor

Kakel är förmodligen det bästa dekorativa verktyget du kan använda i ditt badrum. Det kombinerar det bästa av estetik och praktik. Plattor finns i olika storlekar, snitt, mönster, färger och material – du kan välja mellan keramik, glas och Stenplattor, bland annat.

Kakel som har botats i en brand är allergivänligt och släpper inte ut farliga kemiska föreningar i atmosfären. De är också lätta att underhålla och i allmänhet mycket slitstarka och tål även de tuffaste väderförhållandena.

4 Topp 5 saker du behöver veta när du köper badrumsplattor

Som med alla inköp är det dock en allvarlig affär att köpa brickor. Innan du köper badrumsplattor finns det 5 saker du bör veta:

Ha en designvision. Det första du bör ha en klar uppfattning om hur din badrumsdesign ska se ut. Denna vision kommer att vara till hjälp vid inköp av brickor av rätt storlek, färg och material. Om du till exempel vill ha ett badrum med djungeltema kan du få kakel i gröna och bruna nyanser. Du kan också använda mosaikplattor för att sätta ihop en rolig design på en enkel vägg, så att det ser ut som att rummet i sig är en duk.

1 Topp 5 saker du behöver veta när du köper badrumsplattor

Om ditt badrum är litet och i en mörkare del av huset kan du göra det ljusare med glänsande, glaserade plattor som reflekterar ljus eller glasmosaik. Du kan också välja ljusa plattor som gör att rummet verkar större och öppnare.

2 Topp 5 saker du behöver veta när du köper badrumsplattor

Oavsett vad du gör är nyckeln att vara redo att experimentera med olika idéer, teman och utseende tills du är nöjd med vad du har.

Känner du till materialet. Det finns flera typer av plattor, inklusive keramik, porslin, glas och natursten. Naturstenplattor finns i olika utföranden som granit, marmor, travertin och sandsten. Keramik är det mest använda eftersom det är en av de billigaste typerna och är mycket lätt att arbeta med.

3 Topp 5 saker du behöver veta när du köper badrumsplattor

Det är känt att porslinsplattor är särskilt motståndskraftiga mot vattenskador, vilket gör dem till ett bra val för fuktiga områden som badrummet. Naturstenplattor har vackra naturliga mönster och är extremt slitstarka. De håller i hundratals år. De lägger till omedelbar elegans och stil i ett rum.

var försiktig. Badrum riskerar vanligtvis olyckor. Därför är det viktigt att välja brickor som inte bara är vackra utan också säkra. Det är tillrådligt att använda glaserade plattor för golvet eftersom de glaserade versionerna tenderar att vara hala. Plattor som porslin eller travertin har en hårdare struktur som gör dem mer halksäkra. De håller också bra mot gångtrafik och vattenskador.

5 topp 5 saker du behöver veta när du köper badrumsplattor

Kontrollera storleken. Det är den delen som många människor får fel och som måste slösa tid och pengar på att korrigera den. Observera att de flesta plattorstillverkare och distributörer använder europeiska måttenheter (centimeter) istället för amerikanska enheter (tum). Så se till att du mäter korrekt för att undvika att förvirra kakelstorleken.

6 Topp 5 saker du behöver veta när du köper badrumsplattor

Var noga med att försöka få prover av brickorna du håller ett öga på och placera dem på golvet eller väggarna för att få en allmän bild av hur de ser ut och för att se till att de är i rätt storlek.

Det rekommenderas att använda mindre plattor för små badrum och reservera större brickor för stora rum. På så sätt blir din design inte för överväldigande för rummet.

7 topp 5 saker du behöver veta när du köper badrumsplattor

Håll dig till en budget. Kakel blir inte billigt, speciellt om du väljer natursten. Därför måste du se till att du kan täcka utgifterna. Det rekommenderas att du köper minst 5% fler brickor än vad du faktiskt behöver vid brott under installationen. Därför bör du också inkludera detta i dina beräkningar.

8 Topp 5 saker du behöver veta när du köper badrumsplattor

För de bästa erbjudandena, kontakta olika tillverkare och återförsäljare. Glöm dock inte att du aldrig ska offra kvalitet – annars kommer du att betala för det på lång sikt.

9 Topp 5 saker du behöver veta när du köper badrumsplattor

För att dina brickor ska se ut som nya måste du rengöra dem regelbundet med varmt vatten för att förhindra smutsbildning och torka av dem efter varje användning för att undvika vattenskador. Om du vill maximera ditt badrums designpotential är de mångsidiga, underhållsfria och vackra plattorna vägen att gå.

Författare bio:

Aubrey Madrona är specialist på sociala medier. Hon älskar musik och spenderar mycket tid på att spela piano och läsa. Hon bygger för närvarande sitt rykte som en onlineförfattare av Marmor mosaik.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*