Home / Hem / Tips om sovrumsbelysning
Tips om sovrumsbelysning

Tips om sovrumsbelysning

Sovrum är en viktig del av vårt bostadsutrymme och spelar en multifunktionell roll i huset. Det genomsnittliga sovrummet är inte bara en sovzon, det är en speciell intim plats där familjemedlemmar kan krama sig, ansluta och koppla av.

Eftersom moderna hem är mindre än någonsin, måste sovrummet ta en ny position i våra hem och flytta från ett enkelt sovutrymme till ett multifunktionellt utrymme. Och vilket bättre sätt att stämma på än med några stämningsfulla och vackra ljusidéer till sovrummet?

Hitta en stil som passar din personliga smak för att ge ditt rum ett hemtrevligt och lugnande utseende. Kom dock ihåg att praktik är fortfarande nyckeln. Inte bara ska din sovrumsbelysning se attraktiv ut, den ska också vara funktionell så att du enkelt kan läsa, studera och titta på TV.

Det kan vara svårt att hitta belysning som uppfyller alla dessa krav. Men du kan hitta inspiration med dessa sovrumsbelysningstips för att förnya ditt hembelysningsschema och skapa ett vackert men mångsidigt utrymme.

Omgivande belysning

Tips för sovrumsbelysning-7 tips för belysning av sovrum

Dina vanliga taklampor i sovrummet kan göra absolut ingenting för att förbättra din heminredning. Ofta är denna typ av belysning varken funktionell eller attraktiv eftersom den plattar texturerna, färgerna och mönstren i ditt utrymme till en tråkig, lerig röra.

Ett sätt att uppdatera dina taklampor i sovrummet är att välja en vacker ljuskrona istället för en enkel armatur, eller gå ett steg längre och ersätta din armatur med spår eller infälld belysning för ett riktigt modernt utseende som fungerar särskilt bra i små utrymmen .

Ett snabbt och billigt sätt att lysa upp ett tråkigt rum är att välja en ljusfärgad papperslykta eller nyans för att täcka din armatur. Kom dock ihåg att inte lägga papperet för nära glödlampan, eftersom det kan utgöra en brandrisk.

Belysa arbetsområden

Tips för sovrumsbelysning-5 tips för belysning av sovrum

Mer och mer använder vi våra sovrum för att göra en rad uppgifter, från att studera till att sy, till att leka och arbeta. Det kan vara svårt att se till att din belysning är upp till jobbet. Emellertid kan infällda lampor eller spårlampor lösa problemet tack vare deras ljusare lampor.

Ett annat alternativ är att använda en golv- eller bordslampa. Du kan välja en elegant version för att förbättra ditt rums utseende. Att välja en utsmyckad golvlampa bredvid en bekväm stol kommer att ge ett djärvt men ändå klassiskt uttalande, medan du väljer en golvlampa i stål eller krom skapar ett coolt, modernt utseende. En pendel eller en rad färgglada hängen direkt ovanför arbetszonen skapar ett attraktivt skulpturellt utseende.

Sätta stämningen

Accentbelysning är det perfekta sättet att definiera atmosfären i ditt sovrum. Detta kan göras lika enkelt som att dra ett par sagoljus över ett fönster. Men om du letar efter något lite mer komplicerat kan du spendera mer tid och pengar på fiffiga detaljer som en ljuskrona eller takfläkt ovanför sängen, eller eleganta vägglampor på vardera sidan av en hylla, konstverk eller kakel.

romantik

Tips för sovrumsbelysning-10 sovrums belysningstips

Accentbelysning är nyckeln till att skapa en romantisk stämning i alla sovrum, och det är också relativt enkelt att skapa. Genom att installera en dimmerbrytare kan du justera ljusstyrkan i ditt rum för att skapa en mer avkopplande miljö, eller så kan du bara välja budgetversionen av några vackra ljus och älvljus.

Tänd dina garderober

Hur många gånger har du letat efter något på baksidan av din garderob och inte hittat det du letade efter eftersom rummet var för mörkt? Om du placerar LED-lampor i din garderob, kommer dina kläder att lysas upp och samtidigt är det en energieffektiv lösning.

Maximera det naturliga ljuset

Sovrumsbelysningstips-6 sovrumsbelysningstips

Under dagen bör du dra tillbaka dina gardiner med slipsar och släpp det naturliga dagsljuset igenom. Om integritet är ett problem för ditt hem, varför inte lägga till en nätridå som släpper igenom mjukt ljus men håller dina sovrumsaktiviteter privata?

Tak lampor

Tips för sovrumsbelysning-4 sovrums belysningstips

För ett allsidigt ljus som är idealiskt för allmänna uppgifter är en enda allmän taklampa helt tillräcklig. Välj en blek nyans och en glödlampa med låg effekt för att undvika en alltför hård effekt.

Bordslampor

Tips för sovrumsbelysning-1 tips för sovrumsbelysning

Som en standard vid sängen spelar bordslampan fortfarande en funktionell roll i det moderna sovrummet. Välj bland otaliga färger, storlekar och stilar för att komplettera din sovrumsinredning.

Vägglampor

Tips för sovrumsbelysning-2 tips för belysning av sovrum

Vägglampan är elegant och elegant och gör läsningen i sängen till en lek. Sätt inte dina vägglampor högre än 6 fot från golvet om du inte behöver justera dem för att kompensera för en mycket låg sängram eller tak. Det är dock viktigt att se till att de uppåtvända lamporna är placerade så högt att du inte kan se glödlamporna i ögonhöjd.

Takfläktar

Tips för sovrumsbelysning-3 tips för belysning av sovrum

En takfläkt är den perfekta lösningen för att bekvämt belysa ditt rum i varmt väder och samtidigt hålla en behaglig temperatur. Styr din fläkt med en fjärrkontroll vid sängen så att du inte behöver gå ur sängen för att slå på eller av den. Om du vill ha en mjuk effekt av en takfläktlampa, välj en uppåtvänd glödlampa eller ett skuggklätt ljus.

Hängande enheter

Sovrumsbelysningstips-14 sovrumsbelysningstips

Det finns många alternativ för hängande lampor så att du kan hitta en som är perfekt för din stil. Om du hoppas på en mer avslappnad känsla är en lykta ett bra val medan en ljuskrona är mer raffinerad och perfekt för glamorösa utrymmen.

Läslampor

Tips för sovrumsbelysning-8 tips för belysning av sovrum

Om du läser mycket i sängen behöver du en höjdjusterbar lampa på väggen som skapar ett mjukt ljus som skyddar dina ögon mot belastning och samtidigt ger en lämplig glöd.

hängsmycke

Tips för sovrumsbelysning-12 tips för belysning av sovrum

Medan hänglampor mest sannolikt finns i köksutrymmen, kan de fungera lika bra i ett snyggt sovrum om du hänger dem på vardera sidan om din säng, vilket eliminerar behovet av expansiva nattduksbord eller fåfängor och byråer för att ge utrymmet en fashionabla kanten.

lampknapp

Tips för sovrumsbelysning-13 tips för sovrumsbelysning

Att se till att dina ljusbrytare är perfekt placerade kan verkligen förbättra din njutning av rummet. För maximal komfort, vrid omkopplarna vid sängen så att du aldrig behöver gå upp och ner för att tända och släcka lamporna.

Glödlampa

Tips för sovrumsbelysning-11 tips för sovrumsbelysning

Det finns ett brett utbud av glödlampor med olika intensitet, former och storlekar. Välj de som bäst passar din inredning och kom ihåg att glödlampan du väljer kommer att skapa olika effekter. Till exempel ger dekorativa filament ett retroutseende, medan halogen är ljus, skarp och modern. En glödlampa med låg effekt är perfekt för att skapa en mjuk gul glöd som avger värme.

En bra idé är att på ett smart sätt placera lampor för att markera funktioner i ditt rum som hyllor, eldstäder eller väggkonst. Få inspiration var du än kan och var inte rädd för att vara kreativ och resursfull när det gäller att få ut det mesta av ditt sovrums funktioner genom smarta belysningslösningar.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*