Home / Hem / Tips för att välja rätt matsalsstolar
Tips för att välja rätt matsalsstolar

Tips för att välja rätt matsalsstolar

Du väljer ett fantastiskt matbord som gör att andan blir andfådd, men jakten på en idealisk matsal är långt ifrån över: du måste fortfarande kämpa med att välja rätt matsalsstolar och hitta bitar som passar både bord och din personlighet.

Den goda nyheten är dock att det finns många alternativ som passar alla smaker, från älskare från mitten av århundradet till älskare av minimalism.

Ge oss några minuter och läs våra tips om hur du väljer rätt matsalsstolar:

Lös upp myten om rätt stolar

Hur väljer du rätt matsalsstolar? Låter som kul, men det är vanligtvis en förvirrande upplevelse.

Dagens mode dikterar att stolar är intressanta snarare än lämpliga. Så välj stolar som inte passar ditt bord. Om inte stolarna har något historiskt eller emotionellt värde för dig, måste bordet prioriteras.

storlek

Tips för att välja rätt matstol 1 Tips för att välja rätt matstolBildkälla: Studio William Hefner

Många shoppare försummar vikten av storlek, eftersom det är en mycket mer glamorös del av processen att välja modell eller färg.

Sanningen är att välja rätt storlek är mycket viktigare och du måste bestämma det i förväg så att du vet vad du ska leta efter.

Dessutom är storleken på ditt bord inte det enda kriteriet att tänka på: du måste också tänka på utrymmet.

Om du inte tänker ständigt förlänga bordet, planera att lägga till utrymme i rummet för ytterligare stolar.

Armlösa matsalsstolar ska vara cirka 8 tum breda, men du behöver inte hålla fast vid standarden om du redan har ett stort matbord eller ett stort rum att placera dem i.

Minsta bredd bör vara 17 tum, annars skulle det inte finnas tillräckligt med utrymme för den som kör. Det perfekta djupet för bekvämt sittande är mellan 20 och 24 tum.

höjd

Tips för att välja rätt matstol 2 Tips för att välja rätt matstolBildkälla: Paul Moon Design

Höjden är vanligtvis standardiserad, vilket tar åtminstone en del av belastningen från dina axlar.

Att mäta din är dock inte en dålig idé: du måste ändå ta hänsyn till avståndet från toppen av förklädet till golvet så att du kan välja stolar som faktiskt passar under det bordet.

Utrymmet mellan sätet och förklädet bör vara minst 7 tum för att ge gästerna tillräckligt med utrymme för att bekvämt placera benen.

Fåtöljer kontra armlösa stolar

Tips för att välja rätt matstol 3 Tips för att välja rätt matstolBildkälla: KH Window Fashions, Inc.

Det är inget fel med någon av dem; Det är bara en fråga om smak, stil eller behov.

Om du gjorde det som vanligt skulle du behöva sätta fåtöljer på huvudet och armlösa på sidan, men det är inte nödvändigt i moderna och personliga utrymmen. Gå bara efter de du gillar mer.

Om vi ​​var tvungna att rösta på ett mer populärt alternativ skulle vi säga att armlösa stolar är mycket snyggare just nu, men det finns ingen anledning för dig att följa denna trend om rymden inte tillåter det.

Runda och ovala stolar

Tips för att välja rätt matstol 4 Tips för att välja rätt matstolBildkälla: Taste Design Inc.

Former, såväl som storlekar, beror på utrymmet och den övergripande stil som tillämpas. Runda och ovala stolar är ett intressant val som ser bäst ut med ett liknande format bord.

Hemligheten är att hålla formerna i balans för att säkerställa harmoni i hela rummet.

Vanliga designelement

Inredningen idag är långt ifrån strikt, vilket gör att du kan använda din kreativitet, blanda oblandbara bitar och göra dem till söta uppsättningar.

Men om du har bestämt dig för att kombinera traditionella stolar med eleganta och traditionella bord, leta efter minst ett vanligt designelement.

Det kan vara ett vridet ben, fodermönster, identiska klädselkotor eller något liknande som kommer att tänka på.

Lämplig för olika dekorativa element

Tips för att välja rätt matstol 5 tips för att välja rätt matstolBildkälla: Riach Architects

Människor är så fokuserade på förhållandet mellan sina stolar och bord att de försummar det faktum att en matsal kan se balanserad ut även när stolar är visuellt kopplade till ett annat element.

Färger är ett utmärkt sätt att skapa en visuell koppling mellan stolarna och resten av rummet, till exempel gula stolar i kombination med glada hänglampor.

Färgen behöver inte vara exakt densamma: även starka kontraster kan få anslutningen att fungera!

Stern ser ut

Tips för att välja rätt matstol 6 tips för att välja rätt matstolBildkälla: Dodson och dotter inredning

Som redan nämnts är strikta och exakta kombinationer inte längre absolut nödvändiga. Men om du vill att ditt hem ska vara ett enda paradis, håll dig till samma färger och material.

Du kan fortfarande lägga till variation genom att välja stolar med andra benstilar än borden (t.ex. snidade och vanliga) eller genom att helt enkelt måla stolarna för att ge smak till scenariot.

Bärbara föremål

Tips för att välja rätt matstol 7 tips för att välja rätt matstolBildkälla: Gregory Roth Design

Du kommer redan att kämpa för att ta ut bordet när du renoverar eller flyttar. Så se till att stolar inte orsakar liknande problem.

Leta efter ryggstöd eftersom dessa är de enklaste att flytta runt (du kan ta tag i dem genom hålrummet mellan latten och ramen).

Leta samtidigt efter något lättare som inte kräver att två personer ska ta bort. Klädda stolar är vanligtvis de tyngsta. Så undvik dem när du vill flytta möbler.

Forntida smaker i moderna scenarier

Tips för att välja rätt matstol 8 tips för att välja rätt matstolBildkälla: Culbertson Durst Interiors

När du utformar en modern matsal, lägg till en liten vintage stil med söta dekorklämmor.

Samtida utrymmen kan dra nytta av historiskt blixtar, till exempel framgången med att föra Cherner-stolar från 50-talet till moderna matsalar. Med ett unikt inslag som detta kommer din matplats aldrig att bli tråkig eller tråkig.

Bänkar mot stolar

Tips för att välja rätt matstol 9 Tips för att välja rätt matstolBildkälla: Sally Wheat Interiors

Det hetaste dekorationstipset just nu är att byta ut stolar mot sidobänkar. Detta är särskilt populärt eftersom det ser lika bra ut i lantliga hus och moderna lager.

En viktig fördel är att du alltid kan trycka en extra person på en bänk, men du måste komma ihåg att bänkar kan störa vanlig mat.

Bänkar är också välkomna i rum där bordet ska vara i fokus för att inte störa utsikten över långa stolryggar.

Slutligen är bänkar en bra idé eftersom de finns i alla höjder och storlekar med eller utan rygg och kuddar. Valet är bara oändligt.

vaddera

Tips för att välja rätt matstol 10 tips för att välja rätt matstolBildkälla: Hard Brownlee & Associates Interior Design

Klädseln är bekväm och vacker på samma gång. Men hur villig är du att rengöra den varje gång någon slösar något på stolen?

Om du vill behålla utseendet utan att oroa dig för mycket, välj ett lättvårdat naturmaterial som läder, mocka, hylltyger eller bomullsblandningar.

Håll dig borta från tyg med flera nivåer som sammet eller chenille, eftersom dessa kommer att påminna dig om deras bättre dagar, även om inget om dem är bortskämda.

Enkelt och avslappnat

Tips för att välja rätt matstol 11 Tips för att välja rätt matstolBildkälla: Cynthia Lynn Photography

Ditt hem är din privata tillflyktsort – en plats där du kommer trött och stressad och inte vill ha mer än att koppla av och tillbringa trevliga stunder med din familj. Så varför ska du välja en extravagant elegant lösning?

En matsal känns mycket friskare, med mjuka färger och element inspirerade av naturen, och det kommer sannolikt att skapa en positiv energi vid varje familjemiddag.

Kvalitet kommer först

Tips för att välja rätt matstol 12 tips för att välja rätt matstolBildkälla: Cardea Building Co.

Du måste bedöma kvaliteten innan du säljer en vacker artikel:

  • Strukturen måste vara solid. Så försök bekräfta detta genom att flytta stolen och gunga den försiktigt. Ingen av armarna, benen eller ryggen får svaja eller känna sig lös.
  • Sitt på stolen och kontrollera att den är bekväm. Detta är det bästa sättet att se till att du köper en enda bit, inte några träklossar limmade ihop.
  • Ytan måste vara slät. Eventuell splittring eller fastnat, hur liten det än är, kommer att vara ett problem i framtiden. Så kolla in det noga innan du bestämmer dig för något.
  • Vintagestolar och originalantikviteter kan vara det stoltaste ögonblicket i din inredning, men de är sällan i funktionsdugligt skick. Samtidigt kan priset hindra dig från att göra ändringar. Om du vill beundra något och sitta på det samtidigt, se till att det kan bära den genomsnittliga vuxnas vikt.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*