Home / Hem / Tips för att ställa in ditt hemmakontor
Tips för att ställa in ditt hemmakontor

Tips för att ställa in ditt hemmakontor

Ett hemmakontor är ett utmärkt tillskott till alla hem, inklusive människor som arbetar utanför sina hem. Du kommer att uppskatta detta tysta och funktionella hörn varje gång du måste revidera ditt arbete eller fortsätta arbeta med ett projekt utanför schemat.

Den stora frågan är: Hur skapar man ett fungerande hemmakontor? Det betyder att du behöver en plats som passar dina behov men ser snygg och bekväm ut samtidigt, och det är inte så lätt att komma till.

När du har börjat planera att inreda ett hemmakontor står du inför alla möjliga utmaningar (från utrymme och plats till rätt inställning) precis som alla andra rum. För att processen ska gå smidigt har vi sammanställt en lista med de viktigaste tipsen för att ställa in ditt hemmakontor:

placering

Tips för att ställa in ditt hemmakontor1 Tips för att ställa in ditt hemmakontorBildkälla: Kreativ lagring

Det första kritiska beslutet är placering. Även om du har råd att välja mellan olika rum måste du se till att du har valt rätt för att komplettera produktiviteten i ditt arbete.

Vi rekommenderar en plats som är väldigt tyst, helst långt från dina barns lekrum eller vardagsrum. Outlets är en bra idé eftersom de gör ditt kontor tillgängligt för kunderna.

Tips för att ställa in ditt hemmakontor 9 Tips för att ställa in ditt hemmakontorBildkälla: Lori Gentile inredning

För personer som arbetar på heltid är kontoret lika viktigt som alla andra rum i huset. Du kommer att spendera mycket tid inomhus, så istället för att behandla det som andra klassens boende, bör det ägnas vederbörlig uppmärksamhet.

Kontoret har också värdefull leverans och arbetsinformation, och du måste hålla dem låsta medan du inte använder dem. Vad du verkligen inte vill är att dina barn bygger pappersflygplan med dina årsrapporter.

Ergonomiska kontor

Tips för att ställa in ditt hemmakontor 5 tips för att ställa in ditt hemmakontorBildkälla: Munger Interiors

Om du är medveten om de timmar du kommer att vara på ditt kontor (inklusive timmarna efter den “officiella” arbetsdagen), kan du inte låta komforten komma undan din uppmärksamhet.

Korrekt ergonomi hjälper dig att undvika vanliga fysiska problem och skydda dig mot upprepade skador som hållning, ryggsmärta, karpaltunnelsyndrom eller trötthet i ögonen.

Tips för att ställa in ditt hemmakontor 6 Tips för att ställa in ditt hemmakontorBildkälla: Harrell-ombyggnad

Det första du behöver ta med dig är en bekväm stol. Välj en som inte kommer att stelna din kropp efter några timmar och som gör att din rygg kan luta sig bekvämt och fötterna vilar stadigt på golvet medan du sitter. Armstöd är också en bra idé.

Kom ihåg att stolen har en avgörande roll i konsekvenserna som arbete kan ha på din kropp. Tveka inte att köpa den bästa (om du hoppar över den sparar du ett arm- och benpris, men om du köper det kommer du att spara hela ditt kroppspris!).

De bästa ergonomiska stolarna ska vara stora klädda, med ett obligatoriskt ryggstöd och en höjdjusterbar mekanism.

Korrekt belysning

Tips för att ställa in ditt hemmakontor2 Tips för att ställa in ditt hemmakontorBildkälla: Alykhan Velji Design

Flytta om möjligt kontoret nära en källa med naturligt ljus. Ljusa arbetsytor är de bästa när det gäller produktivitet, så du måste göra vad du kan för att släppa in ljus (förstora fönster, ta bort gardiner etc.).

Å andra sidan bör rum som har begränsad eller ingen tillgång till dagsljus förstärkas med starka taklampor, skrivbord eller golvlampor som belyser vissa arbetsytor.

Platsen för din datorskärm är också viktig och du måste rotera den så att det inte finns bländning. Ljuset måste vara i konstant balans eftersom det är det enda sättet att se till att du gör det bästa för att bibehålla din syn och hälsa.

Professionell organisation

Tips för att ställa in ditt hemmakontor 3 Tips för att ställa in ditt hemmakontorBildkälla: Taste Design Inc.

Från och med nu får vi en punkt rakt: ett trångt kontor är inte ett fungerande kontor! Platsen måste vara luftig och ren hela tiden, och du måste veta var varje objekt förvaras så att du inte tappar värdefull tid på att hitta den.

Förutsatt att din arbetsbelastning inte håller filer organiserade kan du använda 10 minuter efter jobbet för daglig kontorrengöring.

Förvaring är viktigt för alla hemmakontor. Du måste hålla platsen väl organiserad och med lådskåp eller stora hyllor så att du kan spela in och visa alla dina viktiga filer.

Fortfarande finns det människor bland oss ​​som älskar sitt kaos, och det gör till och med hyllor bakom dörrarna som bra idéer.

Håll dig snygg

Tips för att ställa in ditt hemmakontor 4 Tips för att ställa in ditt hemmakontorBildkälla: Nicole Lanteri Design

Heltidsarbetare vet exakt hur viktigt kontorsstilen är: de använder den över 40 timmar i veckan, vilket innebär att de är på kontoret mycket oftare än i något annat rum i hemmet.

Detta gör kontoret till en högsta prioritet för personalisering och bör motivera dig att göra det vackert, roligt och inspirerande.

Naturligtvis kan dekor variera från att återanvända gamla bitar till att köpa dyra uppsättningar moderna bitar. Allt beror på din budget. Sanningen är att du inte behöver spendera bästa dollar för att få det vackert: Chevron tapeter och antikviteter från mitten av århundradet är inte obligatoriska!

Tips för att ställa in ditt hemmakontor 8 Tips för att ställa in ditt hemmakontorBildkälla: Scot Samuelson, AIA / NCARB

Tänk på de saker som inspirerar dig mest att fatta ett beslut. Om det är böcker, skaffa en söt bokhylla och måla den på det sätt du vill.

Om du är filmfilm, köp en samling avantgarde-affischer och häng dem i moderna vita ramar. Om du brinner för att arbeta i kustnära miljöer, dekorera det med snäckskal och beige kuddar med sandiga texturer. Ser? Allting går! Du måste bara hålla det personligt!

Glöm inte grönt

Tips för att ställa in ditt hemmakontor 12 tips för att ställa in ditt hemmakontorBildkälla: Terra Maria interiörer

Det finns ingen billigare lösning för att hålla hjärnceller stabila än att föra växter till ditt kontor. Grön uppfriskar luften med mer syre och gör människor avslappnade och glada att bara titta på det. Om du känner att du inte har tid att ta hand om växter kan du välja sådana som kräver lite uppmärksamhet för att se underbara och fräscha ut.

Tilldela en telefonlinje till ditt företag

Tips för att ställa in ditt hemmakontor 11 tips för att ställa in ditt hemmakontorBildkälla: FGY arkitekter

Ja, du jobbar hemifrån och det är fantastiskt eftersom du inte behöver oroa dig för stora lag, trafikstockningar eller bryta planer.

Att ha ett hemmakontor innebär dock att du delar ditt arbetsutrymme med hela familjen. Detta inkluderar upptagna telefonlinjer, långsamma anslutningar eller till och med allvarliga distraktioner som inte kan vänta.

Medan du säkert kommer att ha problem med att få barn att inse att du inte har tid att leka, finns det faktiskt en sak du kan göra för att göra livet enklare – du kan skapa en legitim affärsdeling.

Att göra detta kommer att göra underverk för ditt jobb: du kommer inte att vara rädd för att någon tar linjen medan du väntar på ett viktigt samtal, och du kommer att inspirera kunder att lita på dig, vilket inte är så troligt med en normal hemlinje.

Ingen kommer att ha tillgång till din röstbrevlåda, och kunderna kommer aldrig att vara förvirrade över varför de var tvungna att boka en tid med din fem år gamla son. Om detta inte är ett alternativ för att få ditt företag trovärdigt, rekommenderar vi en mobiltelefon eller en internetbaserad (VoIP).

Komfort är viktigt

Tips för att ställa in ditt hemmakontor 7 Tips för att ställa in ditt hemmakontorBildkälla: DVRD inc

Det är rätt; Du behöver ett kontor för att arbeta istället för att koppla av. Men har det hänt dig att du behöver en plats att läsa eller bara luta dig på under en paus?

På grund av detta kan alla kontor använda bekväma stolar, särskilt de med fotpallar och söta soffbord i närheten. Färgglada, rikt mönstrade kast och kuddar är bra för att uppmuntra kreativitet, och du kommer att älska varje sekund du behöver använda dem.

När du omges av färger kan du definitivt tänka på det och hitta innovativa lösningar. Tror du inte att de bästa idéerna kommer när de minst förväntas? Gör dig bekväm på ditt kontor och prova den här teorin!

Funktionalitet är ditt främsta bekymmer

Tips för att ställa in ditt hemmakontor 10 tips för att ställa in ditt hemmakontorBildkälla: Old World Kitchens & Cabinets

Låt kontoret vara vad det egentligen är: ett kontor! Precis som personer med sömnlöshet rekommenderas att undvika sovrum när de inte sover, rekommenderas det att använda hemmakontoret för att arbeta och inget annat.

Definiera platsen korrekt så fungerar den: även ett litet skrivbord i köket kan göra ett trevligt kontor om det inte stör dig medan du arbetar.

Allt du behöver göra är att välja ett hörn och bara använda det på nytt med en hög bokhylla eller arkivskåp så att du kan fokusera på ditt arbete.

En annan sak att tänka på är att bli av med röran. De flesta är inte medvetna om den överbelastade skrivbordens negativa inverkan på deras produktivitet.

Så håll det rent: ta bort allt onödigt papper, pennor, laddare och godisförpackningar. och börja om. Håll platsen väl upplyst eftersom detta också kan skärpa ditt fokus och effektivitet.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*