Home / Hem / Tips för att skapa ett sovrum som kommer att växa med ditt barn
Tips för att skapa ett sovrum som kommer att växa med ditt barn

Tips för att skapa ett sovrum som kommer att växa med ditt barn

Om det finns en egenskap som är gemensamt för alla barn i världen, är det att barn ständigt förändrar sin smak och önskningar.

Det här är inte ett enkelt infall: det är ett tecken på att ett barn växer. Du måste ta hänsyn till detta innan du vägrar att renovera ditt rum men samtidigt veta att du inte kommer att kunna svara på alla deras önskemål (ibland är det du vill utmattande, dyrt eller till och med omöjligt!).

Och barn förstår inte alltid det.

Tips för att skapa ett sovrum som växer med ditt barn 1 tips för att skapa ett sovrum som växer med ditt barnBildkälla: Väggmålningar tapet

Men formgivare kom med en lösning på detta problem: istället för att bryta ditt barns hjärta och det fantastiska partiet som växer upp kan du välja att skapa ett sovrum som kommer att växa med ditt barn. Och vi är här för att förklara hur:

Låt ditt barn göra processen

Tips för att skapa ett sovrum som växer med ditt barn2 tips för att skapa ett sovrum som växer med ditt barnBildkälla: komplettering

I slutet av dagen är det ditt rum! Det är de som kommer att spendera tid på det och du måste göra allt för att ge dem en bekväm och trevlig miljö.

De är föräldrarna och har mer designerfarenhet, men att försumma deras önskningar är inte en bra start. Du måste känna ditt barns värderingar och intressen och leta efter saker som åtminstone motsvarar vad han föreställde sig.

Att involvera barn i utformningen av ett utrymme är en kraftfull stimulans för kreativitet och gör dem stolta och ansvariga för första gången. Ta inte bort det från dem!

Håll pallarna neutrala

Tips för att skapa ett sovrum som växer med ditt barn 3 tips för att skapa ett sovrum som växer med ditt barnBildkälla: Dyer Grimes arkitektur

När du utformar ditt barns första rum kommer du troligen att frestas att välja könsspecifika färger eller tillbehör. När du har gjort det, se till att ommålningen inte glider ur dina händer (förhoppningsvis glider den bara en gång).

De av er som inte har fattat ett slutgiltigt beslut bör gå efter neutrala färger som grå, beige, grädde eller till och med lavendellila (eftersom dessa färger är könsneutrala före något annat).

Insisterar du fortfarande på könsspecifika riktlinjer? Välj ljusblått och “Jazz it” med varma lila strålar eller svartvita accenter.

Återigen är detta ingen garanti för att pojken blir nöjd när han växer: tänk om han står upp en morgon och bestämmer att hans rum måste vara rött eller brunt?

Det svåra med att använda neutrala färger är priset: det låter som en paradox, men icke-prickiga föremål kostar mest i designvärlden. Så om du råkar hitta en billig men vacker bit till ditt barn, vägrar vi att göra det föråldrat. Det är sant! Gör mig i ordning!

Din typ är … multifunktionell!

Tips för att skapa ett sovrum som växer med ditt barn 4 tips för att skapa ett sovrum som kommer att växa med ditt barnBildkälla:
Sara Ingrassia Interiors

För att skapa ett utrymme som kan hålla jämna steg med den förändrade åldern måste du hålla dig till multifunktionella möbler som har ett syfte i både barnkammaren och det privata rummet för tonåren.

Istället för ett bord kan du köpa ett stort kontor med en avtagbar, vadderad matta för att underhålla barnen. Istället för en liten garderob kan du också använda en elegant uppdelad byrå som rymmer både leksaker och kläder.

Oavsett vad du väljer, behåll ett litet antal föremål, helst så långvariga att du skulle glömma bort dem när du köpte dem.

Underskatta inte vikten av lagringslösningar

Tips för att skapa ett sovrum som kommer att växa med ditt barn 5 tips för att skapa ett sovrum som kommer att växa med ditt barnBildkälla: McCroskey Interiors

Barn har många tillhörigheter och det kommer troligen inte att förändras när de växer. Även ett babys rum behöver flera förvaringslösningar som kan dölja föremål, förhindra röriga utseende och rymma andra aktiviteter.

Som du redan har antagit måste lagringsutrymmet vara flexibelt och kunna rymma alla typer av personliga föremål. Vi rekommenderar skåp som kan utvidgas med tvåstegsstänger eller smarta arrangörer, skrivskåp, lådor eller fönstersäten (en mycket praktisk lösning för leksaken).

Följ omvandlingstrenden

Möbelrenovering är mycket populärt. Trenden går mot att återanvända möbler istället för att bli av med dem.

Till exempel kan ditt barns spjälsäng förvandlas till ett handfat eller stol (ännu fler av dem!). När du tar bort dynan från barnets byrå kan den också användas för småbarn.

Ibland räcker det med att byta ut kuddar eller andra sängtillbehör. Huvudregel: håll dig på den kreativa sidan!

Gör vintergröna möbellösningar

Tips för att skapa ett sovrum som växer med ditt barn 6 tips för att skapa ett sovrum som kommer att växa med ditt barnBildkälla: Paul Beauchamp

Det är en väldigt smart idé! Det enda sättet att hindra ditt barn från att be om nya möbler varje år är att välja saker med klassisk och tidlös skönhet.

Låt oss ge ett exempel: du valde ljusrosa till ditt lilla prinsesslott, men efter bara två år säger hon att rummet är barnsligt och du var tvungen att göra en fullständig renovering för att svara på hennes krav.

Om du hade valt klassisk klädsel eller skapat en övergångspalett från “rosa till lila” för dina väggar skulle hon knappast klaga på det.

Var därför försiktig när du väljer möbler: välj högkvalitativa föremål med klassiska mönster och anpassa dem därefter.

Leta efter material som du faktiskt kan uppdatera

Tips för att skapa ett sovrum som växer med ditt barn 7 tips för att skapa ett sovrum som kommer att växa med ditt barnBildkälla: Developed Designs Ltd.

Detta gäller främst valet av lämpligt golv: vi rekommenderar att du använder en solid yta och byter mattor om barnet är uttråkad.

En annan bra idé är att installera FLOR-mattor eftersom dessa finns i alla färger och mönster och lätt kan ändras när barnet växer.

Förse den med högkvalitativa artiklar som kommer att hålla länge

Tips för att skapa ett sovrum som växer med ditt barn 8 tips för att skapa ett sovrum som växer med ditt barnBildkälla: Inredning av interiörer – huvudkontor

Om du har valt det ständigt växande rummet accepterar du bara den bästa kvaliteten för enkla möbler. Du behöver stora delar som kan lagra alla typer av föremål, rymliga sängar för barn och tonåringar, massor av lådor, hållbara föremål som är skyddade mot stötar eller till och med dimbar belysningskontroller.

Om du gör detta kommer du endast att kunna göra mindre och blygsamma förändringar i framtiden (nya lådor för byråerna, neutrala sitsöverdrag för stolarna etc.). Det bästa är att ditt barn har ett ord att säga i varje renovering.

Tänk på föremålen som behöver bytas ut och välj dem i enlighet med detta

Tips för att skapa ett sovrum som växer med ditt barn 9 tips för att skapa ett sovrum som växer med ditt barnBildkälla: Bella Home Builders, Inc.

Ge ditt barn lite utrymme för att experimentera och låt dem veta att inte allt i rummet är ett objekt som du inte hoppar på det objektet. På det här sättet ökar du barnets kreativitet och hindrar dem från att känna sig som främlingar på sin egen plats. Det bästa sättet att göra detta är att införliva objekt som är lätta att byta ut:

  • Hantverk, kuddar, samlingar, hyllor, affischer etc.
  • Inspirerande konstsamlingar
  • Bilder i lekfulla ramar

Som du kan se kan du skapa ett fantastiskt designteam med dina barn och förvandla hela designupplevelsen till en rolig resa som sparar din budget samtidigt.

Dekorera för enkelt underhåll

Tips för att skapa ett sovrum som växer med ditt barn 11 tips för att skapa ett sovrum som växer med ditt barnBildkälla: Maracay Homes Design Studio

Även de mest noggranna tonåringarna blir ibland röriga. Kaos och föremål som används kaotiskt är personliga faromärken på ett barns territorium.

Därför måste du göra underhållsplaner innan du dekorerar barnrummet. Gör ditt liv enklare och välj mattor med låg hög, torktvättade gardiner eller slitstarkt trä för golven.

Överväg att studera platser som kommer att inspirera dig

Sedan deras yngsta ålder har barn definierat ett lugnt hörn där de kan måla, rita eller läsa i vuxenlivet. När de väl kommit till skolan förvandlas platsen till ett studieområde där de kan läsa och göra sina läxor utan att bli störda.

Denna speciella funktion måste finnas i varje barns rum och vara utformad på ett sådant sätt att det blir mer kreativt.

Det kan vara ett skrivbord i din favoritfärg, en bekväm gungstol eller en golvkudde med din favoritaffisch på toppen. Oavsett vad du gör, se till att barnet är imponerat av hur väl du lär känna deras önskningar.

Håll det enkelt

Tips för att skapa ett sovrum som växer med ditt barn 13 tips för att skapa ett sovrum som växer med ditt barnBildkälla: Barnsängsbutiken

Enkelhet är svår att uppnå i barnkammaren när man tänker på vilka leksaker, kläder, apparater eller affischer de inte kan leva med.

Poängen här är att hålla de grundläggande möblerna enkla och strömlinjeformade så att utrymmet fräschas upp bara genom att byta tillbehör.

Slutgiltiga tankar

Tips för att skapa ett sovrum som växer med ditt barn 12 tips för att skapa ett sovrum som växer med ditt barnBildkälla: Meritage hem

I en barnvärld kan du inte lita på konstans. Idag har de en enda favoritfärg, men imorgon har de fem (onödigt att delta i en favorithjältdiskussion).

Varför skulle du förvänta dig att dina rumspreferenser är ett undantag från denna regel? Var redo för de galnaste idéerna och viktigast av allt: håll öppen för deras önskemål.

Att välja ett rum som växer i samma takt som ditt barn är det bästa valet du har. I ett sådant rum kan du alltid uppskatta ditt barns personlighet, och det är det viktigaste.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*