Home / Hem / Tips för att dela ett stort vardagsrum
Tips för att dela ett stort vardagsrum

Tips för att dela ett stort vardagsrum

Enligt erfarna designers är att dela ett stort utrymme definitionen som låter dig göra ditt hem bekvämare. Rumsdelningsidéer är oftast dyra och tidskrävande, men det gör dem inte mindre vackra.

Det är därför vi har sammanställt en lista med användbara tips för att dela upp ett stort rum, för att hjälpa dem som vill organisera utrymmet på detta sätt och ännu mer att göra det ordentligt.

Hur kan du dela ett stort vardagsrum? Låt oss kolla upp det!

Hur man bryter upp ett stort vardagsrum

Kolumner och halvväggar delar upp ett stort vardagsrum

Tips för att dela ett stort vardagsrum 7 tips för att dela ett stort vardagsrumBildkälla: Duffy Design Group

Ett enkelt men ändå bra sätt att skilja mellan områden i ett stort vardagsrum är att installera halvväggar med kolumner. Halva väggar är tillräckligt starka för att återställa charmen som går förlorade när man bygger traditionella väggar för att dela rum, och de är förmodligen den mest moderna lösningen för stora och öppna utrymmen.

Tips för att dela ett stort vardagsrum 8 tips för att dela ett stort vardagsrumBildkälla: Peter A. Sellar – arkitektfotograf

Halva väggar är utformade för att börja från toppen av utsidan av en vägg och springa ner från taket. De kan antingen vara vanliga eller täckta med plattor för att få platsen att känna sig naturlig och bekväm.

Samtidigt kan du använda dem för att anpassa ditt rum genom att ordna meningsfulla familjeporträtt eller eleganta detaljer som personliga konstsamlingar. Oavsett vad du väljer att gå efter ser halva väggar alltid snygga ut.

Använd gardiner för att dekorera ett stort vardagsrum

Tips för att dela ett stort vardagsrum 10 tips för att dela ett stort vardagsrumBildkälla: Adeeni Design Group

Som en traditionell husägare tror du förmodligen att gardiner inte skulle göra annat än att täcka fönster och dörrar. Men den moderna inredningen dikterar ett annat syfte för dem.

Gardiner är överlägset det enklaste och enklaste sättet att dela upp utrymmet, så de hjälper dig att definiera området på ett ögonblick.

Dessutom kostar de inte en förmögenhet, och du kan vara säker på att du kan ta bort dem när som helst. Samtidigt kan gardiner stängas för att ge dig lite avskildhet eller öppnas bredt för att göra plats för större evenemang.

Metallavdelare

Tips för att dela ett stort vardagsrum 9 tips för att dela ett stort vardagsrumBildkälla: DTDA Pty Ltd.

Att dela ett vardagsrum är inte nödvändigtvis en praktisk lösning som garanterar integritet och förvaring, det är också en kreativ process som kan göra ditt rum mer elegant.

En populär och modern lösning är att använda metallavdelare för att dela upp utrymmet, särskilt fantastiska galler och liknande konstnärliga mönster.

Dela ett rum med möbler

Att dela rum ser bäst ut när det är ”spontant”, det vill säga när rummet delas upp med möbler. Det kan vara underhållningsutrustning, hyllor, ett par soffor i rad med separata soffbord eller till och med enkla mattor.

Att ha mer än ett synligt samtalsområde är faktiskt det bästa sättet att indikera att ett rum är inrättat för flera ändamål.

Så kolla in IKEAs vardagsrumssatser och se vad du kan använda därifrån.

bokhyllor

Tips för att dela ett stort vardagsrum1 tips för att dela ett stort vardagsrumBildkälla: Robbins arkitektur

Istället för att investera i nya väggar kan du helt separera rum med långa, fristående hyllor eller hyllor fästa på en vägg på ena sidan.

Du kan få ett ännu bättre utseende genom att fylla bokhyllorna med olika objekt som representerar båda sidor.

Naturliga skiljeväggar

Tips för att dela ett stort vardagsrum 5 tips för att dela ett stort vardagsrumBildkälla: Betty Wasserman

Varför inte göra ditt hem lite mer naturligt och använda kvistar och grenar för att dela utrymmet mellan ditt vardagsrum och matsal? Du kan antingen leta efter kreativa idéer eller utveckla ditt eget DIY-projekt som sannolikt kommer att ge en original lösning.

Skjutdörrar

Tips för att dela ett stort vardagsrum 11 tips för att dela ett stort vardagsrumBildkälla: Jaque Bethke för PURE Design Environments Inc.

Skjutdörrar är en bra idé eftersom de erbjuder flera textureringsalternativ och möjligheten att få flera utseende.

De kan byggas in i väggarna, hängas, döljas, iscensättas etc. – att stänga någon av dem räcker för att stänga ett område och definiera det visuellt, men de kan också vara enkla eller transparenta för att göra alla områden väl upplysta. att behålla.

Dörrar är en perfekt idé eftersom de finns i alla färger och material och du kan enkelt hitta sådana som passar dina behov.

Hur man använder ett TV-torn för att dela upp ett rum

Tips för att dela ett stort vardagsrum 12 tips för att dela ett stort vardagsrumBildkälla: Abramson Teiger Architects

Rumsavdelaren kan lätt bli kontaktpunkten för ditt rum: bygg ett centralt TV-torn och dölj det med ett par skjutdörrar som stänger det från sidan. Lösningen är både praktisk och modern.

Halva rum med öppen spis

Tips för att dela ett stort vardagsrum 6 tips för att dela ett stort vardagsrumBildkälla: Jamesthomas Interiors

Vem är ledsen att du måste hålla dig till traditionella eldstäder? Dubbelstora eldstäder från golv till tak kan enkelt skapa två rum ur ett och samtidigt förmedla ett personligt och kraftfullt budskap.

Branden kommer att vara ömsesidigt fördelaktig, men rummet ser mycket mer inbjudande ut.

Detta skulle sannolikt användas för lyxiga vardagsrum.

Cubby träavskiljare

Tips för att dela ett stort vardagsrum 3 tips för att dela ett stort vardagsrumBildkälla: Rhodos arkitektur + ljus

Fristående träkuber i metallramar ger de mest intressanta rumsavdelarna och är samtidigt ett igenkännbart motiv som du kan upprepa var som helst.

Tillfälliga vikbara väggar

Om du letar efter en traditionell lösning kommer du nästan säkert att få flip-skärmar som finns i alla stilar och mönster och viktigast av allt, praktiska.

De kan enkelt modifieras och tas bort, vilket gör dem till det perfekta valet för kreativa husägare som gillar att göra magi med bara några paneler av furu, lite färg och tyg.

Du kan till och med göra några olika paneler och vika ihop dem för att göra avdelaren perfekt.

skåp

Tips för att dela ett stort vardagsrum 13 tips för att dela ett stort vardagsrumBildkälla: Kipnis arkitektur + planering

Ett annat praktiskt sätt att dela stora utrymmen är att använda inbyggda garderober eftersom de är både dekorativa och mycket praktiska.

Den lämpligaste platsen för dem är ett gemensamt vardagsrum / matsal där du kan förvara glas och disk.

Miljövänliga skiljeväggar

Sanningen är att bokstavligen alla stora föremål kan spela rollen som en rumsdelare, vilket innebär att lite kreativitet kan ge er båda: ett unikt utrymme och en säker budget.

Om du inte har några idéer, gå till en garageförsäljning eller loppmarknad och upptäck en mängd olika föremål som du kan använda som en unik inredningsarkitekt.

Återvunna träpallar, fönsterskärmar bundna med metallgångjärn och till och med vintage-dörrar lägger till en ny känsla i din annars moderna miljö, och du kan till och med ansluta dem för att replikera fristående partitioner.

Exempelvis skärs gamla fönster för rustika och industriella miljöer både när glaset finns och när det inte är det. Dessutom kan du förstöra utseendet genom att måla ramen med din favoritfärg.

Skjutpaneler

Tips för att dela ett stort vardagsrum 2 tips för att dela ett stort vardagsrumBildkälla: Dillon Kyle Architects (DKA) Casey Dunn Photography

Skjutbrädor har två avgörande fördelar jämfört med statiska: de gör att rummet verkar öppnare och kostar mindre. Installationen liknar installationen av skjutdörrar, men skillnaden är att du bokstavligen kan hänga dem i någon del av rummet.

Allt du behöver göra är att installera en skena så att de kan flytta och fästa tyg, fönsterliknande paneler, vävda eller till och med rörliga speglar. Att byta kostar inte en förmögenhet, och utseendet på rummet kommer att bli helt annorlunda.

Inbyggt lagringsutrymme med extra utrymme för TV: n

Rumsavdelare är idealiska för montering av TV: n, särskilt om du vetter mot en sittgrupp. Dessutom kan du installera lagringselement för att hålla verktyg utom synhåll.

Dekorerade golv

Tips för att dela ett stort vardagsrum 14 tips för att dela ett stort vardagsrumBildkälla: Margaret Donaldson Interiors

Trodde du att det också är möjligt att dela rum utan att lägga till fysiska partitioner? I slutändan handlar det om att göra uppdelningen synlig och inte nödvändigtvis snubbla över pelare och omplacerade skåp.

Formgivare tog hänsyn till detta och drog slutsatsen att dekorerade golv kan ge ett lika kraftfullt uttalande som målar olika i olika aktivitetszoner.

Allt som krävs är att definiera och mäta området och applicera lapptäcke på schackbrädor som skiljer sig från resten av golvet.

I själva verket behöver du inte ens röra med materialet: att lägga till en enkel matta av den definierade mängden räcker för att indikera att utrymmet är uppdelat. Det behöver inte sägas att det säkerställer en mjuk landning för bara fötter, vilket är mycket viktigare än utseendet.

Om du gillade den här artikeln om hur man delar upp ett stort vardagsrum, bör du också kolla in dessa:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*