Home / Hem / Tips för att dekorera små matsalar
Tips för att dekorera små matsalar

Tips för att dekorera små matsalar

Tror du inte att matsalarna är underskattade? Nuförtiden, när människor alltid har bråttom och sällan har tid att dela en måltid med sina nära och kära, blir det viktigt att ha en matsal: det kan antingen bli det ”extra utrymme” som ingen uppmärksammar; eller det mysigaste hörn i hemmet där familjen samlas.

Den sociala aspekten av stora matsalar är otrolig: du sitter och äter; och du glömmer omvärlden och problemen. Allt du verkligen bryr dig om är mat och familj.

Det är just därför det är viktigt att göra små matplatser vackra och attraktiva. Det är dags att omvandla kylrummet som används för speciella tillfällen till ett mysigt familjeområde. och för att skapa en uppenbar snygg anslutning till de andra rummen i ditt hem.

Tips för att dekorera små matsalar 10 tips för att dekorera små matsalarBildkälla: Lindy Donnelly

Våra lilla dekorationsidéer för matsalen kan verka blygsamma för de av er som inte har en separat matsal. Tillräckligt rättvist för att skapa ett rum i ett rum låter som en lyxig lösning. Vad kan vara det ungefärliga värdet av ett litet och normalt rum som är lätt att konstruera? och ännu lättare att dekorera?

En annan potentiell nackdel är storlek, eftersom ditt begränsade utrymme sannolikt kommer att låta dig undra om det verkligen är värt att investera i ett nytt utrymme. Ändå finns det många taktiker som verkligen kan få rummet att se större ut. Om du lyckas dekorera det snabbt spelar inte storleken någon roll. Håll dig bara kreativ; och följ våra idéer för små matsalar:

Tänk på skalningen

Tips för att dekorera små matsalar 9 tips för att dekorera små matsalarBildkälla: Avalon Interiors

Anledningen till att vi börjar med skalning är att detta är den viktigaste faktorn som du kommer att hantera: små matsalar ska ha delar som är skalade till storleken på ditt utrymme.

Slå akustiken

Tips för att dekorera små matsalar 11 tips för att dekorera små matsalarBildkälla: Elizabeth Gordon

Att dekorera små matsalar har en annan utmanande aspekt: ​​akustiken. Om rummen är små och väggarna är enkla, är det mycket troligt att våra samtal kommer att ge eko och efterklang. Konstig matatmosfär, tycker du inte?

Ändå är akustiken inte oövervinnlig, och det finns ett sätt att “mjuka upp” dem: många tyger; Tapet istället för väggfärg; tjocka dukar; praktiska mattor; och mjuka kuddar för stolen. Tro det eller ej, tyger absorberar ljud; och de ger din matsal ett extremt bra utseende.

Lek inte med färger

Tips för att dekorera små matsalar 3 tips för att dekorera små matsalarBildkälla: IMI Design, LLC

Börja ödmjuk och lägg till bara tre färger. Den bästa paletten för att säkerställa komfort och utrymme är neutral. Dessutom kan du alltid göra platsen mer intressant med kompletterande detaljer i kontrasterande färger.

Gå ändå inte så långt som att skapa en icke-spännande miljö. Om du tror att din matsal saknar uppmärksamhet, glöm neutraliteten och gå för ett djärvt schema. I slutändan är det osannolikt att några färger skapar en visuell röra.

Maximera den hemtrevliga effekten med lampor

Tips för att dekorera små matsalar1 Tips för att dekorera små matsalarBildkälla: Infiniti® Master Builder Inc.

Släpp först in så mycket naturligt ljus som möjligt. Stora enkelfönster är det perfekta sättet att uppnå detta. Undvik också tunga gardiner och mörka fönsterramar. Om du tycker att fönstren inte är tillräckligt skarpa, omge dem med tjocka gardiner (t.ex. en gul gardin passar perfekt med vinylramar och förstärker ljuset som kommer utifrån).

Bristen på stora fönster kan kompenseras med konstgjorda lampor som ger tillräckligt med ljus men inte är för ljusa samtidigt. Till exempel rekommenderar vi söta ljuskronor eller taklampor, vars effekt inte bör minskas med uppåtbelysning. Så om du använder svagt ljus är det här allt du behöver.

Lägg till höjd

Tips för att dekorera små matsalar 12 tips för att dekorera små matsalarBildkälla: Mandeville Canyon design

Separata matsalar är vanligtvis mycket små, så vi måste använda alla aspekter av utrymmet. Vi kan till exempel försöka uppmärksamma taket och få rummet att se större ut än det egentligen är. Stora fönster och vertikalt avskalade mönster skapar sannolikt denna effekt, liksom vita väggar och något lägre möbler.

Möbler för små matplatser

Tips för att dekorera små matsalar 4 tips för att dekorera små matsalarBildkälla: J. Shirley Photography

Återigen, överdriv inte det! Använd endast delar som är lämpliga och funktionella, och inte trendiga innovationer som du gillar. Som redan förklarats är fokus på funktionalitet. och du borde inte offra det för modern framträdande.

Använd först små eller medelstora bitar så att rummet ser rymligt och luftigt ut. Smala och låga möbler är mycket kraftfulla för att göra en plats snygg och sofistikerad.

Istället för smala bord kan du också använda utdragbara modeller som passar både familjen och gästerna. När det gäller form rekommenderar vi rundade bord eftersom de tar mindre plats. och de kan ta in fler människor.

Tips för att dekorera små matsalar 13 tips för att dekorera små matsalarBildkälla: Alexander von Ahsen

Om du föredrar en alternativ lösning, överväg väggmonterade bord som du kan höja efter att du har ätit för att använda utrymmet för ett annat syfte. Väggbord är perfekta för stapelbara stolar eller stora bänkar. En annan anledning att föredra bänkar är deras förvaringsfunktion: föreställ dig alla skåp du kan gömma i dem!

Sammanfattningsvis handlar möbler inte bara om form och storlek: färger spelar också en roll, särskilt på grund av deras visuella tilltalande: mörka möbler ser större ut än vad de faktiskt är; och ser perfekt ut i ljusa och luftiga miljöer.

Lägg på spegeln

Tips för att dekorera små matsalar 8 tips för att dekorera små matsalarBildkälla: VANGUARD utveckling NYC

Speglar är ett av få tillbehör som du kan använda i din lilla matsal. Anledningen till detta är att de reflekterar ljus och därför sannolikt får rummet att se större ut. Allt du behöver göra är att välja de största du kan hitta. och placera dem strategiskt.

Håll dig flexibel

Tips för att dekorera små matsalar 5 tips för att dekorera små matsalarBildkälla: Peter A. Sellar – arkitektfotograf

Kom ihåg att du måste ändra dekorationen så att ditt rum inte blir spännande. Vi rekommenderar få bibliotekshyllor som ser söta och snygga ut, men som också innehåller föremål och som enkelt kan flyttas om du vill byta dem.

Använd transparenta material

Tips för att dekorera små matsalar 2 tips för att dekorera små matsalarBildkälla: LUX design

Radera de visuella kanterna i ditt rum och lägg till så många genomskinliga ytor som möjligt. Akryl, glas och plexiglas är rätt val för ett sofistikerat utseende. Du måste dock se till att bristen på gränser endast är visuell. och människor kommer att vara säkra och fria att manövrera runt rymden lätt.

“Sätt på stämningen”

Tips för att dekorera små matsalar 6 tips för att dekorera små matsalarBildkälla: Catherine Kwong Design

Att äta är inte bara en process för att tillfredsställa hunger – det är en upplevelse! Du måste se till att maten i ditt rum är minnesvärd. och komma ihåg att varje detalj bidrar till det. Välj till exempel rätter noga och dekorera dem med lämpliga tillbehör och tyger. Glänsande bestick och kristallglas är välkomna!

Välj en underbar accentbit (en elegant vas eller en bukett med färska blommor) och rikta in resten av inredningen med den. Vår enda rekommendation här är att föredra små, neutralt färgade föremål eftersom huvudsyftet är att hålla människor fokuserade på varandra. och interagera.

Slutsats

Tips för att dekorera små matsalar 7 tips för att dekorera små matsalarBildkälla: Drew McGukin Interiors @drewmcgukin

Ser? Små matsalar är mycket lättare att dekorera än stora kombinationer av kök och matsal! Det tar bara några smarta rörelser för att få dem att se stora och luftiga ut. Det viktigaste att komma ihåg är att du är fri att välja stil. och för att personifiera dessa komfortparadis som kommer att vara värd för många underbara stunder!
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*