Home / Hem / Tips för att bygga en balkongsträdgård i ditt hem
Tips för att bygga en balkongsträdgård i ditt hem

Tips för att bygga en balkongsträdgård i ditt hem

Inget hem är detsamma utan balkong. trots allt spelar det en annan roll i utformningen av huset och i den övergripande mysigheten.

Mer än ofta är det en del av vardagsrummet och används också som en utmärkt plats för avkoppling och fritidsaktiviteter.

Bortsett från det är balkongen den perfekta platsen för växter eftersom den ger dem det naturliga ljuset de kan absorbera. Du kan göra plantornas hem till en mycket trevligare plats med några idéer för balkongträdgård.

Inget behov av att ha för stora mängder

Tips för att bygga en balkongsträdgård i din lägenhet 2-1 tips för att bygga en balkongträdgård i ditt hemBildkälla: Balkongsträdgården

För mycket är aldrig bra. Så kom ihåg att din balkong trots allt är ett begränsat område. Du behöver inte sätta för många växter eller planteringar där, eftersom de ofta är överfulla, eftersom så många växter som tävlar om ljus kan ha en negativ inverkan.

Om du vill att dina växter ska växa ordentligt bör de få gott om utrymme och näringsämnen så att du bara kan göra det med en mindre mängd.

Fråga en expert om du är osäker på hur mycket din balkong kan bära. Kom också ihåg att ditt rum är en säker zon i händelse av en nödsituation.

Golv

Om du precis har startat ditt projekt eller om du tror att golven kan behöva justeras måste materialen du väljer vara tåliga och väderbeständiga.

Det är bra att använda högkvalitativt tryckbehandlat terrass eftersom vikt är en viktig faktor för att välja design du väljer. Kompositdäck, även om de är dyrare, är ett annat sätt att säkerställa hållbarhet och säkerhet.

Tillgängligt utrymme

Tips för att bygga en balkongsträdgård i ditt hem 1 tips för att bygga en balkongträdgård i ditt hemBildkälla: Jeffrey Erb landskapsarkitektur

Arbeta med det utrymme du får. Balkonger har bara så mycket utrymme att arbeta, så det är en bra idé att använda väggar och räcken om du funderar på smart och praktisk balkongträdgårdsdesign.

Det är viktigt att skydda din balkong mot hårda väderförhållanden så att du kan öppna dina planteringsmöjligheter. Om du har vindproblem kan du alltid installera en vindruta.

Det kan bli lite tätt om du vill integrera detta på en mindre balkong, och det är här vertikal trädgårdsskötsel kan vara till nytta.

Detta kan enkelt uppnås genom att införa monterbara hängande trädgårdar eller göra ett hyllsystem från återvunna pallar som till och med är inbyggda i rör. Det här är några bra sätt att spara utrymme på dina golv.

Upp cykel för trädgårdsarbete i behållare

Det är inte svårt att hitta en lämplig kruka för dina växter. Du måste bara vara uppmärksam på dräneringen.

Borrad keramik och vintage äppelkasser fungerar bra för örter, liksom glas, hinkar och gamla dryckesbehållare som burkar. En växt kan trivas om den får en användbar kruka med bra dränering. Designen och allt annat är upp till dig.

Var inte rädd för tillbehör

Tips för att bygga en balkongsträdgård i ditt hem 5 tips för att bygga en balkongsträdgård i ditt hemBildkälla: Harrisons landskapsarkitektur

Det är alltid trevligt att lägga lite riktig glans till din trädgård med lite tillbehör. Kinesiska lyktor som hänger i taket är ett klassiskt utseende som ger liv åt ditt utrymme.

Vindklockor och mässingsklockor kan också skapa en glad atmosfär på balkongen. Om du letar efter något billigare kan du alltid knyta en sträng älvljus mellan krukor och växter.

Du behöver inte reservera plats bara för växter. Det är ganska enkelt att ställa in vattenfunktioner som kommer att ge ett underbart tillskott till din balkong.

Balkonger är ganska nära kraftkällor för vattenpumpar och du kan till och med sätta intressant belysning där.

Sitter bekvämt

Tips för att bygga en balkongsträdgård i ditt hem 4 tips för att bygga en balkongträdgård i ditt hemBildkälla: Harrisons landskapsarkitektur

Hur annars kan du njuta av dina vackra projekt om du inte har en plats att njuta av utsikten? Försköna balkongen med en utomhus soffa eller några plaststolar så att trädgården är en plats att spendera tid och koppla av.

Buskar eller hibiskus

Tips för att bygga en balkongsträdgård i ditt hem 3 tips för att bygga en balkongträdgård i ditt hemBildkälla: Helen Williams Garden Design

Undersök de växter du planerar att köpa och se hur mycket ljus de kan ta in. Varför inte förbättra utseendet med några större buskar? När de placeras ordentligt kan de hjälpa dig att uppnå en mycket bekväm och grundlig miljö.

De kan vara dyrare, så om du överväger ett billigare alternativ kan du alltid gå med hibiskus. Hibiskusplantor är små till att börja med, men de trivs och växer mycket bra och kräver inte mycket pengar.

Du kan också komplettera deras utseende genom att välja dvärgträd eller buskar. Denna blandning av större behållare passar mycket bra med kaktusar, suckulenter och lövverk i mindre behållare.

Du kan till och med fylla dina hängande korgar med något roligt, till exempel: B. äggröra eller efterföljande växter.

Dekorera smart med trädgårdsredskap

Tips för att bygga en balkongsträdgård i ditt hem 6 tips för att bygga en balkongträdgård i ditt hemBildkälla: Chris Snook

Balkongutrymmet är inte lätt att arbeta med, speciellt när det är litet. Förvaring kan enkelt lösas om du vet hur du gör dina trädgårdsredskap till snygga dekorationer.

Försök att visa vattenburkar av metall, kanske till och med spader, hårklippare och vattensprayflaskor. De ser bra ut bland växter eller hänger på väggen eftersom de utstrålar både produktivitet och visuellt värde.

Du kan till och med prova ett DIY-projekt och förbättra estetiken i vattenburkar eller vattenflaskor. Detta är ett mycket bättre alternativ än att använda enkla förvaringslådor.

Rätt arrangemang

Tips för att bygga en balkongsträdgård i ditt hem 7 tips för att bygga en balkongträdgård i ditt hemBildkälla: Arkitekturstudion, Inc.

En kontaktpunkt skulle se bra ut på en balkong, eftersom det är mycket möjligt att centrera utsikten och har en effektiv effekt. Du kan uppnå en fylld och organiserad effekt genom att placera olika typer av behållare i ett specifikt arrangemang.

Arbeta med så mycket variation som möjligt. olika höjder, bredder och färger – men håll dem i samma eller liknande stil. Du kan gruppera dem efter storlek genom att placera de större i hörnen och de små framför dem och använda de medelstora behållarna som väggdekorationer.

Växtklättrare

Tips för att bygga en balkongsträdgård i ditt hem 8 tips för att bygga en balkongträdgård i ditt hemBildkälla: London Garden Designer

En autentisk idé som verkligen kommer att påverka – växtklättrare kan användas för att täcka dina balkonger och väggar, och du kan till och med montera dem i taket.

När en klättrare växer skapar han ett isolerat utrymme som utstrålar elegans och erbjuder skugga och en touch av integritet.

Grönsaker är också växter

Det finns grönsaker som inte tar mycket plats. Så var kreativ och välj något annat när du bygger en balkongsträdgård. Du har en mängd olika alternativ. Prova att odla tomater eller gröna lökar. Bönor och gurkor är också ett bra alternativ. Du kan också använda detta för att lägga till färg till dina planteringsmaskiner eftersom det är ett utmärkt sätt att markera dem och hålla dem organiserade.

Våren slunga blommor

Med rätt omsorg och uppmärksamhet kan du få några mycket visuellt stimulerande små vänner i din trädgård. Blommor är utbredda, vilket innebär att de troligen trives i din trädgård.

Gör lite forskning och ta reda på om en växt behöver särskild vård. Med detta sagt kommer alla växter att växa snabbt och bra när de ges en viss mängd solsken, vatten och kärlek.

Balkong trädgård prylar

Du kan alltid besöka platser när du ser några planteringsverktyg för din trädgård. Din lokala dagis kan erbjuda olika lösningar och utrustning som du kanske inte trodde du behövde tidigare.

Se till att lösningarna är kompatibla med din balkong eftersom varje typ av balkong är annorlunda och unik. Om du behöver ytterligare hjälp, försök att ta bilder och visa dem för en expert som kan hjälpa dig.

Ta bort

Saker att tänka på är storleken, färgerna och krukorna och växterna. Det är enkelt och enkelt, allt du behöver göra är att investera och tänka klart.

Du måste anpassa alla dessa element för när de är kompatibla har du ett perfekt utrymme att luta dig tillbaka och njuta av. Väggarna är dina; En vanlig rekommendation är pastellfärger och ljusa toner.

Valet av anläggning beror på dina färdigheter och hur mycket tid och energi du vill investera. System med lågt underhåll är idealiska för något med ett relativt hektiskt schema. Om du är en ganska fri person har du inga problem där så valet är stort.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*