Home / Hem / Terrassbeläggningar: terrassytor och täckidéer
Terrassbeläggningar: terrassytor och täckidéer

Terrassbeläggningar: terrassytor och täckidéer

Bra uteplatsöverdrag kan lägga till ett helt nytt solrum i ditt hem, ett utmärkt tillskott som du kan använda mycket av. Men hur stänger du din terrass?

Det finns många faktorer att tänka på och många alternativ där ute. Du måste tänka på storleken på uteplatsutrymmet, vilken typ av uteplats du vill ha, isoleringen, uteplatsfönstren och golvet.

Allt detta måste passa in i din budget, förutom arbetskraften. Här är några uteplatsöverdrag och verandaidéer som kan hjälpa dig att skapa ett bra uteplatsutrymme.

Vad är en uteplatsöverdrag?

Hawaiian-stuga-stil-av-Fine-Design-Interiors-Inc. - Patio Canopies: Patio Rooms and Covering IdeasBildkälla: Fine Design Interiors, Inc.

En uteplats kan vara många saker. En uteplatstak är vanligtvis en enkel markis som är fäst vid ditt hem som ger skugga för ditt hem.

När det är enklast är det en yta som stöds på ena sidan av terrassen med sina leksaker i vårt hus och på andra sidan terrassen stöder två stolpar eller pelare. Terrassrum eller vinterträdgårdar skapas av en terrass som täcker hela terrassen.

Var du ska placera en uteplats

Poolterrass-renovering-med-paviljong-av-DWY-landskap-arkitekter Terrasstak: terrassrum och täckidéerBildkälla: DWY landskapsarkitekter

Oavsett om du skapar en uteplats eller bara vill skydda dig mot solen, ska du placera den så att den fungerar som en förlängning av ditt bostadsutrymme. Vanligtvis är detta en plats precis utanför din bakdörr med enkel åtkomst.

Om du har en stor skjutdörr kan du till och med öppna den för att lägga till mer utrymme i ditt bifogade rum om det behövs. Du bör prata med en landskapsdesigner för att få ut det mesta av dina uteplatsidéer.

Sun-Room-Patio-Covers-by-Preferred-Home-Builders-Inc.-2 Patio Enclosures: Patio Rooms and Covering IdeasBildkälla: Preferred Builders, Inc.

Ibland bygger människor uteplatsöverdrag eller delvis uteplatsöverdrag över sin öppna spis eller inbyggda grill, liksom över uteplatsen.

Hur stor ska du göra uteplatsöverdraget?

Barrie-Street-by-Design-Studio-22 Patiotak: Uteplatsrum och täckande idéerBildkälla: Designstudio 22

Storleken på uteplatsöverdraget beror på det område du vill täcka. Om du planerar att bygga en matplats eller ett vardagsrum, se till att den är ganska stor och att människor har plats för möbler.

Den normala höjden på din uteplats är 8 till 12 fot. Högre överdrag ger mindre skydd om det inte är uteplatsöverdrag. Men ett högt tak på din uteplats betyder att du nu har ett extra rum med högt i tak.

Custom-Patio-Cover-of-the-Month-Humble-TX-April-2015-by-Affordable-Shade-Patio-Covers Patio-Housing: Patio Rooms and Covering IdeasBildkälla: Prisvärd skugguteplats

Rådgör med en landskapsdesigner för att bestämma en höjd som fungerar bra med längden, bredden, utformningen av ditt hem och budgeten. Beroende på ditt hem och vilken typ av uteplats du vill ha, kan du behöva ett anpassat uteplatsöverdrag.

Öppna uteplatsöverdrag mot fast uteplatsöverdrag

Patio-Housing-Conservatory-by-Patio-Housing Patio-Housing: Uteplatser och täckande idéerBildkälla: Uteplatsstängningar

Öppna terrassbeläggningar har ett nättak som gör att ljuset kan filtrera igenom, vilket resulterar i ett område som är delvis skuggat. Terrassöverdrag med massivt tak och komplett skydd mot sol, regn och snö. Ofta är de gjorda av aluminium, men det är också vanligt att de täcks över för att matcha ditt hem.

Stängd uteplatsdesign

La-Canada-Residence-by-bspk-design-inc.  Terrassbeläggningar: terrassytor och täckidéerBildkälla: bspk design inc.

Terrasstak har många olika designidéer. De kan vara kompletta, vilket i huvudsak ger dig en extra inredning eller delvis utrymme så att du kan njuta av utomhus medan du fortfarande har en hög skyddsnivå från elementen.

Vinterträdgård

Maine-Coast-Home-by-Penelope-Daborn-Ltd.  Terrassbeläggningar: terrassytor och täckidéerBildkälla: Penelope Daborn Ltd.

En vinterträdgård, även känd som ett fyrsäsongsrum, är en förlängning av ditt hem. Att bygga en vinterträdgård är i grunden en förlängning av ditt hem. Konservatorier är helt isolerade. Många har tvåglasfönster samt värme och el. Ditt tak och fundament är solida.

Inomhuspool med våra infällbara poolhöljen genom överdrag i spelet 2 uteplatsbeläggningar: uteplatsrum och täckidéerBildkälla: Cover i spelet

Glasbeläggningar är mycket vanliga för vinterträdgårdar. I en vinterträdgård finns det många terrassfönster som ger känslan av att sitta ute och ändå må bra. Försök få energieffektiva fönster eftersom det gör det mycket lättare att hålla en konstant temperatur i vinterträdgården.

pergola

La-Mesa-by-Kiyohara-Moffitt-2 uteplatsbeläggningar: uteplatsrum och omslagsidéerBildkälla: Kiyohara Moffitt

Skuggkonstruktioner som pergolaer är idealiska för att skapa en uteplats i en miljö med mycket trevliga väderförhållanden.

Istället för ett komplett uteplatsöverdrag är en pergola en enkel skuggstruktur som bildar ett gallerverk. På de flesta ställen är de gjorda av trä, men du kan hitta dem gjorda av metall eller en kombination av båda.

Skugga segel

Hardy-Group-Builders-by-Bob-Hooks-2 terrassbeläggningar: uteplatsytor och täckidéerBildkälla: Bob Hooks

För ännu enklare och mer minimalistisk täckning, få en skugga segel. Dessa enkla uteplatsöverdrag är gjorda av en bit slitstarkt tyg sträckt mellan tre eller flera stolpar. Dessa är bra uteplatsöverdrag för klimat med ganska tamt väder.

De håller inte bra i mer extrema snö- eller vindförhållanden. Det finns mycket enkla, billigare versioner, men snyggare skuggseglar kostar lika mycket, om inte mer, än en pergola.

Uteplatsmaterial

Pergolas-Arbors-and-Gazebos-by-Affordable-Shade-Patio-Covers Patio Canopyies: Patio Spaces and Covering IdeasBildkälla: Prisvärd skugguteplats

Uteplatser är ofta tillverkade av aluminium och / eller vinyl. Aluminium är också det billigare materialet för din altan. Den är mycket stark och kan installeras med antingen enstaka eller dubbla fönster.

Patio-Housing-Conservatory-by-Patio-Housing Patio-Housing: Uteplatser och täckande idéerBildkälla: Uteplatsöverdrag

Vinyl kostar lite mer, men kräver mindre underhåll och är också mycket termiskt effektivt. Detta är det bästa valet om du vill värma och kyla uteplatshuset till konstant temperatur. Använd den i kombination med energieffektiva fönster för bästa resultat.

Fler idéer och tips för uteplatser

Patio-Housing-Conservatory-by-Patio-Housing-Patio-Housing: Uteplatser och täckande idéerBildkälla: Uteplatsstängningar

  • Håll luften i rörelse. Vinterträdgårdar och uteplatsbeläggningar med många fönster kan bli mycket heta från solljuset. Lägg till en takfläkt för att se till att luften förblir rörlig och inte gör uteplatsskyddet till en spis.
  • Inkludera belysning. Även om du kanske inte behöver artificiellt ljus på uteplatsen under dagen, blir det mörkt på natten. Golvlampor och bordslampor är bra tillägg som inte kräver mycket extra arbete.
  • Lägg till gardiner eller andra fönstertäckningar. Låt invånarna på uteplatshöljet måtta hur mycket utomhusljus som faller in i rummet så att det blir bekvämare. Det öppnar också ett nytt sätt att dekorera.

Premium-Patio-kapslingar-infällbara-skärmar-Dörrar-genom-Phantom-skärmar Patiokapslingar: Uteplatser och täcker idéerBildkälla: Fantomskärmar

Slutliga tankar om uteplatsöverdrag

En uteplatsöverdrag ger ditt hem lite mer personlighet och skapar en ny mötesplats som du kan använda när som helst på året. Ta en titt på alternativen som beskrivs ovan och se vad som fungerar för dig.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*