Home / Hem / Ta reda på om arkitektur passar dig

Ta reda på om arkitektur passar dig

Det tar tid att vara helt säker på att du har valt rätt karriär: vad du gillar är ofta inte vad du tycker du gillar, och att upptäcka att det kan ta en halv livstid.

Samtidigt innebär att välja en viss karriär totalt engagemang, och om du tycker att det inte var rätt beslut kan det vara för sent att ändra det. Eller inte?

En karriär handlar inte om vad du kommer att göra hela ditt liv, det handlar om vad som kommer att hända dig idag och framöver.

Det är inte så skrämmande som det verkar eftersom de faktorer som styr ditt ursprungliga beslut kommer att blekna med tiden och dina prioriteringar kommer att förändras.

Ta reda på om arkitektur är rätt för dig1 Ta reda på om arkitektur passar digBildkälla: Joel Kelly design

Arkitektur är ett exakt exempel på karriärregeln, eftersom detta yrke kräver att personen utför en detaljerad analys av kostnader och fördelar innan han / hon börjar sitt jobb.

Det är en av de svåraste yrkena – en som kombinerar intellektuell styrka, precocity och kreativitet. Om du vill bli arkitekt, gör dig redo att helt ägna dig.

Arkivet utvecklas från de enklaste rummen till de mest bländande och spektakulära strukturerna; och bara himlen är gränsen för dina möjligheter.

En framgångsrik arkitekt ska ha en ingenjörs kompetens och en konstnärs kreativitet. Slutprodukterna av hans arbete måste vara både attraktiva och extremt funktionella, enligt traditionen med unika arkitektoniska lösningar som representerade hela civilisationer tidigare.

Om du tänker på det är arkitektur och design de enda egenskaper som monument tillskriver vissa regioner och nationer.

Ta reda på om arkitektur är rätt för dig2 Ta reda på om arkitektur passar digBildkälla: Svälla hem

Som du kan se handlar arkitektur inte bara om skönhet. Det tar år av lärande, övning och totalt engagemang. Är det då värt en karriär inom arkitektur?

Är du verkligen en person som kan komma med vackra idéer som är helt säkra och hälsosamma samtidigt?

Är arkitektur rätt för dig? Ta en titt på vår ‘Arkitektprofil’ och ta reda på:

Du är den ”smarta” i besättningen

Ta reda på om arkitektur är rätt för dig3 Ta reda på om arkitektur är rätt för digBildkälla: Garrison Hullinger Interior Design Inc.

En arkitekt förväntas ta med sig expertkunskap om många konstruktionsdiscipliner. Han hanterar flera uppdrag och förstår de strukturella, mekaniska och elektriska aspekterna av hela byggprocessen.

Låt oss inse det: detta kräver intelligens. Att vara smart garanterar inte framgång i arkitektur som standard, men det är en bra utgångspunkt.

Inte ens den mest lysande planen skulle fungera utan korrekta beräkningar och en djup förståelse för material och säkerhetsfrågor. En byggnad är en arkitektverksamhet från början till slut.

Du har dina poäng

Ta reda på om arkitektur är rätt för dig4 Ta reda på om arkitektur är rätt för digBildkälla: Terrie Koles Design, LLC

En ackrediterad skola / universitet är ett måste för en framgångsrik arkitekturkarriär. Det bästa sättet att få en licens är att välja antingen ett ackrediterat grund- eller forskarutbildningsprogram, helst med den kvalitet som Columbia eller Harvard erbjuder.

Naturligtvis finns det arkitekter som har gått lärlingsvägen, men det här är mycket svårare och sällsynt, och det finns nästan inget sätt att göra det utan exceptionell talang och kopplingar.

Det första du behöver göra för ett bra arkitekturprogram är att visa matematik. De erfarna medarbetarna känner igen och uppskattar dina färdigheter och guidar dig till relevanta praktikplatser och välbetalda jobb.

Det är en bra idé att “smetas ut” dina kunskaper med ett ännu bättre forskarutbildning som ger dig en solid position på den mycket konkurrensutsatta marknaden.

Även om du lär dig av pinnen, bör en stor arkitekt följa alla trender och utveckla innovativa lösningar som gör att ingen är likgiltig.

Du är kreativ

Ta reda på om arkitektur är rätt för dig5 Ta reda på om arkitektur är rätt för digBildkälla: Slocum Design Group

Som arkitekt kan du förväxla kreativitet med designerns färdigheter, men sanningen är att du själv är designer. Kreativitet är en av dina huvudsakliga tillgångar, och du bör använda den för att skapa imponerande planer som uppfyller säkerhetskraven. Det är formeln för din framgång.

Det är här du inser att du har valt ett komplext yrke: det är ett av de sällsynta områden där du ska använda både vänster och höger sida av din hjärna, vilket innebär att du måste vara en rationell och logisk arbetare som producerar unika mästerverk .

Du är en lagspelare

Ta reda på om arkitektur är rätt för dig6 Ta reda på om arkitektur passar digBildkälla: Lindsey Hene Interiors

Teamwork är oumbärligt i arkitekturens värld. Arkitektonisk magi sker inte i ensamheten på ditt kontor, utan vid ett runt bord där hela byggteamet tar plats och diskuterar.

Tänk dig vad som skulle hända med en byggnadsplan vars arkitekt och civilingenjör inte samordnade sitt arbete? Hur skulle någon i teamet veta vad de ska göra och när de ska göra det?

Du har en lösning för alla problem

Ta reda på om arkitektur är rätt för dig7 Ta reda på om arkitektur är rätt för digBildkälla: Beauparlant Design Inc.

Att lära av beprövade arkitekter är definitivt deras förmåga att hantera alla slags problem. Förmågan är helt enkelt väsentlig på grund av de många olika problem som uppstår under en byggprocess.

Du förväntas inte ha mest kunskap om alla ämnen, men åtminstone tillräckligt för att be rätt person att ta itu med problemet.

Om du har lärt dig tillräckligt av ditt team finns det en stor chans att du själv kan lösa design- eller strukturproblem.

Det här är inte heller en färdighet som kommer att stärka din kompetens att hantera ett visst projekt, utan en som kommer att driva ditt rykte och karriär till toppen.

Du är en kommunikatör

Ta reda på om arkitektur är rätt för dig 8 Ta reda på om arkitektur är rätt för digBildkälla: TruexCullins Architecture + Interior Design

Återigen är arkitektur inte ett kontorsjobb! Det innebär mycket kommunikation, både med kollegor och med kunder. Så kom ihåg att arbeta med människor är utmanande och du måste lyssna på deras behov för att kunna föreslå bra lösningar.

Människor kan vara både beslutsamma och krävande, och då kommer dina kommunikationsförmåga att spela: du måste komma med en plan som de gillar samtidigt som de är funktionella och prisvärda.

Oavsett om du försöker övertyga dem om att använda dina tjänster eller ombyta tankar om en obrukbar idé, måste du vara övertygande och skicklig för att få dem att tänka, “Den här killen vet vad han gör”.

Du har en vision redan innan du ens börjar

Ta reda på om arkitektur är rätt för dig9 Ta reda på om arkitektur är rätt för digBildkälla: J Design Group – Inredningsarkitekter Miami – Modern

Tro det eller ej, arkitekturen är mycket mer sofistikerad idag än förr. Våra förfäder arbetade med begränsade verktyg och material, men de var helt fria att utforma en storslagen byggnad som inte behövde passa in i dagens urbana djungel.

För närvarande utmanas en arkitekt i varje steg, främst på grund av begränsat utrymme, komplexa transportsystem och människors överdrivna förväntningar.

Först och främst måste du veta mer än dina konkurrenter, för inte ens den högsta graden kommer att göra dig till en framgångsrik arkitekt utan utomjordingar.

Ta reda på om arkitektur är rätt för dig10 Ta reda på om arkitektur är rätt för digBildkälla: J Design Group – Inredningsarkitekter Miami – Modern

Talang är dock en begränsad kategori, och vi tror att det är receptet att överträffa tävlingen, ha fantastiska visioner och älska ditt arbete.

Du är organiserad och engagerad i professionalism. Ibland är du till och med en perfektionist.

I bästa fall är arkitekter ansvariga för ett enda större projekt och spenderar alla sina ansträngningar och tid på att göra ett professionellt jobb. I verkligheten händer detta dock en gång i en blåmåne.

Ta reda på om arkitektur är rätt för dig 11 Ta reda på om arkitektur är rätt för digBildkälla: Rhodos arkitektur + ljus

Tyvärr är det mycket press att vara arkitekt, främst för att du ska ta ansvar för många små projekt och inte låta den minsta detalj glida mellan fingrarna.

Även om perfektionism inte är bra i privata frågor är det en värdefull tillgång i din professionella portfölj.

Kom ihåg att ditt arbete är hörnstenen i en byggnads säkerhet och funktionalitet och att det inte finns något sätt att kompensera för även den minsta utelämnandet. Ett arkitektoniskt misstag kan kosta mycket, varför du alltid bör kontrollera ditt arbete.

Nu när du vet om arkitektur passar dig, lär dig hantverket, få dina uppgifter och skapa en portföljwebbplats i sigoch börja göra utkast för att visa upp det så att du kan få en praktik snabbare.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*