Home / Hem / Stol- och sittdynor
Stol- och sittdynor

Stol- och sittdynor

Stol- och sittdynor

Medan en stol ger det grundläggande stöd vi behöver när vi sitter, är de oftast utformade för praktiska snarare än komfort. Att lägga till en kudde kan göra hela skillnaden.

Inte bara är stol- och sittdynor funktionella, de kan också se bra ut genom att lägga till en fin touch av färg och smälta in i inredningen. Här är några tips om hur du väljer det bästa som passar dina behov.

Var ska jag använda stol- och sittdynor?

För enkelhets skull använder du en stolskudde för alla typer av stolar som inte har sin egen klädsel.

Stol- och sittdynor används vanligtvis i matsalsstolar, som vanligtvis bara är trä- eller metallramar, trädgårdsstolar eller till och med kontorsstolar.

Var och en av dessa skulle sannolikt väljas baserat på olika överväganden.

 • Med matsalsstolar skulle fokus vara på stil eftersom dessa stolar inte används under långa perioder och ofta enkel rengöring på grund av möjligheten att något kommer att spillas på dem.
 • För utomhusstolar måste du välja Material som är lämpliga för utomhusbruk, eventuellt fuktig och fuktig miljö. De ska vara hårdare och mer hållbara.
 • På ett kontor vill du välja en kudde med en ergonomisk design Detta stöder din hållning ordentligt och minskar risken för ryggont.

Vilken storlek ska jag välja?

Det bästa sättet att bestämma kuddens storlek är att Mät stolen den är avsedd för.

 • Mät sätets bredd och djup.
 • Om du använder en ryggdyna, glöm inte att dra av tjockleken på sittdynan från mätningen av ryggdynans höjd.

Om din plats har en annan form än en fyrkant eller rektangel, kommer du troligtvis att behöva beställa skräddarsydda kuddar baserat på en hemlagad mall. För att göra detta bör du:

 • Lägg ett papper på stolen och plana det platt längs sätets botten. Se till att du trycker ner ordentligt på papperets ytterkanter.
 • Rita runt formen på sätet där du vill att kuddens sida ska sitta och klippa ut mallen.
 • Testa om ditt mönster passar som du förväntar dig att din kudde ska göra.

Vad är det bästa skummet för stolskuddar?

Viktiga överväganden när du fyller kuddarna är komfort och hållbarhet, men den typ av skum som är rätt för en typ av stol kanske inte är det bästa alternativet för en annan.

Stolskuddar för inomhusbruk

Polyuretanskum är bäst för inomhusbruk. Inte bara är det ett prisvärt alternativ, men det finns i en mängd densiteter som gör att du kan välja det som passar dig bäst. Högre densiteter är mer hållbara för stolar som används ofta.

Kuddar utomhus stol

Men polyuretan är inte ett bra alternativ för utomhusbruk. Det absorberar snabbt vatten och detta kan leda till mögel och mögel. Skum med sluten cell är ett bättre val här eftersom det motstår vattenabsorption, även om det är ett dyrare alternativ.

Hur tjocka ska mina sitt- och stolskuddar vara?

Sitt- och stolkuddar är allmänt tillgänglig från 3 till 8 tum tjock. Allt annat skulle betraktas som en sittdyna.

Medan kuddens tjocklek vanligtvis beror på personlig smak finns det några saker att tänka på innan du automatiskt väljer det tjockaste, mjukaste alternativet.

 • Om du väljer Kuddar för matsalsstolardu måste tänka på stolens mått. En kudde som är för tjock ser inte lika bra ut och kan också göra stolen för hög för att du bekvämt ska kunna lägga benen under bordet.
 • Kuddar för sittplatser utomhus är vanligtvis mycket tjockare än de för inomhusbruk. Detta beror vanligtvis på att det behövs. Trädgårdsmöbler är mindre bekväma beroende på individuell design och material.
 • Ju tjockare kudde desto mer material krävs och desto högre totalkostnad. Så när du köper Kuddar för flera stolar som sällan användsEn tunnare och därför billigare insats skulle förmodligen vara det bästa valet.
 • Tunnare kuddar är också lättare att underhålla. Detta gör dem bättre för platser och hushåll där kuddarna sannolikt behöver rengöras ofta.

Kan du tvätta en sittdyna?

Sittkuddar verkar lite mer komplicerade att rengöra än vanliga kuddar, men hur du tar hand om dem påverkar både deras livslängd och utseende.

Beroende på vilken typ av kudde och vilka material som används kan det finnas en specifik rengöringsmetod. Följ alltid anvisningarna på etiketten. Om det inte finns någon information finns här några sätt att rengöra dina kuddar:

 • Ta bort örngott, om möjligt. Detta kan ofta läggas direkt i tvättmaskinen.
 • Om du inte är säker på om kudden eller locket är tvättbart, Försök att tvätta ett mycket litet och dolt område av kudden först för att se om tvätten skadar den.
 • Om bara skumets lock eller yta behöver tvättas, då Använd ett dämpande schampo. Gnugga rengöringsmedlet i ytan och torka bort eventuellt överflöd.
 • När hela kudden behöver tvättasFyll sedan ett handfat eller badkar (beroende på kuddens storlek) med tillräckligt varmt vatten för att låta kudden vara helt nedsänkt, tillsätt lite tvättmedel och rör om vattnet för att säkerställa korrekt fördelning.
 • Upprepad Tryck på kuddens yta och släpp den sedan. Detta drar vatten och tvättmedel in i kuddens mitt och rengör det. Om vattnet blir smutsigt, byt ut det mot rent.
 • Töm tvålvattnet och fyll badkaret med färskt vatten Skölj ut tvål. Upprepa ovanstående process några gånger. Ett duschhuvud kan användas för en sista sköljning.
 • Pressa in kudden mellan handdukarna Att torka överflödigt vatten innan du placerar kudden är en ljus och varm plats att torka.

Matstol Sittkuddar du kommer att älska 2020 | Wayfa
Premium Memory Foam-sittdyna ländryggsstöd ortopediskt hem.
Amazon.com: 4-pack Memory Foam Honeycomb Nonslip Back 16
Djup sittande kudde, Utbyteskuddar utomhus, Djup sittplats.
Amazon.com: Utomhuslivskvalitet 29-BG02SB All-Weather Deep.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*