Home / Hem / Sovrumstolar: stora, små och bekväma exempel

Sovrumstolar: stora, små och bekväma exempel

Ditt sovrum är mycket mer än en plats att sova. Det borde ge dig mer än tillräckligt med utrymme att koppla av när du vill.

Många försummar vikten av bekväma stolar i sovrummet, även om de ofta åker dit för att läsa eller titta på TV.

Storleken på ditt sovrum, liksom sittplatsernas preferenser och stil, är bara några av de faktorer som du bör tänka på när du väljer sovrumsstolar. Se om du behöver sittplatser för att koppla av, läsa eller dekorera.

Metropolitan-Grace-by-Soucie-Horner-Ltd sovrumstolar: stora, små och bekväma exempel
Bildkälla: Soucie Horner, Ltd.

Att välja en sovrumsstol beror på många saker, oavsett om du väljer sovrumsstolar, sovrumsstolar, små sovrumstolar eller andra bekväma sovrumstolar.

Lyckligtvis är marknaden nästan obegränsad och du kan få vilken stil du vill ha i sovrumstolen. Innan du börjar, ta dock en titt på några tips som kan göra ditt jobb enklare.

Utrymmet är extremt viktigt

Oavsett om du får sovrumsstolar eller små sovrumstolar, är det första du bör tänka på tillgängligt utrymme. Istället för att bara köpa något för att ta reda på att det är för stort och överväldigande, beräkna först. Du bör ha en balans mellan för liten och för stor och ändå ha tillräckligt med utrymme för att röra dig runt ditt utrymme.

Koehler-Loft-Master-Bedroom-Sitting Area-by-Cravotta-Interiors Bedroom-Stolar: Stora, små och bekväma exempel
Bildkälla: Cravotta Interiörer

Om du har ett litet rum, få små sovrumstolar som du kan glida in i hörnet. Om du har ett stort sovrum kan du till och med välja en lyxig, stor ottoman som rymmer mer än en person.

Form är också mycket viktigt

Storlek och layout är också avgörande här. Ett litet sovrum är mer lämpligt för en stol, medan ett stort ger dig mer frihet för vilken typ av bit du verkligen gillar. Om du har turen att ha ett stort sovrum kommer du att ha gott om utrymme för att bli kreativ med din sittgrupp.

Du kan välja en privat krok med ett par stolar och en fotpall och separera dem ytterligare med riktad belysning. Du kan till och med välja mattor och fristående skärmar för att ytterligare dela utrymmet visuellt.

fungera

Tänk på vad du vill använda utrymmet till. Är du ensam och vill titta på filmer eller vill du göra det till ett romantiskt par? Det här är den avgörande frågan och den spelar en stor roll i vilken typ av sittplatser du väljer.

Summer-House-by-Su-Casa-Designs sovrumstolar: stora, små och bekväma exempel
Bildkälla: Su Casa Designs

Förvaringstips

Lagringsutrymme kanske inte har hög prioritet om du ändå har extra utrymme, men om du inte gör det är det ganska viktigt. Att vara kreativ med lagring är inte en lätt uppgift, och det skulle vara en bra idé att titta på kataloger och tidskrifter som kan ge dig tips om dolda lagringsalternativ.

De mest populära lösningarna inkluderar soffor med lådor eller bord med hopfällbar topp. Dessa lösningar kan placeras inom armens räckvidd så att du kan ta allt du behöver från dem när du är i vila.

En bekväm fåtölj med en låda i är till exempel fantastisk. Du slappnar av och allt du behöver göra för att få din favoritbok är att nå lådan. Perfekt, eller hur?

Ett annat populärt alternativ är en ottoman, eftersom du kan använda den som fotstöd, soffbord eller naturligtvis sittplatser. Om du har råd med utrymmet, få den största rektangulära en eller två mindre.

Gladwyne-Redux-by-JMS-Architecture-LLC Sovrumstolar: stora, små och bekväma exempel
Bildkälla: JMS Architecture LLC

Håll dig på ämnet

Du har troligtvis redan valt ett tema för ditt sovrum och behöver inte ändra det för sittgruppen. Du kan fortsätta inredningen och skapa någon form av visuell anslutning, vilket gör rummet mycket större och bättre.

Till exempel, ljusblå väggar med vissa gröna nyanser lämnar utrymme för blå stolar i hörnet när de omedelbart fångar uppmärksamhet. Samtidigt kan du lägga till några gröna accenter, till exempel mjuka kuddar.

Om du har ett rum med antikt tema kan du välja en vintagelösning, t.ex. B. en gungstol eller vad du tror kan komplettera din rustika färgpalett.

Du kan skapa den visuella anslutningen genom att välja material, färg och design. Observera dock att sittplatserna inte är viktigare än sängen. Du bör hålla sakerna konsekventa. Det betyder att en smidesjärnssäng med bullriga kuddar inte ser bra ut, och du bör tänka sammanhängande – ditt rum ska vara avkopplande och lugnt.

Century-Communities-Colorado-Springs-by-Housing-Building-Association-of-Colorado-Springs Bedroom Stolar: stora, små och bekväma exempel
Bildkälla: Housing & Building Association of Colorado Springs

Sittplatser som ett litet vardagsrum

Vill du ha ett vardagsrum i ditt sovrum? Med ett stort sovrum har du säkert råd med det och flyttar ett helt vardagsrum in i rummet, vilket ger dig största möjliga integritet. Du kan välja mellan några små soffor, ett L-format snitt eller till och med några lässtolar. T.

Rummet ska avrundas med ett snyggt soffbord. Det här låter kanske lyxigt och är det bästa tillflyktsort du kan köpa.

Flera sittplatser

Hur många sittplatser du har beror på din specifika livsstil. Till exempel, om dina barn har en tendens att komma in i ditt rum på morgonen och titta på TV medan du kollar din e-post samtidigt, bör du ha platser som fungerar för dem båda. Ett “vardagsrum” är perfekt med separata stolar, soffor och konversationsområden.

East-Side-Elegance-by-Legacy-Construction-Northeast-LLC Sovrumstolar: stora, små och bekväma exempel
Bildkälla: Legacy Construction Northeast LLC

Fåtölj i Louis-stil

Denna typ av fåtöljer är fantastiska, och du kan till och med använda dem som toalettbordstolar om du vill göra ett uttalande. Du kommer att ha ett fantastiskt omklädningsområde, speciellt om du lägger till ljusa golvlampor, fårskinnsfiltar och en spegel i full längd.

Var kreativ med tillbehör

Sovrumstillbehör bör vara lämpliga för sovrummet, och du måste hålla sakerna på plats. När vi pratar om sittplatser är mjuka kuddar och färgglada filtar det bästa valet.

Placering är viktigt

De traditionella sittplatserna är vanligtvis vid sängens fot. Om du är osäker på var du ska lägga saker, placera dem där. Men om du har ett stort, soligt fönster eller en mysig öppen spis, ger de dig alternativ som är mycket bättre.

Vistas-at-Highland-Ridge-Single-Family-Homes-in-Telford-PA-by-WB-Homes-Inc Sovrumstolar: stora, små och bekväma exempel
Bildkälla: WB Homes, Inc.

Dina stolar ser bäst ut när de placeras sida vid sida, men funktionalitet bör inte offras. Om du behöver en rymlig sittgrupp för gästerna, placera den i ett hörn nära dörren eller runt den om du har en öppen spis.

Sängen är den viktigaste biten

Din sittplats ska komplettera sängen. Sängen är mittpunkten här, och sittplatsen ska komplettera sängen med material, färger eller former eller allt. En liten bänk är perfekt när du vill sätta på dig skorna och inte förstöra den uppredda sängen.

Ett individuellt huvudgavel och matchande tyg på stolarna skapar ett sammanfogat utseende. Om du tittar på ditt sovrum som en engång är resultatet ett bra utrymme som är perfekt för både avkoppling och sittande.

Vilken typ av stol?

Att välja den bästa stolen är enkelt när du vet vilken du ska välja. Nedan följer några rekommendationer som du kan använda som en guide. Alla har beskrivningar som visar vilken miljö de bäst passar in.

Parkwood-Road-Residence-Bedroom-2-by-Martha-OHara-Interiors Bedroom-Stolar: Stora, små och bekväma exempel
Bildkälla: Martha O’Hara Interiors

Hängande stolar

Vill du ge ditt sovrum ett unikt utseende? En hängstol är fantastisk och du kan välja vilken stil du vill så länge den passar ditt sovrum. Inte bara lägger de till en unik touch, de gör också att ditt rum känns mycket bekvämare. En hängstol kan tillverkas av trä, tyg, järn och andra alternativ.

Fåtöljer

En lounge stol rekommenderas också och är ett fantastiskt alternativ om du vill placera en bekväm stol i ditt sovrum. Du kommer att upptäcka att det finns ett brett utbud att välja mellan och allt du behöver göra är att välja en som passar ditt specifika sovrumstema. Denna typ av stol ger ditt sovrum ett exotiskt utseende och är mycket bekvämt.

Ottomanska

Ottomaner är ett annat populärt alternativ. De ser ganska unika ut och har ofta andra syften som ett lagringsalternativ. Du kan till och med använda det som ett soffbord ibland. De finns i många storlekar. Om du letar efter ett multifunktionellt sittplatsalternativ, överväga en ottoman.

St-Ives-Cornwall-by-Camellia-Interiors-Ltd Sovrumstolar: stora, små och bekväma exempel
Bildkälla: Camellia Interiors Ltd.

fåtölj

Sist men inte minst är fåtöljer också ett bra alternativ. Du kan sätta två av dem i sovrummet och titta på TV med dem. Och två fåtöljer i ett sovrum kan ge en ganska romantisk miljö.

Slutliga tankar om sovrumstolar

Ditt sovrum ska inte bara vara vackert utan också fungera. Innan du bestämmer dig för en inställning är det en bra idé att titta närmare på det utrymme du har tillgängligt, liksom dina preferenser och behov, och besluta om något som passar din smak.

Om du till exempel vill ha något multifunktionellt, skaffa dig en ottoman. Om du vill ha något men inte är säker på att du kommer att använda det hela tiden, hitta några rörliga sittplatser – du kan flytta det ur vägen när du inte behöver det. Huvudfaktorn här är rymden, men det borde inte få dig att offra ditt sovrums utseende.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*