Home / Hem / Sovrum garderob designidéer för att organisera din stil
Sovrum garderob designidéer för att organisera din stil

Sovrum garderob designidéer för att organisera din stil

Enligt Feng Shui-utövare bör du hålla ditt hem fritt från röran för att få ett lyckligt liv. Nuförtiden finns det ett tryck för att bättre organisera garderober och idéer om sovrumsskåp designas om.

För inte så länge sedan var klädkammare reserverade för de rika och kan bara hittas i herrgårdarna hos de rika och berömda.

Nu är klädkammaren mer tillgänglig för alla och blir tydlig i hem över hela landet. Den här artikeln diskuterar några av de bästa idéerna för garderobsorganisationer som hjälper dig att organisera ditt hem och hantera ditt omklädningsrum perfekt.

Designrum för sovrumsskåp för att organisera din stil 1 sovrumsdesign för att organisera din stil

Du spenderar mycket pengar på kläder och accessoarer. Vilket bättre sätt att presentera dina inköp än i en välorganiserad garderob? Om du tar dig tid att planera en funktionell och tankeväckande design kan du enkelt uppnå den klädkammare du alltid har drömt om. Oavsett om du har mycket utrymme för att utforma den perfekta garderoben eller ett begränsat område, här hittar du praktiska idéer för att utforma garderober för små och stora utrymmen.

Välja en skåpform

Det finns tre klassiska former av skåpdesign:

L-formen som sträcker sig över två väggar i rummet lämnar gott om utrymme att röra sig i.

U-formen som möjliggör maximal lagring genom att använda alla tre väggarna.

Standard klädkammare, perfekt för mindre utrymmen, med hans och hennes sidor.

Om du har mer lagringsutrymme kan du lägga till en sittgrupp för att göra det lättare att prova skor.

Massor av lagringsutrymme

Sovrum-garderob-design-idéer-att-organisera-din-stil-4 sovrum-garderob-design-idéer-att-organisera-din-stil

Det är viktigt att du väljer tillräckligt med lagringsutrymme för alla typer av föremål som du kan hitta i din garderob. Du behöver inte bara hänga skenor utan också hyllor och lådor för tillbehör. Att ha specifika områden för att lagra olika föremål i din garderob gör det enkelt att lägga händerna på varje föremål du behöver utan att skapa en röra och leta efter saknade kläder.

En kombination av klädhängare, hyllor, skåp och lådor erbjuder den bästa lösningen för att organisera din garderob, förvara tillbehör dammfritt och säkert och bibehålla ett tydligt utseende.

Kom ihåg att få ut det mesta av ditt utrymme genom att använda allt tillgängligt utrymme från golv till tak. Du kan enkelt köpa soptunnor som passar i höga hyllor, rulla ut lådor som passar under nedre hyllor och alternativet med en tredje hög klädstång för högt i tak är alla sätt att maximera ditt utrymme.

Förvara saker som du sällan bär på mindre tillgängliga platser. När du har tillräckligt med utrymme, ta dem ur förvaring på vindar och källare och håll dem inom din garderobs längsta räckvidd.

Belysningslösningar

Designrum för sovrumsskåp för att organisera din stil 2 sovrumsdesign för idéer för att organisera din stil

För att få ut det mesta av din garderob måste du ha tillräckligt med ljus för att korrekt se föremålen inuti! Naturligt ljus är ett alternativ, men fönster tar upp lagringsutrymme på väggen och under kvällen kommer ljuset att göra insidan av din garderob väldigt mörk.

Konstgjord belysning är ett annat alternativ. Välj dock lysrör eftersom de inte blir heta som en glödlampa, vilket kan utgöra brandrisk. Kom bara ihåg att hålla ljuset mellan dig och dina klädskenor så att skuggor inte faller på dina kläder.

Bestäm hur du vill använda din garderob

Sovrum-garderob-design-idéer-att-organisera-din-stil-3 sovrum-garderob-design-idéer-att-organisera-din-stil

Ta dig tid att tänka på hur du vill förvara dina kläder och planera din garderobsdesign därefter. Vilka föremål kommer du att hänga och vilka kommer du att ha i hyllorna? Hur mycket utrymme i lådan behöver du för dina underkläder?

Håll de föremål du använder mest i ögonhöjd, medan de mindre ofta föremålen kan finnas under och de som nästan aldrig tas ut på högsta nivå. Få rätt balans mellan hyllor och hängskenor som passar dina behov.

Bestäm dig för en stil

Designrum för sovrumsskåp för att organisera din stil 5 sovrumsdesign för idéer för att organisera din stil

Om du letar efter en prydlig, snygg garderob med snyggt presenterade kläder, är det troligtvis ditt bästa val att välja en modern design. Planera din design och samordna den så att ditt utseende är sammanhängande. Här är några populära stilar som inspirerar dig:

Färg

Medan du kan välja vilken färg som helst för inredningen i din klädkammare, är vitt förmodligen det bästa alternativet för att visa upp dina kläder effektivt. Med sitt rena och ljusa utseende behåller det ett rent nytt utseende under lång tid.

Dressing Islands

Sovrumsskåpdesignidéer för att organisera din stil 6 sovrumsskåpdesignidéer för att organisera din stil

Även om dessa bara är användbara i ett större rum är de perfekta för att lägga till din lagring. Med många lådor och hyllor är de det perfekta stället att förvara tillbehör. Brickor placerade på ytan är bra för att hålla i nycklar och byta.

Annonser av kläder och accessoarer

Designrum för sovrumsskåp för att organisera din stil 9 sovrumsdesign för idéer för att organisera din stil

Du behöver inte ha alla dina föremål i lådor och hyllor. Välj dina vackraste och moderiktiga föremål och presentera dem på ett innovativt, vackert och kreativt sätt. Välj bland ett sortiment av hyllor, flytande avsatser, bokhyllor, smycken och till och med skyltdockor så att dina favoritartiklar enkelt kan visas.

Sittplatser

Designrum för sovrumsskåp för att organisera din stil 8 sovrumsdesign för idéer för att organisera din stil

Att ha en sittgrupp i din garderob är en riktigt bra idé. För att göra det lättare att prova kläder och skor är det också en bra plats att lägga ut kläder innan man prövar på dem. Att välja en ottoman med öppningslock ökar också ditt lagringsutrymme. Välj en rund ottoman för en större garderob eller en smal rak om du har mindre utrymme.

Golv

Designrum för sovrumsskåp för att organisera din stil 7 sovrumsdesign för idéer för att organisera din stil

Glöm inte att överväga golvet i din klädkammare. Kakelgolv kan vara kallt under fötterna, så heltäckningsmattor är ett utmärkt val om du letar efter värme eller om du vill ha enkel rengöring, välj trä- eller vinylgolv.

Välj spegel

Designrum för sovrumsskåp för att organisera din stil 10 sovrumsdesign för idéer för att organisera din stil

Varje klädkammare behöver speglar och massor av dem! Om du är begränsad till väggutrymme kan du välja speglade dörrar som har den extra bonuseffekten att skapa en illusion av extra utrymme genom att reflektera ljuset.

Låt inte röran ta över ditt hem! Planera den perfekta klädkammaren och se hur det extra lagringsutrymmet kan fungera för dig!
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*