Home / Hem / Skillnaden mellan korg- och rottingmöbler
Skillnaden mellan korg- och rottingmöbler

Skillnaden mellan korg- och rottingmöbler

Rattan vs Wicker: Hur väl känner du skillnaden mellan de två? Det är inte ovanligt att människor förväxlar eller byter mellan dessa termer när man överväger populära idéer för deras inredning / exteriör.

Men vem skulle egentligen bry sig om vad den ena egentligen står för, med vetskap om hur fascinerande de båda ser ut på miljontals terrasser?

Rottingmöbler eller rottingmöbler betyder inte så mycket för ett naturinspirerat hem med en mysig atmosfär, så länge de är ordentligt kombinerade.

För att hålla sakerna klara är materialet som dessa fantastiska bitar är gjorda av rotting medan tekniken med rotting, bambu och pil kallas korg.

Skillnaden mellan korg- och rottingmöbler16 Skillnaden mellan korg- och rottingmöblerBildkälla: Mclaughlin landskapsarkitektur

Rottingmöbler för utomhusbruk är inte bara en uppfinning av vår tid. Tekniken kan spåras tillbaka till forntida egyptier, som faktiskt använde den ganska professionellt.

Vad är korg och varför är det så populärt?

Oftast i möbelbutiker kan du hitta en enorm korgbräda över vävda bitar som kombinerar material snarare än att specificera dem.

Detta beror på att termen blev allmänt använd för att hänvisa till alla naturliga fibrer, inklusive rotting, tång, bambu, hartser och till och med syntetisk vinyl.

Vad är rotting

Skillnaden mellan rotting- och rottingmöbler2 Skillnaden mellan korg- och rottingmöblerBildkälla: Bagnato Architects

Trots vad du har fått höra förknippas korg främst med rottingrankor, ett produktionsmaterial som kommer från kalamuspalmer.

Dessa palmer är mest kända för sin längd (totalt 600 tum, 36 per dag) men också för sin hållbarhet och överflöd.

Den verkliga fångsten är dock att du kan använda hela trädet för att skapa möbler, inklusive skålen och stolpen.

Att veta detta, det är säkert att säga att för alla produkter vävda från stjälkar eller vinstockar, säger du korg.

Wicker är i själva verket ett skandinaviskt ord som härstammar från originalet “Wikker” (uttalad “Wika”), vilket betyder “pil”.

Sverige är också moderlandet för rottingmöbler, där praxis har varit populärt i mer än 150 år.

Konstigt nog växer rottingplantor bara i regnskogar, särskilt i Afrika, Centralamerika och Östasien. Den mest produktiva sorten är honungsrotting som växer i Sydostasien.

Här är det viktigt att förstå skillnaden mellan korg- och rottingmöbler: rottingstycken är mycket mer mångsidiga och hållbara än korgmöbler gjorda av olika material.

Detta beror på att rottingkärnan är den mest solida och erbjuder naturliga färger och mönster för en riktig rustik känsla.

Wicker kan antingen vara äkta eller försöka replikera konceptet, men du kan inte förvänta dig att den naturliga fibern ser så bra ut efter att ha bearbetats flera gånger.

Rottingmöbler har dock sina egna nackdelar: du bör bara använda dem inomhus eftersom de kommer att blekna av solljus. Utanför är det fortfarande bättre att använda målat flätverk.

Inredningsidéer för korg- / rottingfans

En korgsoffa på terrassen

Skillnaden mellan korg- och rottingmöbler3 Skillnaden mellan korg- och rottingmöblerBildkälla: Tom Stringer designpartner

Vad kan vara trevligare än en bekväm solstol för två med frisk luft och en fantastisk utsikt över din trädgård?

Denna typ av korgmöbler kallas “Veo” och är tillverkad av väderbeständiga fibrer.

Ja, du hörde rätt: din korgsoffa kan bokstavligen placeras var du än behöver den!

Smygande, billigt flätverk som smälter in i miljön

Skillnaden mellan rotting- och rottingmöbler5 Skillnaden mellan korg- och rottingmöblerBildkälla: Denali konstruktion

Den största fördelen med korg är dess överkomliga pris, som till skillnad från billiga möbler generellt ger delar som verkar naturliga.

Sätt bara ett par korgstolar på ditt trädäck, välj rätt mönster för klädseln, och stämningen förändras inte.

Färgglada sittplatser

Skillnaden mellan korg- och rottingmöbler4 Skillnaden mellan korg- och rottingmöblerBildkälla: Asher Associates Arkitekter

Wicker möbler kan bokstavligen lägga till färg och stämning i alla rum, vare sig det är en officiell middag eller en fräck veranda.

Vinterträdgårdar

Skillnaden mellan korg- och rottingmöbler6 Skillnaden mellan korg- och rottingmöblerBildkälla: Andrea Rodman Interiors

Vissa designers rekommenderar bara rottingmöbler i varma områden, men vi skulle inte klassificera det som ett sommarmaterial.

Bara några tranbärsröda eller huntergröna kuddar räcker för att ge fräschörens värme och göra den lämplig för alla årstider.

Korgförvaring

Skillnaden mellan rotting- och rottingmöbler11 Skillnaden mellan rotting- och rottingmöblerBildkälla: 2id Interiors

Om du är en desorienterad korgfläkt som inte vet hur du gör ditt hem korgvänligt, uppmuntrar vi dig att undersöka praktiska lagringslösningar.

Du kan till exempel hänga en korg för handdukar i badrummet eller förvara böcker i ditt varma, naturinspirerade vardagsrum. De designalternativ som finns tillgängliga är helt enkelt oändliga.

Ett fullt fungerande utomhusområde

Skillnad mellan korg- och rottingmöbler7 Skillnaden mellan korg- och rottingmöblerBildkälla: Johnson Design Inc.

En sak som oroar de flesta husägare är hur man förvandlar sitt bekanta hem till en semesterparadis allt i ett.

Wicker gör det enkelt eftersom det har djärva och tropiska paletter för att återuppliva det utvidgade inre utrymmet och skapa ett strömlinjeformat flöde mellan inifrån och ut.

I grund och botten kommer det att se ut som en hawaiiansk bar som underhåller beskyddare, men med några tröstfärgade tillbehör blir det din personliga och eleganta herrgård.

Wicker sovrum

Skillnaden mellan korg- och rottingmöbler8 Skillnaden mellan korg- och rottingmöblerBildkälla: IMI Design, LLC

Wicker har mycket att göra med djärva vintagelösningar, vilket gör den idealisk för ditt sovrum. Du kan kombinera den med dina moderna guldspeglar eller återvunna trästolar, eller bygga hela konceptet ovanpå den genom att köpa en relativt billig korgbädd.

Franska lantliga matsalar

Skillnaden mellan rotting- och rottingmöbler9 Skillnaden mellan rotting- och rottingmöblerBildkälla: Ramos Design Build Corporation

Vi ägnar oss alla exklusivt åt våra matsalar och vill göra dem så eleganta som möjligt.

Detta är ingen motivering för att hoppa över rotting och korg, eftersom båda ser otroligt eleganta ut.

Till exempel använder många restauranger rotting-, korg- och havsgräsmöbler för att göra sina gäster bekväma och kombinerar vanligtvis detta med bomull, kakel och trä för att göra atmosfären för ”fransk”.

Wicker vardagsrum

Skillnaden mellan rotting- och rottingmöbler 10 Skillnaden mellan rotting- och rottingmöblerBildkälla: Cooper Johnson Smith arkitekt och stadsplanerare

Wicker är unik i den bemärkelsen att den kan se både modern och traditionell ut, och den ger en känsla av friskhet och lugn oavsett hur du bryr dig om den.

Därför tycker vi att det är coolt att använda den i vardagsrummet, där två flexibla rottingbord kan ersätta det tunga och föråldrade soffbordet.

Wicker kök

Skillnaden mellan flätade och rottingmöbler 12 Skillnaden mellan flätade och rottingmöblerBildkälla: Archipelago Hawaii Luxury Home Designs

När det gäller köksdesign är det viktigaste att säkerställa så mycket dagsljus som möjligt. Wicker passar perfekt till bilden av ett minikök med en stor fönsterruta och ett sött matbord där mödrar och pappor dricker kaffe och ungdomar hämtar lunch till skolan.

Till exempel ser höga korgstolar fantastiska ut när de utsätts för solljus och de förbättrar automatiskt känslan du får när du är i köket.

Underhållande detaljer i korgen

Istället för att byta ut hela bitar kan du prova att väcka dina nuvarande möbler med söta korgdetaljer, till exempel: B. genom att reflektera solen på neutrala matriser (t.ex. matbordet).

Kopphållare, korgar och brickor tillför värde till dina dyra tillbehör och passar till och med bra med det bestick du tar med dig på semester och speciella tillfällen.

Avslappnande inställningar

Skillnaden mellan flätade och rottingmöbler 13 Skillnaden mellan flätade och rottingmöblerBildkälla: Yankee Barn Homes

Efter en stressig dag på jobbet, vem skulle inte tillbringa natten i en bekväm korgbädd med stora plyschkuddar för extra mjukhet?

Wicker gör några av de bästa, mest bekväma sängarna som lugnar sinnet och kroppen och ger oss den efterlängtade sömnen.

För det första ser korgsängar robusta ut, men de är extremt mjuka och bekväma när du ligger på dem.

Dessutom ser de så naturligt badade ut i solljus att bara närvaron av dem får dig att känna att de hör hemma där. Varje morgon vaknar du fräsch, avslappnad och redo att möta de utmaningar dagen har för dig.

Fokusera bitar

Skillnaden mellan Wicker och Rattan möbler 14 Skillnaden mellan Wicker och Rotting möblerBildkälla: Lawrence Architecture, Inc.

När rotting eller korg är runt stängs frågan om unikhet. Det kan vara den mest neutrala och tråkiga platsen du kan tänka dig, men det förvandlas till ett trevligt och intressant hörn med några enkla detaljer i rotting / flätad accent.

Hemmakontor

Wicker är både modernt och elegant och det perfekta materialet för hemmakontoret.

För vad det är värt är kontorsinredningar ofta intetsägande och uttrycker ingen karaktär alls, medan korg spelar med åskådarnas sinnen och hoppar ut ur varje kontorsschema du hittills har sett.

Naturligtvis kan den enkelt kombineras med eleganta accenter eller skjutas in i en lekfull palett med metaller och syntetiska rattans.

Vad du får i det här fallet är full kontroll över stämningen i dina affärsmöten, eftersom besökare är nästan säkra på att tas med den trevliga atmosfären.

Det bästa är att du kan ställa in ditt kontor till en bråkdel av vad du förväntade dig!

Avsluta tankar

Skillnaden mellan korg- och rottingmöbler. 15 Skillnaden mellan korg- och rottingmöblerBildkälla: Platinum Series av Mark Molthan

När det gäller rotting och liknande fibrer är en av de viktigaste sakerna att skilja på om de kan användas utomhus.

Om rotting är helt naturlig, eller om du använder pappersfibernät istället, är det smartaste att ta in dessa element igen.

Syntetiskt harts, å andra sidan, är det perfekta materialet för sittplatser och trädgårdstillbehör.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*