Home / Hem / Skåpbelysning och idéer
Skåpbelysning och idéer

Skåpbelysning och idéer

Om du planerar att fräscha upp ditt hem fokuserar du sannolikt på de mest uppenbara elementen i hemmet. Men du bör inte försumma ditt garderobsutrymme heller och överväga att få ett garderobsljus.

Detta är en av de mörkaste platserna i huset, och de flesta människor kämpar ofta för att hitta sina kläder utan ordentlig belysning. Lyckligtvis finns det en lösning i form av skåpbelysning.

Bild-1-2 Skåpbelysning och idéer
Bildkälla: Marie Newton

Detta är både en praktisk och en estetisk lösning. Bra belysning kan få varje rum att se annorlunda ut och sofistikerat. Du kommer att beundra dina kläder ännu mer och din garderob blir inte din mardröm varje gång du öppnar den för att hitta något att bära, speciellt om du har bråttom.

Vi presenterar nu några användbara idéer för skåpbelysning med trådlösa skåpbelysning.

Praktiska och slitstarka LED-skåplampor är eleganta och ekonomiska och kan byta skåp mer än du kan föreställa dig. LED-skåpslampan har sensorlampor som stängs av och tänds automatiskt, beroende på om ditt skåp är stängt eller öppet.

Bild-2-2 Skåpbelysning och idéer
Bildkälla: TransFORM Hem

Old school-glödlampor kan överhettas och glöda och skada dina kläder. Du kan dock vara säker på att LED-skåpslamporna skyddar dina kläder.

Vi bör också tänka på att ta hand om dina kläder eftersom belysningen kan vara väldigt stram. Om du har vanliga glödlampor är det minsta avståndet 18 tum från skåpets baksida och sidor.
UV-fri belysning är en bättre lösning för skåpbelysning. Det bleknar eller skadar inte materialen.

Bild-3-2 Skåpsljus och idéer
Bildkälla: Tracie Butler

Det överhettas inte, så det är lämpligt för trånga utrymmen.
Om du fortfarande inte har skåpbelysning och en liten garderob kan du installera en batteridriven garderobslampa. Det finns modeller som kan slås på och av genom att röra vid ljuskåpan. Vissa använder en sladd eller strömbrytare.

Det finns också rörelsesaktiverade lampor.

De är enkla att installera så att du kan köra dem själv om du behöver.

Ingen av dessa lampor är dyra och du kan installera dem så många gånger du behöver och ge din garderob en passande blixt.

Bild-4-2 Skåpbelysning och idéer
Bildkälla: MITREBOX

Att välja ett ljus som automatiskt släcks efter ett tag sparar dig för att behöva köpa massor av batterier för att byta ut.

En batteridriven pucklampa är en annan praktisk lösning för skåpbelysning. Slå på och av görs på de flesta modeller genom att trycka mitt i ljuset. För enklare installation behöver du självhäftande tejp på baksidan. Vi rekommenderar att du har en annan ljuskälla, det räcker antagligen inte.

Bild-5-2 Skåpbelysning och idéer
Bildkälla: Dave Brewer

Mikrofluorescerande lampor kan belysa ett större område. De är utmärkta idéer eftersom de är energieffektiva och diskreta.
Enheten slås på direkt eftersom den är utrustad med en tyst, inbyggd elektronisk förkoppling som förhindrar brum och flimmer.

Gör din garderob till ett av de mest populära områdena i ditt hem

Du kan vara den mest organiserade personen och försök alltid att omorganisera dina saker, men det finns några fläckar i din garderob som gör dig galen och vill kasta allt ut genom fönstret.
För att undvika detta scenario, här är några idéer som kan inspirera dig att göra ändringar.

Bild-6-2 Skåpbelysning och idéer
Bildkälla: Kathleen Jacobson

Det första du ska göra när du har en bärbar garderob är att placera den någonstans i huset nära en källa med naturligt ljus, helst nära fönstret.
Speglar skapar inte precis en blixt i din garderob, men de sprider ljuset och du kan använda det utrymmet istället för att behöva sätta en direkt blixt i garderoben.

Led ljus

LED (Light Emitting Diode) är en blixtkälla med halv tråd. Det är bekvämt och ekonomiskt av flera skäl:

  • det använder mycket mindre energi
  • det tar lång tid
  • den är liten och subtil

Med LED-skåplampan kan du belysa mycket mer utrymme i ditt skåp. Det här är en bra lösning eftersom du kan lägga dem på valfri hylla, inklusive de på golvet och i hörnen på din garderob.

Fig-7-2 Skåpbelysning och idéer
Bildkälla: St James Design

Om du vill undvika kablar och ledningar i din garderob, använd de 10 LED-sensorlamporna. Detta är en modern, modern typ av skåpbelysning.
Det är automatiskt, men du kan också använda det manuellt, det är upp till dig.

Om du har turen att ha extra utrymme i ditt hem, har du råd att ha en elegant kontaktpunkt för din garderob. Centrera den i mitten av rummet ovanför schäslongen och låt det naturliga ljuset krama ditt bostadsutrymme och lägg till en touch av glamour till det.

Fig-8-2 Skåpbelysning och idéer
Bildkälla: Martin Perri Interiors

Om du är omgiven av en ljusvit, försök att inte göra det öppna utrymmet sterilt. Du kan göra detta genom att installera en over-the-top armatur med flera ljuskällor. En kristallkrona är perfekt för att göra rummet glamoröst och kraftfullt. Detta är en av de eleganta varianterna av skåpsljus som du måste noggrant underhålla.

Bara för att påminna dig, om du bestämmer dig för att använda ljuskronan som den huvudsakliga ljuskällan i en klädkammare, måste du ha gott om plats i huset. På detta sätt ser rummet inbjudande och extravagant ut.
Det finns så mycket du kan göra för din garderob med en varm färg. Det kommer att skapa en behaglig atmosfär och kombinera den med några dekorativa vaser och riktningsbelysning.

Fig-9-2 Skåpbelysning och idéer
Bildkälla: Jodi Foster Design + Planering

För en mjuk och elegant effekt, placera accentblixten framför din garderob istället för att belysa dina hyllor. Detta är som en indikation på det vackraste rummet i ditt hem.

Naturligt ljus är definitivt den bästa ljuskällan i alla rum. Tyvärr har garderober inte ofta fönster så det kanske inte är praktiskt. Takfönster kan bara installeras om din garderob ligger på vinden eller på husets översta nivå. Detta kommer dock att förfina rummet på många sätt.

Bild-10-2 Skåpbelysning och idéer
Bildkälla: LDa arkitektur & interiör

Använd stor LED-garderobbelysning på vardera sidan om din klädkammare för att lysa upp dina kläder och skapa en konstnärlig effekt. En LED-skåplampa ger din omgivning en ren vit glöd utan onödig värme eller strålning.

En diskret ljuskälla ser lite mystisk ut när den är gömd i en vägg.
Denna dyra spegel i din foajé behöver inte vara platsen för dina snygga kläder, men du kan använda dess reflektion och ljus för väggen av LED-lampor.

För en mer maskulin touch är ett modernt, mörkt trä det perfekta valet.

Bild-11-2 Skåpbelysning och idéer
Bildkälla: Gabriel Builders Inc.

Brännpunkten för din garderob kan också vara en ö, och denna garderobsljusidé kan uppnås genom att installera en pendellampa ovanför ön. Använd överdimensionerade lampor för att förbättra den visuella effekten.

Om du inte redan har installerat dem kommer skaffelampor att behövas så att du enkelt kan nå dina tillhörigheter. Som med skåpet finns det också olika versioner av Pantry Light.

Bild-12-2 Skåpsljus och idéer
Bildkälla: Bella Systems

Den bästa användningen av smala skåp (tyvärr är det inte många av oss som har förmånen att ha stora, rymliga skåp) är att använda en armatur eller ett belysningssystem som är lämpligt för denna typ av layout. Ett annat bra alternativ är spårbelysning.

Det finns några knepiga utrymmen i vissa skåp och de är inte så lätta att använda för skåpbelysning. Men det finns också en lösning på det. Så kallade S-formade hyllor kan bäst lysas upp med infällda lampor inbyggda direkt i varje hyllplan.

Bild-13-2 Skåpbelysning och idéer
Bildkälla: Annette engelska

För att vara ärlig finns det inte så många lyckliga med 500 kvadratmeter lagringsutrymme och vi måste utnyttja vårt utrymme med olika DIY-metoder.

Om du letar efter ett mer traditionellt sätt att tända ditt garderobsutrymme, överväg att använda bandbelysning eller försök att koppla dina lampor för att fästa på automatiska omkopplare om du har garderobsdörrar. På detta sätt tänds lamporna automatiskt när dörrarna öppnas.

Bild-14-2 Skåpbelysning och idéer
Bildkälla: Kalifornien Closets Southdale

Som vi kan se finns det så många intressanta idéer för att tända din garderob, mer eller mindre enkelt, billigare eller dyrare.
Beroende på ditt utrymme, preferenser och ekonomi kan du välja några av dessa belysningsarmaturer med eller utan professionell hjälp.

Bild-15-2 Skåpsljus och idéer
Bildkälla: Habitat Studio

Det gamla ordspråket säger: ”En kostym gör inte en man”, men vi vill alla ha bra kläder och vi känner oss tryggare när vi bär högkvalitativa och välbevarade kläder. För att skapa en magisk attraktion kan du behöva hjälp, och rätt lampor kan göra underverk och få dig att se fantastisk ut.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*