Home / Hem / Skapande av inredningen för entrén
Skapande av inredningen för entrén

Skapande av inredningen för entrén

Entrén är ett litet utrymme jämfört med de andra och är den mest försummade.

Entrédesignen är lika viktig som den övergripande inredningen som det är det första rummet som berör gästernas ögon.

Du kan förbättra utseendet på din entré med några grundläggande tips om hur du får det här lilla utrymmet att trivas i stil.

Skapa inredningen för entrén 1 Skapa inredningen för entrénBildkälla: Grech & Grech

Ljus är viktigt

Manipulera ljuset för att framhäva de viktiga delarna – kanske har du en bra målning eller en minimalistisk spegel. Även trapporna kan vara en bra del av rummet genom att tvätta ljus från väggens botten, och användningen av vinklade fyrkantiga upp / ner-lampor skapar också denna effekt.

Skapa interiördesign för entré 2 Skapa interiördesign för entréBildkälla: C7 arkitekter

Arbeta med lampor monterade på väggen. Om de ricochetar kan de utöka utrymmet. Downlights är definitivt ingen bra idé eftersom tunneleffekten de kan skapa inte krävs för denna typ av utrymme.

Ha en funktionsvägg

En funktionsvägg är precis saken för att få en entré att springa. Det är det perfekta stället att visa dina favoritfoton eller en konstsamling. Gå med den övergripande designen av huset; Låt inte stilen i de andra rummen avskräcka dig. Genom att använda och ordna ordentligt bilder i olika former och storlekar är du på rätt väg för att skapa en fantastisk hallingång.

Skapa interiördesign för entréhallen 3 Skapa interiördesign för entréhallenBildkälla: Tänk dig uppdaterad

korsning

En korsning är ett utmärkt sätt att ansluta entrén till vardagsrummet eller rummet det ansluter till. Presentera dina gäster en övertygande ankomst, god och ädel.

Skapa interiördesign för entréhallen 4 Skapa interiördesign för entréhallenBildkälla: Sarah Ward Associates

Öppna rummet

Förvaringsskåp är en vanlig syn i entréområden eftersom de är idealiska platser för att hålla allt röran du inte vill kasta bort. Genom att ta bort det specifika rummet eller ta bort dörren kan du omedelbart förstora utrymmet. Vissa krokar och hyllor är till nytta när du skapar ett öppet lagringsutseende som fräschar upp hela utrymmet.

Skapa interiördesign för entré 5 Skapa interiördesign för entréBildkälla: Ginos hus

En presentabel matta

Du behöver inte vara inredningsarkitekt för att inse vikten av en dörrmatta. En dörrmatta är en viktig komponent som skapar bättre tillgång till huset. Att välja utformningen av dörrmattan klokt kommer inte bara att ge en renare miljö, det kommer också att göra en fin inredning när den används tillsammans med resten av de tips som presenteras.

Skapa inredningen för entrén. 6 Skapa inredningen för entrénBildkälla: Julie Dasher-mattor

Var kreativ med galgarna

Ta en lätt del av rummet och gör det mer spännande. Att krydda galgarnas utseende skapar inte bara en praktisk användning utan också en iögonfallande detalj som gör rummet roligare. Kombinerat med rätt inredning kan även klädhängare bidra till en bra inredning av en entré.

Skapa interiördesign för entréhallen 7 Skapa interiördesign för entréhallenBildkälla: William T. Baker

Trapporna

Trappor är ett populärt val när man tittar på utformningen av entréhallen. Nästan varje entré är ett rum från vilket du kan komma in på bottenvåningen och övervåningen samtidigt. Trappan är en stor del av utrymmet så det är smart att ha designen i åtanke om du vill göra ett riktigt uttalande.

Skapa inredningen för entrén 8 Skapa inredningen för entrénBildkälla: Diane Burgoyne Interiors

Något slags material, till exempel en ledstång i samma trä som trappan, skapar en elegant anslutning mellan trappan och ytterdörren. Du kan också använda en design som förbinder trappan med trappan med entrén.

Välj färger

Prova olika färgpaletter för en djärv och iögonfallande atmosfär. Mattor, väggbeklädnader och rätt möbler, färgade därefter, ger rummet en distinkt personlighet samtidigt som du visar din charm och smak i interiörstilen.

Skapa interiördesign för entréhallen 9 Skapa interiördesign för entréhallenBildkälla: Ben Duke

Praktiskt och elegant golv

Ta en stund att tänka på hållbarheten. Golvet du väljer måste vara stabilt, rengörbart och kompatibelt med din hemdesign. Som tidigare nämnts är golvmattor ett måste när det gäller renhet. Du kan välja mellan ett stort antal golvbeläggningar. Här är några tips som hjälper dig att göra detta:

Skapa inredningen för entrén. 10 Skapa inredningen för entrénBildkälla: Dewson Construction Company

 • För att hålla det rent och diskret är ett klassiskt heltäckande golv det bästa alternativet för dig. Laminat, kakel eller skiffer är bra för miljöer där husdjur eller barn bor.
 • Du kan aldrig missa att använda ett klinkergolv med ett traditionellt mönster.
 • Om du vill ha något långvarigt och avkopplande är tång ett trevligt naturligt alternativ. Du behöver inte oroa dig för smuts eller fläckar eftersom det inte bara är bekvämt utan också mycket slitstarkt.
 • Du kan alltid lita på ett riktigt trägolv. Med rätt skötsel kan hårt trä som ek vara ett val som du aldrig behöver byta ut eftersom det kommer att hålla länge.
 • Tallplankor kan få en stor visuell inverkan när de målas eller restaureras, men de måste tas om hand för att behålla sin glans.
 • Bortsett från risken för att bli hal, är marmor- eller porslinplattor ett elegant och tidlöst utseende för entrén. Var försiktig om du har barn eller husdjur.
 • Mattan kanske inte är förstahandsvalet eftersom den lätt blir smutsig. Att välja en matta som är starkare och mer hållbar kan dock spara mycket rengöring. Alternativt kan du använda den för trappan eftersom den är bättre och bekvämare.

Sträva efter större tillgänglighet

När du arbetar med entrén spelar rymden en viktig roll. Om din hall redan är stor, minska inte den genom att fylla den med för mycket dekor. Håll det enkelt genom att använda ett minimalistiskt mönster och bara markera några detaljer. Antalet möbler bör vara kompakt eftersom schäslong eller medelstort piano är mer än tillräckligt för att få stor inverkan.

Skapa inredningen för entrén. 11 Skapa inredningen för entrénBildkälla: CBE Homes Limited

Vad ska du se upp för när du arbetar med små utrymmen?

Du har inte mycket att göra när du har en liten ingång, men det betyder inte att den måste vara tom. Kompensera för bristen på möbler med hyllor, galgar och sittplatser. Om det inte finns mycket utrymme kvar på väggarna kan du alltid välja rätt golvdesign, eftersom kombinationen med väggdekorationer räcker för rummet.

Skapa inredningen för entrén. 12 Skapa inredningen för entrénBildkälla: Herbeau – Winckelmans Tiles – Line Art

Bli vit

Om du har mycket trafik i rummet är mörka golv idealiska. Medan denna taktik är till hjälp, kom ihåg att den mörknar hela rummet och ger en lite melankolisk atmosfär. Ett bra sätt att mildra denna miljö är att måla väggarna vita. Taket spelar också en roll så gör det också vitt. Dess reflektion ger rummet det enhetliga ljus det förtjänar.

Skapa inredningsdesign för entréhallen-13 Skapa inredningsdesign för entréhallenBildkälla: Audrey Kerchner
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*