Home / Hem / Skapa en zen inredning
Skapa en zen inredning

Skapa en zen inredning

Ta en stund och föreställ dig att du kan ha ett zenrum i ditt eget hem där du kan meditera, läsa eller bara ha lite tid för dig själv. Bättre än, tänk om du skulle kunna skapa ditt eget zenrum?

Asiater gillar vanligtvis att sitta på golvet utan att använda mycket möbler. Detta kan vara den perfekta modellen för ditt utrymme. Att kunna ha ett sådant utrymme kan vara mycket läkning på lång sikt. Här är några bra zen-inredningsförslag som kan hjälpa dig att skapa ditt eget utrymme.

Det är dock viktigt att notera att inte alla rum har samma utformning. Det bästa exemplet vi använder i det här fallet är ett mer traditionellt sovrum i amerikansk storlek. Detta rum har en mer rektangulär form och innehåller ett fönster och en garderob.

13 Skapa en Zen-inredningsdesignBildkälla: Pal + Smith

En av de vanligaste fienderna för god allmän hälsa är stress. Detta kan leda till depression, viktökning och många andra problem. Vi vet alla att det kan vara svårt att kontrollera stress i offentliga miljöer. Därför är det bäst att starta processen hemma.

Skapa ditt eget zenparadis

Ta en stund och föreställ dig att ditt skrivbord är helt gratis och snyggt, med undantag för din dator, tangentbord, mus, bildskärm, telefon, inkorg och till och med ett foto av en älskad. Tänk dig att dina väggar inte har någon röran, förutom kanske ett foto eller två av lugna och jordliknande scener.
23 Skapa en Zen-inredningsdesignBildkälla: Beth Dotolo, ASID, RID, NCIDQ

Här är fem fantastiska zen-dekorationsidéer för att komma igång!

Olika dofter

Lukt har alltid väckt olika känslor och gjort det möjligt för oss att centrera oss och visa mer balanserade andar. Naturligtvis finns det många olika dofter som du kan välja mellan; Du bör dock gå efter något som är mycket mer lugnande än att leva upp ditt specifika utrymme.

Det finns några dofter som Ylang Ylang som är kända för att ge balans och lugn inomhus och utomhus. Dessa dofter kan användas med oljebrännare, ljus och färska blommor.

Olika ljud

Det finns flera ljudalternativ som också kan hjälpa dig att hålla dig lugn, till exempel: B. chimes, fontäner och musik. Dessutom kan du också skapa din egen musikspellista och använda den som en timer. Om du verkligen vill fördjupa dig i ett lugnare tillstånd, överväga att spela låtar som är cirka 20 till 30 minuter långa, eftersom detta gör att du kan koppla av i takt med musiken utan att behöva oroa dig för en övergång.
32 Skapa en Zen-inredningsdesignBildkälla: Garret Cord Werner Arkitekter & inredningsarkitekter

Eftersom du sannolikt kommer att använda en iPod eller annan MP3-spelare för den här uppgiften är det bäst att hålla objektet utom synhåll så att du inte stör hela ditt visuella utrymme eller annan Zen-heminredning.

Smaken av te

Te har länge kopplats till läkning, och det finns en bra anledning till att det faktiskt fungerar. Det finns också många olika typer av te med olika lugnande och helande egenskaper. Så ta dig tid att prova olika för att se vilka typer som tilltalar dig mest. Om det finns ett apotek nära dig, be dem skapa en speciell typ te just för dig. En av de vanligaste ingredienserna i te, känd för sina lugnande egenskaper, är cikoria rot.
modernt sovrum1 skapar en zeninredningBildkälla: Avalon Interiors

Te är också känt för att ha en jordsmak som sägs hjälpa människor som lider av inflammatoriska och matsmältningsproblem. Placera en liten teservis antingen på golvet eller på ett litet bord eftersom det kan värma både din kropp och ditt sinne.
31 Skapa en Zen-inredningsdesignBildkälla: West Chin Architects & Interior Designers

Det finns dock vissa människor som föredrar att inte dricka te eftersom de kanske inte gillar smaken. I sådana fall bör du förbereda en hemlagad dryck med följande ingredienser:

Blötlägg dessa ingredienser i vatten i ungefär två timmar för en uppfriskande och uppfriskande dryck.

Använd jordfärger

Zen-inspirerade mönster använder mer naturliga färger. Dessa färger inkluderar följande:

  • grå
  • Vit
  • Nyanser av beige
  • Nyanser av rosa beige

Alla dessa färger kan framkalla en känsla av lugn och avkoppling. Det är också viktigt att upprätthålla en känsla av harmoni mellan alla de olika elementen i ett Zen-inspirerat utrymme.
asiatiskt familjerum som skapar en zeninredningBildkälla: Dirk Denison Architects

Om du vill lägga till kontur i ett mer monokromt rum, överväga att kombinera en dominerande färg med matchande föremål och texturerade tyger som beige med rosenträ eller vitt med molnhud. Du kan också kombinera två matchande färger eller leka med olika versioner av din favoritfärg för att hålla en känsla av variation.
41 Skapa en Zen-inredningsdesignBildkälla: 41 Väst

Håll en mjukhetskälla vid dina fötter

Ett säkert golvval är vanligtvis parkett, förutom andra typer av stora trägolv. Om denna parkett är färgad i vitt, grått eller en ljusare färg kan det verka mer sofistikerat. Du kan dock välja en mer färgad version så länge den matchar resten av rummet.

Ett annat sätt att bekvämt avsluta ditt golv kan vara harts, särskilt för en modernare eller loftliknande miljö. Ullmattor kan också vara en underbar känsla av komfort. Detta är dock ett alternativ som också kräver mycket underhåll.

När du bestämmer dig för en matta kan du förfina ditt zen-utseende genom att välja flera mattor av ren bomull eller ull, beroende på vad du föredrar. Oavsett ditt val är det viktigt att du ser till att mattans färg matchar golvets färg.

Håll alla dina möbler så enkla och naturliga som möjligt

Zen-möbler fokuserar på rena och enkla linjer snarare än detaljer och utsmyckningar som är mer invecklade i naturen. Förvaringsartiklar kan målas för att matcha resten av interiören. När det gäller sovrummet, här är några rekommendationer som du kan skriva ner för det rummet:
42 Skapa en Zen-inredningsdesignBildkälla: Dewson Construction Company

Placera din säng nära en källa för naturligt ljus och se till att den inte står framför en dörr eller en gångväg. Se till att sängen har en bekväm höjd och att sänggaveln är antingen läder, klädsel eller lapptäcke.

Håll dekorationer för din säng till ett minimum. Omslag och / eller kast ska göras av antingen fleece, mohair eller ull. Du bör heller inte överdriva det med kuddar. Använd istället kuddar i olika storlekar och örngott som kan ordnas om beroende på sömn eller läsning.

Var inte rädd för att använda ett nattduksbord i ditt sovrum, eftersom det alltid är en fin inredning i zen. Se dock till att den smälter in i din design.
2222 Skapa en Zen-inredningsdesign
Bildkälla: Joshua Lawrence Studios INC

Om du implementerar en läshörn väljer du en enkel fåtölj som har enkla linjer som passar till Zen-inredningen.

Sensoriskt engagemang

En av de saker som verkligen kan ge en enorm närvaro till alla zenrum är ett bonsaiträd i en låg kruka. Formen på detta lilla träd är inte bara inbjudande till tanke utan också för ett lugnare sinnestillstånd. Du kan också skapa en mer romantisk stämning genom att använda lampor som innehåller rispapper nyanser.
101 Skapa en Zen-inredningsdesignBildkälla: Estes / Twombly Architects, Inc.

Om du kan se en zenträdgård genom ett fönster eller en glasdörr kan du kombinera ditt sovrum med den upplevelse du skulle ha i en traditionell trädgård, så att du kan använda ditt sovrum för att ansluta till naturen.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*