Home / Hem / Skapa en öppen köksdesign – tips om hur du gör det rätt
Skapa en öppen köksdesign – tips om hur du gör det rätt

Skapa en öppen köksdesign – tips om hur du gör det rätt

Att riva ner väggar och öppna bostadsutrymme är en populär idé, oavsett hur många kvadratmeter det finns i en lägenhet.

Från den minsta lägenheten till det största huset tenderar ägare och hyresgäster att ha ett större, öppnare vardagsrum. Det finns många fördelar, men innan du börjar slå ner väggar för en redesign är det värt att undersöka fördelarna, fallgroparna och känna till de grundläggande reglerna för design.

Det finns många bra anledningar till att skapa en öppen köksstil i enfamiljshus har varit populär i ett antal år.

Designen ser bra ut och ger en riktig känsla av utrymme med massor av frisk luft. Stora familjer med två eller fler barn och husdjur kan använda utrymmet för att umgås och umgås med familjen.

Skapa ett öppet kök Design Tips för att skapa ett öppet kök Design korrekt - Tips för att utforma det korrekt

Stora öppna ytor gynnar familjer som gillar att samlas i köket och laga mat innan de sitter tillsammans vid bordet, dröjer sig kvar över middagen och sedan tillbringar kvällen med att titta på TV, spela kort eller prata. Föräldrar med små barn gillar designen eftersom de fortsätter med sitt dagliga liv och enkelt kan titta på barnen från en annan del av det stora, öppna vardagsrummet.

I små lägenheter skapar ett område med kök och vardagsrum som är öppna för varandra ett mycket större interiörutrymme än vad som faktiskt finns. När gästerna åker förbi kan värden fortfarande chatta med dem medan han förbereder mat i köket. Under tiden är hennes vänner inte isolerade och måste chatta i ett litet vardagsrum medan de väntar på att kocken ska avsluta middagen.

Det är lätt att se hur attraktivt och användbart öppet utrymme är, men innan du börjar detta ganska stora företag finns det några få fallgropar som du bör vara medveten om att du kan möta, särskilt när du arbetar på köket. Följ dessa tips för att göra köket i ditt nya friluftsområde attraktivt och funktionellt.

Skapa bilden av ett större inre utrymme

Skapa bilden av ett större inredningsrum Skapa en öppen köksdesign - Tips för att utföra den korrekt

Den största utmaningen att utveckla en öppen design är att hålla den organiserad och se till att den är komplett men inte överdriven. För många element i ett stort rum försämrar ditt mål om ett bekvämt, öppet och friskt utrymme.

Ett grundläggande element för att skapa ett öppet utrymme är en fri vy, som är en integrerad del av att skapa den känslan av rymd och luftighet. Fortsätt det rena, skarpa utseendet i köksområdet och undvik frestelsen att lägga hinder för designen.

När du väl har öppnat området, stäng det inte igen med föremål som hopfällbara paraplyer, bokhyllor som fungerar som skiljeväggar eller kantade paneler eller gardiner. Om du tror att du behöver dessa “integritetsfunktioner”, överväg att skapa den öppna stilen som helhet.

Medan frånvaron av barriärer går långt för att skapa det öppna, luftiga utrymme du letar efter, är rätt möbler också en viktig del av planen. Rätt möbler förbättrar ditt nya, större vardagsrum och skapar balans, främjar harmoni och främjar enhet mellan dess funktioner.

Undvik samma höga, långa och tunga bitar som fungerar bra i vardagsrummet eller loungen i köket. Omfattande och skrymmande väggenheter dominerar köket, uppmärksammar dess siktlinjer och får rummet att se mindre ut. När ögat dras in i köket är effekten att du i huvudsak isolerar och skär den delen från resten av vardagsrummet. Denna effekt skulle motverka syftet med ditt omdesignade utrymme.

Använd samma färger i ditt öppna utrymme

Använd samma färger i ditt öppna utrymme Skapa en öppen köksdesign - Tips för att utföra den korrekt

Du behöver fortfarande väggenheter för att kompensera för lagringsutrymmet som förlorades när väggarna rivdes. Utan tillgång till adekvat lagring riskerar du att hamna i ett överfullt, obekvämt utrymme. Nyckeln är att välja enkla, diskreta design för överskåpen. Se till att deras färger, material och stil matchar resten av områdena i det öppna området.

Dela rätt

Dela på rätt sätt Att skapa en öppen köksdesign - Tips för att få det rätt

Kök har utvecklats från en enkel, praktisk arbetsplats för matlagning till ett integrerat område för familjengagemang och interaktion. Modellen med öppet utrymme gör det möjligt för husägare att förbättra det nydesignade köksområdet genom att skickligt utforma vissa områden för matsal, matlagning och vardagsrum.

Lämpliga övergångsstycken mellan dessa zoner förbättrar flödet av denna aktivitet samtidigt som den luftiga känslan skapas av designen.

Ofta kan en köksö fungera som en användbar skiljelinje mellan matlagningsområdena och loungen utan att störa flödet och enheten i ett stort öppet utrymme.

En frukostbar eller ett rektangulärt bord kan uppnå samma mål. Dessa element fungerar bra för större, rymligare hem, men skrymmande enheter kan besegra det ursprungliga syftet att riva ner väggarna i en liten lägenhet för att göra plats.

Om du lämnar området helt tomt ser det dock oavslutat ut. Tänk dig att arbeta i ditt kök med gäster som stirrar på ryggen. En lösning är en partition som fungerar som en TV-panel på ena sidan och en frukostbar på den andra.

Den smala partitionen ger en mjuk avdelare och förenar de två rummen genom att ha samma färg och stil på båda sidor. Om du använder samma golv i båda områdena bibehålls harmonin.

Välja en stil

Välja en stil Skapa en öppen köksdesign - Tips om hur man gör det rätt

När du tittar på den övergripande inredningen i ditt nya rymliga vardagsrum måste du tänka på hur du skapar enhetlighet mellan dina stilval. Du kan tänka utanför lådan och blanda stilar inklusive modernt, minimalistiskt och rustikt. De kan vara i samma rum om du väljer element noggrant och inte placerar dem alla i ett område.

Kombinera ett klassiskt kök med ett modernt? Placera både klassiska element och moderna tillbehör i andra delar av vardagsrummet. Förvara dessa skåp med inramade dörrar men använd även tillbehör som ett glasbord någon annanstans i det totala området.

Låt köket och vardagsrummet se ut som ett rum

Att få köket och vardagsrummet att se ut som samma rum Skapa en öppen köksdesign - tips om hur man gör det rätt

Att välja ett annat golv för varje område i det öppna utrymmet är ett säkert sätt att ångra den enhetliga effekt du vill ha. Kontinuerligt matchande golv i hela området skapar den harmoni som krävs för att denna stil ska fungera. Så välj en enda våningsstil som passar din budget, avsedda funktion och stil, och använd den i köket och vardagsrummet i ditt öppna utrymme.

Oavsett linoleum, trä eller kakel, håll ditt golvmaterial konsekvent. När du väljer materialet, överväga funktionerna i båda områdena i det större utrymmet. Till exempel kan porslinsgolv som fungerar i köket inte skapa den mysiga, varma känslan du vill ha i ditt vardagsrum eller vardagsrum. En natursten av god kvalitet kan vara ett bättre val för att möta båda.

Om du verkligen vill använda två olika typer av golv i köket och vardagsrummet, se till att nyanser är kompatibla. En hög färgkontrast där golven skär varandra kan vara obehagliga för ögat och försämra det harmoniska flödet mellan de två rummen.

Var försiktig med köksmöblerna

Var försiktig med köksmöbler som skapar en öppen köksdesign - tips för att få det rätt

Du bör vara försiktig så att du inte fyller detta rymliga, luftiga utrymme med mycket stora enheter. Å andra sidan behöver du enheter som är tillräckligt stora för att vara användbara.

Möbelelement som tjänar flera syften och uppfyller mer än en funktion skapar ett mångsidigt system som gör dem lämpliga för utomhusliv.

I köket är halvön och köksöen trevliga att se på, men de kan tjäna en mängd olika funktioner. En ö eller halvö kan hålla alla dina favoritlagningsbehov inom räckhåll, eller enheten kan fungera som en bokhylla eller mellanmål.

Sammanfatta något

Här är en snabb sammanfattning av vad du ska tänka på när du omformar ditt kök och vardagsrum i ett utomhusrum:

  • Titta på rummet. Var smart med lagringsenheterna och håll området fritt från röran. På detta sätt verkar ett litet kök vara större och skapar en atmosfär av enhet och harmoni i ett större kök.
  • Länk ”zonerna” i ditt öppna planutrymme genom att skapa visuella kopplingar mellan dem. Använd liknande skåp eller öppna hyllor i både kök och vardagsrum. Använd samma eller kompletterande golvmaterial för hela det öppna utrymmet.
  • Anslut de olika områdena i ditt moderna öppna kök med hjälp av färger. Du kan applicera en specifik färg på en köksvägg för att markera en liknande, kompletterande färg i matsalen eller loungen.
  • Använd liknande material för att gå med i områdena. Använd till exempel samma korn och färg som träet för köksön och matsalen för att skapa en visuell anslutning.
  • Tänk både på formen och funktionen på ditt kök. Om du är en seriös kock kan du behöva en bra fast yta och gott om utrymme för att laga mat. De som underhåller drar ofta nytta av en speciell matplats. En stor familj som ofta samlas i köket kan finna en stor ö användbar.
  • Om du vill att köket ska vara centrum för familjens bostadsyta, installera bästa möjliga skåp. Om ditt kök är en integrerad del av familjeaktiviteterna är det mer sannolikt att det ingår i ditt bostadsutrymme och bör vara av bästa kvalitet och attraktivitet.
  • Anslut till en vänlig rundhusdesigner som har den omfattande erfarenheten du behöver för att förstå alla dina alternativ i de tidiga stadierna av planeringen av din ombyggnad. Han kan hjälpa dig att hitta lösningar och kreativa idéer så att ditt öppna utrymme flyter med den enhet, harmoni och lugn du vill ha.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*