Home / Hem / Skapa en modern och djärv inredning
Skapa en modern och djärv inredning

Skapa en modern och djärv inredning

Färg är det perfekta sättet att ge ditt hem en unik touch. Det har visat sig att färg har en djupgående effekt på humör. Att använda mycket färg för din dekoration skapar en glad atmosfär. Det är också ett utmärkt sätt att lägga till en lekfull känsla i dina rum. Neonparaplyer är den senaste djärva trenden inom inredningsdesign, vare sig det är en hel vägg eller bara strategiskt placerade färgstänk. Varje rum kan anta neonutseendet, oavsett om du föredrar neutrala toner eller levande färger. I den här artikeln ska vi titta på några lysande sätt att integrera neon i din moderna interiör.

Modern interiör handlar om att göra ett djärvt uttalande, men nyckeln till att göra utseendet perfekt är återhållsamhet. För mycket färg är lätt för ögonen och är inte alls det utseende du letar efter. En enkel vägg eller nyanser av färg i dina textilier och möbler är det perfekta sättet att spegla din personlighet och göra ett uttalande. Här är några användbara tips som hjälper dig att göra ditt interiör tydligt.

Använd färghjulet

Skapa en modern och djärv inredning 11 Skapa en modern och djärv inredning

Om du kan bekanta dig med färghjulet hjälper det mycket när du väljer färger för din inredning. 12 färger är ordnade i en specifik ordning och uppdelade i två delar, svala och varma. Coola färger är de som har mycket blått i sina nyanser, till exempel violett och turkos. Varma nyanser är de som övervägande är röda, som B. Orange och Rödviolett.

Färger som placeras bredvid varandra på färghjulet kallas analoga och passar bra ihop vid dekorering. De skapar en harmonisk blandning av färger som är perfekt för ett samordnat ljusstänk i ett rum. Du måste också överväga mättnaden och tonen i de färger du har valt. Mättade nyanser är mycket mer levande, medan en mindre mättad färg har samma basfärg men mycket mer dämpad. Dessa neutraliserade färger fungerar bra för att kontrastera den livlighet som en mättad färg ger med sig.

Håll dig till 80/20-regeln

Skapa en modern och djärv inredning 10 Skapa en modern och djärv inredning

80/20-regeln är avgörande när du använder färg i din dekoration. I grund och botten måste du hålla 80% av rummet i en neutral, mindre mättad nyans och använda din ljusfärg i 20% av ditt rum. På det sättet finns det tillräckligt med färg för att göra ett uttalande men inte så mycket att det förstör utseendet. Till exempel kan en dämpad, gråtonad gul på väggarna kopplas ihop med livfulla citronsoffor för ett perfekt, samtida uttalande.

Du behöver inte oroa dig för att använda livfulla färger på det här sättet. Men om du är försiktig med att spendera mycket pengar på en dyr, färgglad möbel som du kanske ångrar, kan du välja ett mindre dedikerat alternativ. Välj istället en neutral soffa och färgglada kuddar som skapar samma effekt av djärva livskraft utan att åta sig en riskabel inredning. Om du upptäcker att det här ljusa utseendet inte passar din smak eller personlighet kan du enkelt ta bort det och billigt ersätta det med något mer neutralt som bättre passar dina behov.

Ljus och skugga

Skapa en modern och djärv inredning 1 Skapa en modern och djärv inredning

Om du funderar på att använda djärva färger i din inredning måste du noga överväga vilka nyanser du ska välja för att matcha stämningen i ditt rum. Om du har ett rum med mycket naturligt dagsljus accentueras ditt utrymme bäst med mörka och dramatiska toner. Men om ditt rum redan känns mörkt, kommer mörkare färger bara att göra det mörkare. Välj istället ljusa och mättade färger som belyser rummet och skapar en illusion av ljus i ett svagt rum. Kom ihåg att oavsett vilken färg du väljer ska dina färger alltid kännas inbjudande och aldrig chockerande.

Betona dina funktioner

Skapa en modern och djärv inredning 9 Skapa en modern och djärv inredning

Om du har några iögonfallande, djärva ornament, vägghängen eller målningar som du vill visa upp, visa dem effektivt genom att gå efter enkla möbler. Vita eller vanliga svarta soffor och möbler är det bästa sättet att undvika oönskade färgkollisioner. Balans är nyckeln till att skapa det perfekta utseendet. Så använd bara några färger i hela rummet för att lyfta fram uttalandet. Koordinera dina tillbehör och ha en neutral palett för dina väggar och golv för att uppnå rätt balans.

Skapa en modern och djärv inredning 12 Skapa en modern och djärv inredning

En av de hetaste designtrenderna är att blanda ljusa och dämpade färger tillsammans. Att använda en iögonfallande möbel i kombination med bitar som bara har en antydan till samma nyans är ett utmärkt sätt att bära färgtema runt i rummet utan att överdriva det. Den traditionella inredningen blandad med djärva, funky färger ger en twist till klassiska linjer och ger en fantastisk modern känsla.

De senaste färgtrenderna

Skapa en modern och djärv inredning 14 Skapa en modern och djärv inredning

Det finns några fantastiska ljusa färger som är perfekta för användning i ditt hem. Du kan välja en enda levande nyans eller välja en blandning av två lysande kontraster för en verkligt modern känsla. Turkos och orange är två av de mest moderna färgkombinationerna som fungerar mycket bra tillsammans. Att blanda svala och varma nyanser ger rummet en unik struktur och kan redigeras på så många olika sätt.

Alternativt kan du använda en enda ljus nyans generöst i rummet. Om du till exempel målar köksskåp i ljusa färger samtidigt som du håller väggarna neutrala och möblerna är vita, finns det ett underbart sätt att liva upp ditt kök. Det ger också en fantastisk retrokänsla till ett rum.

Var inte rädd för att experimentera

Skapa en modern och djärv inredning 13 Skapa en modern och djärv inredning

Oroa dig inte om du vill anpassa ditt hem för att passa din individuella smak. Du är den enda personen som ska bestämma hur du ställer in ditt rum och så länge du tycker om ditt utrymme, räknas det. Låt inte konvention eller andra människor diktera dig, gå med din egen känsla för stil. När du upptäcker ett ljust uttalande som du inte kan leva utan, ta reda på hur du integrerar det i din inredning. För att tillgodose det kan du behöva minska färgen någon annanstans i ditt rum, eventuellt måla väggarna om en mer neutral färg eller byta ut ett mörkt gardiner för att släppa mer naturligt ljus in i rummet. Det viktigaste är att göra ditt hem unikt. Så följ dina instinkter!

Skapa en modern och djärv inredning 15 Skapa en modern och djärv inredning

Att göra det djärva uttalandet fungerar är det bästa sättet att uttrycka din personlighet genom utseendet på ditt hem. När gäster anländer kommer de omedelbart att känna att du känner dig genom din anläggning. Kolla in onlinebloggar och designtidskrifter för inspirerande idéer som hjälper dig att ta med dig den här nya designtrenden i ditt hem. Alternativt kan du gå din egen väg och uppfinna din egen stil. Bli den första bland dina vänner som provar detta fantastiska samtida utseende!
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*