Home / Hem / Rustika sovrumsdesignidéer som utstrålar komfort
Rustika sovrumsdesignidéer som utstrålar komfort

Rustika sovrumsdesignidéer som utstrålar komfort

Vem vill inte ha ett naturligt möblerat sovrum som förmedlar den sydvästra atmosfären i en soldränkt öken från ditt eget hem?

Om du vill leva mitt i solfyllda skuggor, sandtoner och dämpade ökenfärger, överväga att dekorera ett rustikt sovrum.

Och det är en bra idé! Rustika sovrumsdesignidéer handlar inte bara om västerländska filmteman, de handlar också om ett verkligt uttryck för din hemtrevliga smak och intressen.

Rustika interiörer utstrålar bland annat komfort och mysighet. De är särskilt bra för sovrum eftersom det här är våra personliga avkopplingsställen.

Rustika sovrum berättar en historia om värme och lugn, och dessa är ibland svårare att uppnå än livliga, tillbehörsrika utrymmen. Finns det riktlinjer för att utforma ett rustikt sovrum? Satsa på att det finns några? Låt oss kolla in dem:

Naturliga material

Rustik-sovrum-design-idéer-som-utstrålar-komfort-4 Rustik-sovrum-design-idéer-som-utstrålar komfortBildkälla: IMI Design, LLC

I ett rustikt sovrum är naturliga material de enda acceptabla materialen. Du kan välja mellan metaller (mässing, järn, etc.), trä, marmor, sten, betong eller läder och applicera dessa från väggar och tak till minsta detalj i möbler.

Rustika väggar

Rustik-sovrum-design-idéer-som-utstrålar-komfort-2 Rustik-sovrum-design-idéer-som-utstrålar komfortBildkälla: Dan Joseph Architects, LLC

Om du vill ha en rustik touch är din bästa insats sten och naturligt trä, även om det inte är så vanligt i moderna hem.

Det som verkligen ser rustikt ut är gipssten, men bara med en speciell färgbehandling som kan skapa rustika strukturer (trasor, svampar eller liknande ofullkomlighetstekniker som firas av rustika stilar).

Väggarnas färg är uppenbarligen ett problem – det kan vara en varm nyans som kryddar upp sovrummet eller en sval som är mer avslappnande. Du är helt fri i detta avseende, förutom att du inte får blanda varma och svala pallar.

Organiska tyger

Rustik-sovrum-design-idéer-som-utstrålar-komfort-16 Rustik-sovrum-design-idéer-som-utstrålar komfortBildkälla: Locati arkitekter

Rustik betyder inte riktigt mjukt, och att ha en mängd bra tyger är ett bra sätt att besöka platsen ofta. Ull, säckväv och linne räknas för det bästa urvalet, och du bör använda dem när det är möjligt (mattor, draperier, draperier, sängkläder etc.).

Enkelt linne

Rustik-sovrum-design-idéer-som-utstrålar-komfort-14 Rustik-sovrum-design-idéer-som-utstrålar komfortBildkälla: Locati arkitekter

Att veta att sängen är det centrala elementet i rummet som tar upp det mesta av sitt utrymme, bör du inte välja en överdriven lösning som gör att den sticker ut för mycket.

Vi rekommenderar att du använder neutrala färger (vit, svart, grå) och tyger med subtila strukturer för att ge elegans. I detta fall är det nödvändigt att uppfylla detta krav eftersom det är ett vanligt och igenkännbart inslag i alla rustika sovrum.

Jordnära färger

Rustik-sovrum-design-idéer-som-utstrålar komfort-5 Rustik-sovrum-design-idéer som utstrålar komfortBildkälla: Lohss konstruktion

Rustika sovrum är perfekta med jordiska pallar och neutrala toner eftersom resten av det inre utrymmet är naturligt och enkelt.

Det betyder att du måste introducera nyanser av brunt, grått, vitt och svart med enstaka växtgrön atmosfär. Alla oväntade, djärva val som lila eller röda bör undvikas.

Rustik belysning

Rustik-sovrum-design-idéer-som-utstrålar-komfort-13 Rustik-sovrum-design-idéer-som-utstrålar komfortBildkälla: Yellowstone traditioner

Ingen kan förneka vilken effekt belysning har på vårt humör, vilket gör att placera lampor till en extremt utmanande uppgift i våra sovrum.

Som du misstänker är fluorescerande belysning oacceptabelt och du måste ersätta den med gulaktiga lampor som passar bra med trämöbler och subtila färgval. Du kanske inte vet detta, men belysningen i ditt sovrum har en enorm inverkan på ditt humör.

Lysrörsbelysning ser inte ut som mjuk och gulaktig belysning. I järnaffären hittar du belysningsarmaturer utformade som trädbark eller rådjur.

En idé är att komma med originaldesign som rådjur eller trädbarkfästningar, medan den andra klassikern är att gå för en solid ljuskrona.

Ljuskronor i metall är enormt populära och fungerar också bra i modern interiör på grund av sin blygsamma industriella känsla. Metaller i det rustika interiören bör dock vara rustika och inte lika glänsande som de du skulle använda i ett modernt utrymme.

Windowing

Rustik-sovrum-design-idéer-som-utstrålar-komfort-10 Rustik-sovrum-design-idéer som utstrålar komfortBildkälla: Fred design

Rustik betyder elegant, och det gör vita spetsinlägg till ett utmärkt val för ditt nya sovrum. Beroende på stil kan du också välja andra material, färger och mönster.

Till exempel, om du är ett fan av fransk provinsiell stil, rekommenderar vi linne och toile. Ett bekvämt alternativ för avslappnade och neutrala sovrum är att binda gardiner istället för gardiner. Du kan också täcka fönstret med bara en bit tyg.

Om du har en stav ska staven också se naturlig ut, något som trä eller smidesjärn. Bekymrade fönsterluckor är ett alternativ för rum som behöver integritet, särskilt om du mjukar upp kanterna med rena swags och blommiga tyger.

Skorstenar

Rustik-sovrum-design-idéer-som-utstrålar-komfort-3 Rustik-sovrum-design-idéer-som-utstrålar komfortBildkälla: Locati arkitekter

Om du har råd med det, gå till det! Det finns inget mer rustikt än en öppen spis i sovrummet, och det är därför det vanligtvis spelar en central roll för att få uppmärksamhet.

Naturligtvis borde det vara en gammal, traditionell öppen spis gjord av sten, tegel eller trä.

Möbler inspirerade av naturen

Rustik-sovrum-design-idéer-som-utstrålar komfort-7 Rustika sovrum-design-idéer som utstrålar komfortBildkälla: Locati arkitekter

Det finns många stilar och bitar som faller inom kategorin rustika möbler. Det kan till exempel vara en dålig byggnad av osmyckade grenar, en vitkalkad ram för sänggaveln, snidade stolar eller handmålade skåp utan träkorn.

Huvudpoängen är att få möbler att se lite daterade ut, och ett bra sätt att uppnå detta är att para ihop dem med släta tyger och texturer.

Robusta möbler

Rustik-sovrum-design-idéer-som-utstrålar komfort-12 Rustik-sovrum-design-idéer som utstrålar komfortBildkälla: Glennwood Custom Builders (NC)

Släta, känsliga dekorativa föremål innehåller inget rustikt. Rustika möbler är avsedda att vara överdimensionerade och robusta, med dekorativa ramar av metall och trä.

Det betyder att du bör leta efter kungliga sängar, stora byråer och stora speglar. Den “luftiga och fräscha” metoden bör lämnas åt sidan i detta fall.

Rustik konst

Rustik-sovrum-design-idéer-som-utstrålar komfort-15 Rustika sovrum-design-idéer som utstrålar komfortBildkälla: Fred design

Rustikt konstverk handlar mer om rustikt än konstverk. Mer specifikt, gå inte utöver delar som återspeglar den lugna atmosfären, även om det innebär att hänga omålade (om än snidade) ramar, djurmålningar eller skogsmarklandskap.

Gammalt är nytt nytt och nytt är nytt gammalt

Rustik-sovrum-design-idéer-som-utstrålar komfort-11 Rustika sovrum-design-idéer som utstrålar komfortBildkälla: Fairview Builders, LLC

Vad får dig att tro att du måste gå för en dyr rustik samling från en känd leverantör? Det bästa shoppingmålet för rustika möbler är en närliggande loppmarknad där du enkelt kan hitta de metallstolar som passar i ditt sovrum.

Det är enkelt att köpa begagnade möbler idag: med lite färg och sandpapper kan du få biten att se ut som gammal / ny som du behöver. Nya bitar å andra sidan verkar äldre med metallbottnar och träpaneler eller en enkel touch av mjölkfärg.

Sängbänkar

Rustik-sovrum-design-idéer-som-utstrålar-komfort-9 Rustik-sovrum-design-idéer som utstrålar komfortBildkälla: Höghus

Detta är en annan intressant “rustik rustik” detalj för ditt sovrum. Det kan vara en enkel träbänk eller en bekväm, vadderad bänk klädd i päls eller svart / brunt läder.

Du kan välja material, men du måste se till att banken är studerad och solid. Graden av rustik stil beror också på din smak: vissa människor gick så långt att de använde djurhorn som benen på sina bänkar.

Dekorera naturligt

Rustik-sovrum-design-idéer-som-utstrålar-komfort-1 Rustik-sovrum-design-idéer-som utstrålar komfortBildkälla: ScavulloDesign Interiors

Inkludera så många naturliga tillbehör som möjligt: ​​växter, varelser, berg, träd, djur etc. Du bestämmer dig!

Använd dina gamla möbler

Rustik-sovrum-design-idéer-som-utstrålar-komfort-6 Rustik-sovrum-design-idéer som utstrålar komfortBildkälla: Dan Ruhland Designs LLC

Ett bra sätt att dekorera ett rustikt rum är att ta med riktigt gamla bitar som ser äkta och vackra ut och är billiga samtidigt.

Låt oss inte glömma robusta föråldrade möbler – dessa artiklar är gjorda för att hålla, och det faktum att du inte investerar i en väl utförd, dyr replikering betyder inte att du inte får kvalitet.

Även om delarna är något skadade kan du måla dem för att dölja det slitna utseendet eller använda samma färg för att få en nyare del att se äldre ut. Det enklaste sättet att få ett naturligt utseende är med mjölkfärg eller vaselin.

Slutgiltiga tankar

Rustik-sovrum-design-idéer-som-utstrålar-komfort-8 Rustik-sovrum-design-idéer som utstrålar komfortBildkälla: Föreställ dig webben

Anledningen till att du ger ditt sovrum en rustik interiör är att du vill att det ska kännas varmt och bekvämt. Detta gör rustik inredning lämplig för alla hus, oavsett arkitektur och läge.

Designers älskar det rustika eftersom det är elegant, lätt att komma till och säkerställer att du får en avkopplande reträtt varje dag.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*