Home / Hem / Rörliga hemidéer som du borde använda

Rörliga hemidéer som du borde använda

Det finns många husägare som vänjer sig vid att bo i ett trångt område. I sådana miljöer uppstår situationer där saker inte kommer att läggas bort, skåpen är alltför fulla och lådorna stänger inte ordentligt. Naturligtvis skulle detta förändras drastiskt om företaget förväntas komma runt.

I sådana fall skulle varje familjemedlem göra allt för att säkerställa att huset själv var i presentabelt skick. I allmänhet är det största problemet med röran inte att människorna som bor i hemmet bara inte märker det eller bryr sig alls om det. Det största problemet är att de flesta aldrig verkar möta allt kaos och inte kan utveckla ett konsekvent system för att hålla sina hem städade.

Detta är inte längre fallet idag. Beställning åläggs nästan alla inre utrymmen i varje hus. Detta beror på att familjer har kunnat sätta in system för att hålla hemmet snyggt. Här är några tydliga hemidéer som du kan skriva ner och följa för att hjälpa dig att lyckas.

Att bli av med röran helt

Störningsfria hemidéer-som-du-ska-använda.-1 Störningsfria hemidéer-du borde använda

Många tror att om de kan bli av med all sin rörelse bara en gång kommer problemet att lösas helt. Motsatsen är dock sant. Även om det är lätt att upprätthålla en hemmiljö som inte är rörig istället för att faktiskt kunna uppnå det, handlar det i huvudsak om mycket mer än närvaron eller frånvaron av röran.

Störning kommer inte bara från ingenstans. Till exempel, om familjemedlemmar slänger saker som ryggsäckar, olika klädesplagg och plånböcker på en soffa, betyder det inte att rengöring av soffan den dagen inte kommer att dyka upp exakt samma sak igen. Tvärtom kan problemet vara detsamma nästa dag, kanske ännu värre. Det bästa sättet att lösa detta problem och lyckas behålla ett snyggt hem är att involvera alla familjemedlemmar i saneringen. Detta är det enda som framgångsrikt kan bota det verkliga problemet.

När röran äntligen övervinns kan du följa andra idéer för att hålla ditt hem snyggt.

Clutterbugs: vad är de?

Störningsfria hemidéer-som-du-ska-använda.-2 Störningsfria hemidéer som du borde använda

Enkelt definierade är clutterbugs kända som människor som är rädda för att kasta bort saker som antingen är trasiga eller värdelösa. Det här är också individer som känner att de måste visa upp alla sina ägodelar, vilket i grunden gör deras hem både dammiga och svåra att rengöra.

Oavsett situation kan individer botas av oordning. Detta är dock en process som absolut måste börja med personen själv. Allt det kräver av dig är en hel del övertalning. Det kan också orsaka hjärtesorg, men allt kommer det att vara värt i slutändan.

Tro att det är möjligt att rensa röran från ditt hem

Störningsfria hem-idéer-som-du-borde-använda. -3 Störningsfria hemidéer som du bör använda

Oavsett vad du kanske tänker eller känner annorlunda är det extremt möjligt att bo i ett snyggt hem. Det är dock inget fel med att be om ytterligare hjälp för att göra detta till verklighet. Det finns dock andra människor som inte är säkra på att något liknande är möjligt. I sådana fall är det allra första och viktigaste steget att säga dig själv upprepade gånger och att övertyga dig själv om att det är möjligt att upprätthålla en ren miljö. Om du inte gör det kommer du att fortsätta tänka och känna att du inte kan åstadkomma detta.

Ett viktigt tips att tänka på är att tro att du flyttar och tar ut allt från ett särskilt rum som du arbetar med och ser till att du gör denna process rum för rum. När du har tagit bort allt, lägg bara tillbaka de viktigaste föremålen i rummet. Om du till exempel arbetar med ett vardagsrum, inkludera föremål som soffa, TV, stolar och slutbord.

Gör konserver för röra

Störningsfria hemidéer-som-du-ska-använda.-4 Störningsfria hemidéer som du borde använda

Att underhålla ett snyggt hem är en lätt uppgift, men det finns verkligen inget som städar ett liv. Ofta kastar även de trevligaste sakerna på golvet.

För att underlätta detta, överväg att identifiera områden i ditt hem som endast är avsedda för röran. Tänk på områdena som naturreservat i den meningen att röran kan leva fritt i dessa utsedda områden så länge de håller sig inom dessa gränser. Detta innebär att föremål som kläder kan komma in i dessa områden.

Det finns en annan vanlig “röra” i köket, särskilt en av lådorna. Detta kan inkludera:

 • Gummiband
 • Vitaminflaskor
 • Utgångna kuponger
 • Köpkvitton
 • Beskurna recept

Barn är också en viktig orsak till röran, men det här är en annan situation som ett ”skräpskydd” kan åtgärda. Låt dem använda en tvättkorg avsedd för saker som leksaker och spel. Dessutom finns det sätt att hålla en “röra” i vardagsrummet. Lägg bara en väska i rummet och förvara föremål som tidskrifter och kataloger i den.

Börja med skiktning

Störningsfria hem-idéer-som-du-ska-använda.-5 Störningsfria hemidéer som du borde använda

När du tar tillbaka de föremål som krävs till ett rum som du håller på att utforma, ta med saker för att dekorera rummet. Dessa kan inkludera:

 • målning
 • Mattor
 • Lampor
 • foton
 • Vaser

Du bör dock se till att du bara tar in de delar som du vill visa upp mest, snarare än var och en. Detta är en process som ibland kallas “redigering”. Det betyder att du också kan ändra dem då och då beroende på årstid eller någon annan anledning du önskar. Till slut bör du se till att rummet uttrycker din personlighet medan du inte berättar hela din livshistoria.

Sakta ner det växande antalet dina ägodelar

Störningsfria hemidéer-som-du-ska-använda. -6 Störningsfria hemidéer som du borde använda

En av de saker i livet som absolut inte kan undvikas är att konsumera olika saker. Konsumtionsaspekten kan och bör dock sakta ner i förhållande till våra ägodelar för att framgångsrikt bidra till att upprätthålla ett snyggt hem.

Det bästa sättet att börja med detta är att ta sig tid att utvärdera de många olika inköp vi gör. Kom ihåg att de köp vi gör alltid kostar mycket mer än vad det står på klistermärket eller etiketten. De är också saker som kräver din energi, ansträngning och tid från den minut de går in i ditt hem.

Innan du köper, ta dig tid att ställa dig själv följande fyra frågor:

 • Behöver jag verkligen denna artikel?
 • Om jag tar med det här föremålet, har jag ett område för att behålla det?
 • Kommer detta köp att ge mer arbete till mitt liv?
 • Köper jag denna artikel av rätt skäl?

Denna process är inte avsedd att hindra dig från att göra ytterligare inköp. Snarare är ovanstående frågor avsedda att hjälpa ditt liv att bli mer avsiktligt, en form av medvetenhet om att några av de köp vi gör faktiskt är mycket mindre för våra liv än vad de faktiskt accepterar.

Slutsats

Störningsfria hemidéer-som-du-ska-använda. -7 Störningsfria hemidéer som du borde använda

Som nämnts tidigare är det absolut möjligt att bo och underhålla ett snyggt hem, speciellt om du tar dig tid att följa dessa användbara tips. I slutändan förvandlar du dig från en skräp till en potentiell inredningsarkitekt på nolltid.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*