Home / Hem / Röda sovrumsidéer: dekor, väggar, färg och möbler
Röda sovrumsidéer: dekor, väggar, färg och möbler

Röda sovrumsidéer: dekor, väggar, färg och möbler

Ett rött sovrum är svårt att föreställa sig. Färgen är naturligt dramatisk och används ofta som accentfärg för säsongsdekorationer eller stora utomhusföremål som bilar. Ljusrött ser ut som blod eller eld och många tycker att detta är för skrämmande för att kunna användas i ett rum som ska vara lugnt och lugnande.

Av denna anledning ersätts rött ofta med gult och orange i normal inredning, eftersom dessa i allmänhet är mer dämpade. Ändå kan du fortfarande använda rött som huvudfärg i din sovrumsdesign. Här är några användbara röda sovrumsidéer som hjälper dig med detta.

Mindre är mer

Den naturliga dramatiska känslan av rött betyder att lite rött träffar en ganska lång vägg. Röda sovrumsväggar kan vara frestande, speciellt om du har bestämt dig för att bara använda färgen men det kan fungera bättre som en accentvägg eller till och med en accentlist. Små rum ser bättre ut med målade röda väggar eftersom deras storlek ger en naturlig typ av återhållsamhet.

Om du vill ha ett sovrum med röda väggar, se till att du får ut det mesta av färgen genom att visa upp massor av kontrastmaterial. Placera väggdekorationer som konst och speglar på de röda väggarna så att färgen verkligen dyker upp. Röda väggar är bra som bakgrund för bildgallerier. Du kan också sätta möbler på väggarna för samma effekt.

Breckenridge-Discovery-Hilltop-Custom-Home-by-Apex-Mountain-Homes Röda sovrumsidéer: dekor, väggar, färg och möbler
Bildkälla: Apex Mountain Homes

Röda sovrumsmöbler tar lite mer eftertanke än vanligt eftersom färgen är så dramatisk. Vita eller svarta möbler ser väldigt bra ut på röda sovrumsväggar. Mindre dramatiska färger som mörkt trä är inte ett bra val eftersom de bara smälter in i de röda väggarna. Vit balanserar det röda mycket bra och skapar en svalhet för att balansera intensiteten i den röda sovrumsfärgen.

Lättare nyanser av rött är perfekta för samtida stilar som vanligtvis är ihop med andra djärva färger. För mer modern design, välj en mer jordnära röd färg med vinrött eller brunt undertoner. Djupa röda med svarta undertoner ser bra ut med en mer traditionell stil, även om en lantlig twist på den traditionella stilen fungerar bättre med dämpade, dammiga röda.

Röd tapet är en annan bra idé för en accentvägg. Det kan lägga till den färgen som en del av en design snarare än att vara ett solidt, överväldigande block med djärva färger. Rätt mönster kan ge en illusion av utrymme eller till och med en förkortning.

bohemian-chic-by-b-fein-interiors-llc Röda sovrumsidéer: dekor, väggar, färg och möbler
Bildkälla: B Fein Interiors LLC

Om du använder rött, fortsätt att välja kontrasterande färger ganska enkelt. För många levande färger skapar en galen röra som är smärtsam att titta på. Rymden blir snabbt motsatsen till lugnet. I synnerhet för sovrum är detta något som du verkligen vill undvika. Ett sovrum är en fristad och färgerna bör skapa den atmosfären.

Rött och svart sovrum

Att använda rött och tillbaka i ditt sovrum är en klassisk kombination. Det ger rummet en retrokänsla som påminner om klassiska racerbilar och snygga Art Deco-mönster. Om du vill använda rött och svart i ditt sovrum, använd rena, polerade ytor och subtila art deco-stilfina detaljer. Det skapar ett övergripande ganska manligt utseende och är ett utmärkt alternativ för en ensam man som vill ha en annan stil.

a-teen-pad-by-brilliant-lighting Röda sovrumsidéer: dekor, väggar, färg och möbler
Bildkälla: Lysande belysning

Använd röda och svarta tillsammans med tystare neutraler för att balansera dem. Detta är en fantastisk färgpalett med en röd accentvägg. Om det är för mycket för dig, målar du ett rött art déco-geometriskt mönster på accentväggen istället för en intressant kontaktpunkt. Använd samma nyans av rött i dina röda sovrumstillbehör för att få fram färgen.

Inredningen på den här väggen ska väljas så att färgen sticker ut. Använd svarta bilder för bilder för maximal kontrast. Använd mörkare, rödfärgat läder för klädseln.

Grått och rött sovrum

Röd sovrumsdekor ser väldigt bra ut i kombination med grått. Det är ett mycket modernt utseende som gör ditt sovrum till en personlig fristad. En mjukgrå basfärg som vanligtvis är målad på väggarna gör att röda sovrumstillbehör sticker ut. Dessa röda tillbehör ger liv åt ett rum som annars verkar dyster eller för mjukt. Du kan använda röda lakan, kuddar, filtar, konst och mattor.

Välj mjuka tyger och andra texturer. Inredningen ska vara enkel och modern samtidigt som den är mjuk. Det här utseendet kan vara väldigt modernt och lugnande med en fin blandning av värme och svalka. Välj subtil, mjuk belysning så att färgerna känns rätt.

chic-et-glam-by-le-blanc-home-staging-relooking Röda sovrumsidéer: dekor, väggar, färg och möbler
Bildkälla: Le Blanc Home iscensättning och omsmakning

Rött och guld sovrum

Rött och guld är en överdådig kombination, särskilt när de är ihop med utsmyckade inredningar och möbler. Måla väggarna i en mjuk, smörig gyllengul och lägg sedan till röda tyger och dekor. Dekorerade trämöbler får rummet att se kungligt ut som om det hör hemma i ett sagopalats. Använd långa röda sammetridåer för ett mycket teatraliskt utseende.

Du kan lägga till några röda mönster eller prickar av röd tapet för att lägga till accenter på väggarna som inte kommer att överväldiga guldets rikedom. Ett helt rött huvudgavel kan också vara den perfekta accenten eftersom det kommer att vara ett mycket dominerande inslag i rummet.

Living-by-Kevin-Barry-Fine-Art Röda sovrumsidéer: dekor, väggar, färg och möbler
Bildkälla: Kevin Barry Fine Art

Rött, svartvitt sovrum

Att bara använda rött, svart och vitt i ett sovrum är en supermodern design. Måla väggarna vita (benvita om vanligt vitt är för mycket). Använd svarta möbler och fyll på med röda accenter. Detta skapar ett strikt men ändå livligt utseende.

Om du väljer rätt möbler och dekorationer kan det vara en stad, rymdålder eller retrodesign. Gör den mjuk med tyger efter eget val och några mysiga mattor. Du vill använda enkla geometriska linjer och undvika allt som är alltför utsmyckat när det ser ut på plats.

Aqua-Studio-lägenhet-av-Mary-Cook Röda sovrumsidéer: dekor, väggar, färg och möbler
Bildkälla: Mary Cook

Slutliga tankar om röda sovrumsidéer

Röda sovrum kan vara lugnande tillflyktsort, även om du vill ha ljusare nyanser. Dess livfullhet och djärvhet kan ge rummet en känsla av värme och liv (och till och med passion) om det används på rätt sätt. Om du vill ha ett rött sovrum kan du ta bort det med att bara överväga hur du använder färgen.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*