Home / Hem / Planteridéer
Planteridéer

Planteridéer

Planteridéer

Planterarnas rätta storlek är mycket viktig, eftersom det allvarligt kan påverka dina växters hälsa. Du behöver en kruka som är tillräckligt stor för att bekvämt kunna hysa dina växter. Annars finns det en risk att din växts tillväxt påverkas. Det kan dock inte vara för stort heller, eftersom detta ökar sannolikheten för rotrutt och dålig jord eftersom jorden inte torkar ut tillräckligt snabbt.

  • När du väljer en planterare, mät diametern på rötterna på din växt och själva planteringen. Du måste Välj en planter med en diameter som är minst 1,5 gånger större än din växts rotdiameter.

  • Till exempel Om diametern på din växts rötter är ungefär 4 tum, behöver du en planterare som är minst 6 tum i diameter.

  • Din växt kommer nästan definitivt att växa ut ur sin nuvarande planter, så kommer du också måste vara beredd att potten igen någon gång.

  • Om det är en långsamt växande växt behöver du bara förstora 1 tum eller 2 tum i diameter, men om din Växten växer ganska snabbt, du måste öka i storlek med 2 tum till 4 tum varje gång.

  • För fler stationära planteringar som upphöjda sängar, kommer du att göra det måste planera lite framåt – Beräkna den grova diametern på varje växt och lämna sedan minst lika mycket utrymme mellan växterna, mer om de växer snabbt.

  • Till exempel, Om dina växter är 2 tum i diameter, lämna minst 2 tum i den upphöjda bädden mellan varje växt. Detta gör att de kan växa säkert utan att invadera varandras bagageutrymme.

  • Om du odlar växter med grunda rötterSom med grönsaker kan du komma undan med en ganska kort upphöjd säng på ungefär ungefär 10 tum i höjd.

  • Om du är Oroa dig för att gnagare kommer till dina växter, investera i en upphöjd säng som är minst 18 tum hög – Saker som möss eller kaniner når inte enkelt dina växter och kommer snart att ge upp försöket.

  • Till äldre eller personer med ryggproblemDet rekommenderas att få upphöjda sängar som är minst 22 cm hög. Denna högre höjd hindrar dig från att böja dig för långt i trädgården, vilket minskar risken för ryggont.

Planteridéer: 18 inspirerande designtips för underbar trädgårdscontain
20 fantastiska DIY utomhusplanteridéer för att göra din trädgård underbar.
20 Planter Box Idéer för att inspirera Y
Snyggt designade träpallplanteringsidéer - unik balkong.
Otroligt kreativa långa planteringsidéer för din uteplats - Stolt hem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*