Home / Hem / Öppna planlösning idéer för samtida hem
Öppna planlösning idéer för samtida hem

Öppna planlösning idéer för samtida hem

Ett hem med öppen planlösning är ett intressant och ovanligt koncept eftersom det bor i ett eller flera öppna utrymmen som fungerar som flera rum i ett stort bostadsutrymme. Den vanligaste formen av detta är ett ”stort rum” där köket, vardagsrummet och matsalen finns i ett rum.

Om du har ett litet hus kan du använda dessa typer av planritningar för att visuellt utvidga det området. Det fungerar också bra för stora hushåll eftersom det ger trafiken extra frihet och känns fräschare och snyggare.

Öppen planlösning-idéer-för-samtida-hus3 Öppen planlösning-idéer för samtida husBildkälla: Michael Abrams Limited

Öppna planritningar som har spridit sig i bostäder sedan slutet av 1980-talet har visat sig vara praktiska och trenden fortsätter till denna dag. Experter på Ung ledning föreslår att denna trend har, och fortsätter att öka, värdet av många bostäder, särskilt bland den yngre befolkningen. Naturligtvis, som allt annat, har den två sidor; Inte alla kan enkelt anpassa sig till denna livsstil eftersom den är väldigt annorlunda och specifik.

Att inse nackdelarna och fördelarna med en öppen planlösning tar tid och analys och kan enkelt göras genom att fatta de beslut som passar bäst för dig.

De goda sidorna

Öppen planlösning-idéer-för-samtida-hus4 Öppen planlösning-idéer för samtida husBildkälla: Konstnärliga mönster för livet, Tineke Triggs

För de typer som vill ha en tillfredsställande utsikt över ett stort och öppet utrymme är en öppen planlösning den perfekta inställningen eftersom den ökar estetiken och ger en varmare känsla på grund av det delade utrymmet. Det förbättrar kommunikationen och för familjer närmare varandra. Det finns många fördelar att tänka på när man överväger en öppen planlösning.

Perfekt för multitasking

Öppna-plan-idéer-för-samtida-hus1 Öppna-plan-plan-idéer för samtida husBildkälla: Devonshire Custom Homes

Den här inställningen är perfekt för föräldrar till småbarn eftersom de kan se dem spela. Detta är ett utmärkt sätt att hålla reda på dem. Öppna planritningar för hem är ett utmärkt sätt att komma till jobbet, laga mat och få saker gjorda medan de är i närheten, eftersom de är en fantastisk multitasking-möjlighet.

Familjen

Öppna-plan-idéer-för-samtida-hus5 Öppna-plan-plan-idéer för samtida husBildkälla: Dowalt Custom Homes Inc.

Vill du ha en bra tid med familjen? Detta är bara sättet att minska den isolering som kan uppstå när murarna skiljer familjemedlemmar.

Vad man ska göra med små hus

Extra utrymme är bara en av de många fördelarna med en öppen planlösning: du kan förstora rummen och skapa en fräschare bostadsyta. När väggarna tas bort och rummen ansluts förändras miljön drastiskt och blir trevligare och bekvämare.

Bäst för underhållning

Öppna-plan-idéer-för-samtida-hus6 Öppna-plan-plan-idéer för samtida husBildkälla: Fivedot Design Build

Om du är den typ som vanligtvis är värd för roliga middagar eller kvällar kan det här vara det bästa sättet att gå – du kan ta emot mycket fler människor genom att ha större bostadsutrymmen. Trafiken och luftigheten i rummet bevaras och möjliggör en mer kommunikativ atmosfär.

Att dekorera blir lätt

Öppna-plan-idéer-för-samtida-hus 7 öppna-plan-idéer för samtida husBildkälla: Andrea Swan – svanarkitektur

Öppna planritningsidéer har massor av inredningstips som är lätta att applicera eftersom ett rum inte alls är svårt att dekorera. Integrera ett återkommande tema i hela ditt hem istället för att behöva designa varje rum individuellt.

Du kan välja en färgpalett och anpassa möbler, golv, gardiner och inredning för att matcha den stilen. Det är ett enkelt och effektivt sätt att förstora och ansluta ditt hem i en unik stil.

Naturligt ljus

Öppen planlösning-idéer-för-samtida-hus8 Öppen planlösning-idéer för samtida husBildkälla: Godden Sudik Architects Inc.

Låt ljuset flöda genom rummet genom att göra utrymmet mer öppet. Om du har ett stort och ljust rum behöver du inte fönster. När ljus kommer in från många håll ökar friskheten och en känsla av fritt flöde skapas. På detta sätt är belysning inte längre ett problem, både ekonomiskt och estetiskt.

Spendera mindre

Öppna-plan-idéer-för-samtida-hus2 öppna-plan-idéer för samtida husBildkälla: Keesee Associates

Det kostar betydligt mindre att bygga och dekorera ett hem med öppet golv. Du behöver inte längre oroa dig för att spendera pengar på dörrar, väggar, färg och beslag.

Spara tid och pengar genom att använda så få element som möjligt eftersom det också ger en öppen och rymlig känsla.

En populär design är lättare att sälja vidare

Öppna-plan-idéer-för-samtida-hus 9 öppna-plan-idéer för samtida husBildkälla: UNGER & MAHNS ARCHITEKTEN

Att följa trender som dessa är en prioritet för de flesta husägare som vill hålla jämna steg med tiden och göra sitt hem så elegant som möjligt.

Att fatta de beslut som är bäst för en moderiktig miljö är inte svårt alls, eftersom många TV-program och media i allmänhet alltid ger tips och vet exakt vad man ska sälja till människor som letar efter bra och modernt heminredning. och söka efter fastigheter.

Det finns också små nackdelar

För- och nackdelarna med öppna planritningar är verkligen viktiga. Även om det finns otaliga fördelar med att använda denna design finns det också många utmaningar att tänka på.

Tänk två gånger innan du köper eller bygger en öppen planlösning, eftersom vissa saker kanske inte fungerar lika bra som du tror att de kommer att göra.

Dataskydd kan vara en utmaning

Öppna-plan-idéer-för-samtida-hus 10 öppna-plan-idéer för samtida husBildkälla: TG-studio

Även om du har installerat rumsavdelare i rummet får du inte för mycket integritet. Denna layout ger dig mycket frihet, men du måste offra en del av din tid ensam.

Av denna anledning rekommenderas vanligtvis en öppen planlösning för en liten familj.

Rena! Du kan inte dölja en röra i köket

Öppna planlösning-idéer-för-samtida-hus11 Öppna planlösning-idéer för samtida husBildkälla: Kirby Maronda

Låt oss inse det, saker tenderar att bli rörigt när du lagar mat. Så, om en öppen planlösning i ett kök behöver intensivt underhåll, kommer bara ett hörn som är rörigt att förstöra det övergripande visuella intrycket av utrymmet.

Många använder också köket för olika ändamål, till exempel arbete, så det kan bli mycket förvirrande mycket snabbt. Överväg hur städad din familj är och det här är en utmaning som är lätt för dig att slutföra.

Faror för de små

Små barn tenderar att vara hyperaktiva och nyfikna. Med en öppen planlösning kan det därför vara svårt att hålla dem borta från riskzoner som köket, som har massor av farliga föremål som vassa redskap och heta ugnar.

Även om dörrarna inte förändras mycket i detta avseende kan det vara bättre att gömma köket bakom stängda dörrar. En enkel lösning på detta skulle vara att sätta lås på dina skåp.

Det blir högt

Öppna-plan-idéer-för-samtida-hus 12 öppna-plan-idéer för samtida husBildkälla: Huvudentreprenör för Giffin & Crane, Inc.

Buller rör sig lätt i ett öppet utrymme. Om du inte har något emot en blandning av ljud som kommer från dina barn, TV, etc. kan det kännas lite överväldigande. Kom ihåg att en visuell anslutning också ger dig en hörbar anslutning om du hamnar i en situation där du kanske hör fler ljud än vanligt.

Många typer av lukt är också vanliga

Oavsett vilket problem du har i ett av rummen, kommer det säkert att spridas till hela huset med denna typ av design. Oavsett vad du förbereder kommer det att lukta över hela hemmet, men också ett problem med installationen eller skräplukten sprider sig snabbt.

Ordna möbler

Öppna-plan-idéer-för-samtida-hus13 Öppna-plan-idéer för samtida husBildkälla: K2 Design Group, Inc.

Att minimera antalet väggar som behöver bearbetas kan göra det svårt att ordna möbler. Om en vägg inte är tillräckligt stor för att en möbel ska läggas mot den kan du behöva offra ett fönster. Tänk på var du ska placera bokhyllor, förvaringsenheter och naturligtvis TV: n.

Håll en ideal temperatur

Öppna-plan-idéer-för-samtida-hus14 öppna-plan-idéer för samtida husBildkälla: Ljudbyggda hem

Ju större rummet är, desto längre tid tar det att värma eller svalna. Det kan vara ett riktigt slöseri med tid och pengar att värma upp ett stort rum istället för flera små rum. Titta också på höjden på ditt tak eftersom det också är en nyckelfaktor för den tid det tar att nå önskad temperatur.

Slutsats

Öppna-plan-idéer-för-samtida-hus15 Öppna-plan-plan-idéer för samtida husBildkälla: Parkwood hus

Även om det är ett populärt och definitivt snyggt alternativ, är öppna planlösningar inte för alla husägare. Du måste vara helt säker på att denna typ av inredning passar din livsstil, smak och behov.

Om du är en kändis som älskar att spendera familjetid och vara värd för roliga sammankomster, kan det här vara din bästa insats.

Denna typ av hem passar inte människor som vill leva lugnt och värdesätta deras integritet. Öppna planritningar är kända för att vara bra för singlar eller par eftersom de kan njuta av utrymmet utan att möta några integritetsproblem.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*