Home / Hem / Monokromatisk interiörfärgpalett för uppfriskande dagar

Monokromatisk interiörfärgpalett för uppfriskande dagar

Det monokroma utseendet är en klassisk inredningsstil som har varit populär bland husägare sedan sextio- och sjuttiotalet. De tidigaste versionerna av detta utseende använde en stark kombination av svart och vitt för att balansera en enkel palett av livfulla toner som rött och rosa. Under de senaste åren har dock denna livliga mix ersatts av den minimalistiska duon i svart och vitt.

Du kan stjäla den här stilen för dig själv genom att lämna de fyra väggarna i ett rum vita och balansera dem med en blandning av svarta och vita möbler och inredning. Om du vill återskapa den här stilen, tänk på enkla svarta och vita stolar och låt mönstrade mattor, gardiner, kuddar och andra små detaljer och accenter ta över.

Monokromatisk-interiör-färg-palett-för-uppdatering-dagar-7 Monokromatisk-interiör-färg-palett för uppfriskande dagar

För dem som tycker att svartvitt är lite för starkt är det möjligt att använda beige eller solbränna till måttliga saker – beige, bruna och stenfärgade golv är bra för att ge en mer sober och mjukare känsla till en djärv monokrom installation.

Slutsatsen är att den svartvita färgpalett inte behöver vara uteslutande svart och vitt.

Den här praktiska funktionen ger dig några underbara tips och idéer om hur du bäst skapar en svartvit stil i ditt hem.

Monokrom för arbetsytor

Det monokroma utseendet är ett utmärkt sätt att göra ett uttalande i alla rum i ett hem. Möjligheterna är nästan obegränsade – du kan sätta ihop ett urval av svartvita fotoramar på väggen eller “upcykla” ett trött skrivbord eller stol i en djärv och modern stil.

Monokrom kan också vara skonsamt

Monokromatisk-interiör-färg-palett-för-uppfriskande-dagar-3 Monokromatisk-interiör-färg-palett för uppfriskande dagar

Det finns ingen anledning att monokroma stilar alltid måste vara geometriska, superfet eller visuellt tilltalande. Kombinationen av svart, vitt och grått kan användas för att skapa en nykter och lugnande atmosfär. Tricket för att göra detta är att hålla sig borta från stora bitar av en enda lera och försöka upprätthålla en viss flyt i mönster och mönster. När du är osäker, kommer massor av skarpa gråar sannolikt att mjuka upp de skarpa kanterna på en svartvit blandning.

Investera i svartvitt!

Titta på balans

Monokromatisk-interiör-färg-palett-för-fräscha-dagar-4 Monokromatisk-interiör-färg-palett för uppfriskande dagar

Du behöver inte fylla ett rum med massor av svarta eller mörka färger för att skapa något iögonfallande. Det här har tur för alla som kämpar för plats i sitt hem. Om detta låter som du, håll dina väggar vita och lägg till en liten mängd svart i form av en mönstrad tapet.

Var inte rädd för mönster

Den vanliga missuppfattningen är att ett inre utrymme som inte är fyllt med ljusa färger är tråkigt eller tråkigt, men det är inte sant. Den svartvita stilen gör att du kan ta med ovanliga mönster och komma undan med det – öppna ditt sinne och se fantastiska ränder och zebramönster.

Tänk på belysning

Monokromatisk-interiör-färg-palett-för-uppdatering-dagar-9 Monokromatisk-interiör-färg-palett för uppfriskande dagar

Det är viktigt att komma ihåg att belysningslösningar är en viktig del av varje interiör. Till exempel är ett trendigt svart ljuskronljus eller en cool lampskärm ett snabbt och enkelt sätt att göra ett djärvt uttalande. Du kan till och med investera i signatur accentlampor med matchande svarta baser för golvet och för ytor.

Designa köket

Monokromatisk-interiör-färg-palett-för-fräscha-dagar-5 monokromatisk-interiör-färg-palett för uppfriskande dagar

Blandningen av svart och vitt passar perfekt till köket. Om utrymmet är relativt litet, måla bänkskivor och skåp vita för att det ska fungera för dig. Om du har turen att ha ett ganska stort kök kan du använda svarta bänkskivor och skåp och lägga till vita accenter – hur som helst kommer den starka blandningen av svart och vitt att se speciell ut.

Mer om livet än svartvitt

Det monokromatiska färgtemat går utöver svartvitt. Så försök att överväga den roll som nyanser av grått, silver och till och med ljus pastell kan spela. Starta till exempel ditt svartvita utseende med en grå eller silver soffa (istället för en svart eller vit) och lägg till svarta och vita accenter.

Välj svartvita komponenter

Uppskattning för konsistens

Monokromatisk-interiör-färg-palett-för-fräscha-dagar-12 monokromatisk-interiör-färg-palett för uppfriskande dagar

Styrkan i den monokromatiska färgpalett kan ibland vara lite irriterande, men du kan mjuka upp de skarpa kanterna med mjuka texturer. Allt du behöver göra är att lägga till några attraktiva och mjuka accentbitar som stickade filtar och kast, velourkuddar och lurviga mattor och ditt inre utrymme blir omedelbart mer attraktivt.

Använd utskrifter sparsamt

Användningen av utskrifter, i överflöd, kan vara lika störande som för mycket skarp kontrast. Så välj “less is more” -tekniken och kombinera svarta och vita motiv med rummets huvudfokus – vanligtvis väggen framåt.

Höjdens inflytande

Monokromatisk-interiör-färg-palett-för-uppdatering-dagar-8 monokromatisk-interiör-färg-palett för uppfriskande dagar

Att hålla sig till bara två nyanser för kranar och interiörstilar kan resultera i ett rum som ser lite tråkigt ut. Du kan dock förhindra att detta händer genom att experimentera med olika höjder och kompositioner. Ett av de enklaste sätten att göra detta är till exempel att se till att föremål i hyllor och ramar på väggar placeras och placeras i olika höjder. Detta är ett enkelt knep, men det får ett rum att se mer tilltalande ut för ögat.

Injicera lite personlighet

Monokromatisk-interiör-färg-palett-för-uppdatering-dagar-1 Monokromatisk-interiör-färg-palett för uppfriskande dagar

För att lägga till massor av personlighet i ett rum, använd inomhusplantor för att lägga till en tredje djärv ton till den monokromatiska blandningen. Faktum är att frodiga gröna krukväxter är bra för att lägga till en nästan omedelbar boost och vitalitet i svarta och vita utrymmen – de blir plötsligt mycket mer hemtrevliga och älskvärda.

Lär känna Gloss

Monokromatisk-interiör-färg-palett-för-fräscha-dagar-11 Monokromatisk-interiör-färg-palett för uppfriskande dagar

Vill du skapa ett elegant utrymme som alltid gör ett djärvt intryck? Du kan göra detta genom att lägga till ett inredningsdrama med högblanka monokromatiska accenter.

Tänd upp rummet

Du kan använda accent- och spotbelysning för att belysa viktiga områden i ett rum och för att ställa in kontaktpunkter i monokroma interiörer. En golvlampa är faktiskt ett effektivt sätt att öka intresset och betona i ett vackert utformat utrymme.

Låt dig inspireras av Skandinavien

Monokromatisk-interiör-färg-palett-för-uppdatering-dagar-2 Monokromatisk-interiör-färg-palett för uppfriskande dagar

För att sätta ihop en mycket modern stil kombinerar du monokroma detaljer och toner med ljust naturligt trä och material. Det är dags att lära sig att monokroma mönster faktiskt ser underbara ut i kombination med naturresurser. Så ta ett ark från den skandinaviska metoden för inredning.

Experimentera med ljud

Du kan kombinera grå och svarta accentbitar med vit bakgrund eller vita väggar.

Om du använder lite kvarvarande vitfärg kan du blanda och matcha den med några grå och svarta accentbitar och skapa det monokromatiska färgtemat på en budget med liten ansträngning och kostnad.

Dämpa starka färger

Om det behövs kan du också ta kraften i monokromatiska stilar till en mildare nivå genom att lägga till en annan färg. Till exempel är blå mycket lämplig som bakgrund för den starka och djärva blandningen av svart och vitt.

Ta med några pasteller

Monokromatisk-interiör-färg-palett-för-freshening-dagar-10 monokromatisk-interiör-färg-palett för uppfriskande dagar

Som nämnts tidigare behöver vårdesigner inte nödvändigtvis betyda massor av bleka pasteller som gult och orange, men de kan komma till nytta när du vill skärpa kanterna på ett djärvt svartvitt utseende. Att välja mellan pastell persika, olivgrön och citrongul kan vara skraj och spännande, speciellt när den är ihop med svart, grå och vit.

Bakgrund är också viktigt

Nu när du verkligen är redo att sätta ihop monokromatiska interiörer kan det vara dags att bli djärv och investera i svartvita tapeter. Detta är en rörelse som garanterat omedelbart förändrar utseendet på ett rum.

Den enda regeln är att du ska hålla köks- och badrumsväggarna vita snarare än svarta, eftersom för mycket svart kan få ett rum att känna sig litet. Du kan komma undan med lite mer svart i ett större sovrum eller vardagsrum, men se till att utseendet är välbalanserat – kom också ihåg att texturerad tapet kan ge ännu mer elegans.

Sammanfattning

Monokromatisk-interiör-färg-palett-för-uppdatering-dagar-6 Monokromatisk-interiör-färg-palett för uppfriskande dagar

Så snart våren kommer känns det som en bra tid att återuppliva interiören genom att göra några betydande förändringar i både hemmet och livsstilen. Att implementera ett noggrant och uppmätt monokromt utseende i ditt hem kan faktiskt vara ett bra sätt att belysa saker och skapa en ny atmosfär för ännu ett nytt år.

Om du vill gräva lite i det monokroma utseendet kommer vår guide om hur det fungerar kommer att vara till nytta.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*