Home / Hem / Moderna köksödesigner med sittplatser
Moderna köksödesigner med sittplatser

Moderna köksödesigner med sittplatser

Tror du inte att kökönsdesign med sittplatser är det bästa som någonsin har hänt med kök? Värden lagar mat, barnet äter frukost, gästerna interagerar: alla är glada!

Det behöver inte sägas att öar trollar fram små kök / lägenheter som kan använda fler och fler sittplatser. Det finns många idéer för ökök med sittplatser, och vissa kan till och med ersätta en ordentlig matplats.

Att välja sittplatser för din köksö tar tid och energi. Det första du bör tänka på är det tillgängliga utrymmet och det allmänna köket.

Men innan du gör något annat, sätt dig ner och läs dessa tips för att upptäcka de perfekta köksödesignerna med sittplatser:

Prioriteten är komfort

Moderna kök-ö-mönster-med-sittplatser-6 Moderna kök-ö-mönster med sittplatserBildkälla: Sealy Design Inc.

En bra köksöspall ska vara både vacker och bekväm. Många tar denna regel för givet och säljer sig enkelt med trendiga lösningar som ser perfekt ut men har inget att göra med rätt sittande.

En enda provperiod i butiken räcker inte för att fatta ett rätt beslut. och du bör göra några allvarliga undersökningar innan du köper.

I slutet av dagen vill du inte att folk ska ha ryggont efter bara några minuter i ditt kök.

Pris är ett viktigt kriterium, men absolut inte det viktigaste. Du skulle inte tro alla dessa lyxiga designstolar som är fruktansvärt obekväma.

Lägg undan utseenden och kom ihåg att öpallarna en dag kan bli rätt sittplatser. Ju bekvämare de är, desto oftare kommer du att använda dem. Det är därför du köper dem, eller hur?

Ryggstöd – ja eller nej?

Moderna kök-ö-mönster-med-sittplatser-2 Moderna kök-ö-mönster-med-sittplatserBildkälla: THINK Architecture Inc.

Ryggstöd är ett logiskt och föredraget val, men anledningen till att människor undviker dem är att de vill framhäva sina vackra bänkskivor eller den överväldigande stilen i deras kök. och de är ovilliga att låta stolar dominera intrycket.

De rygglösa sätena är moderna också idag, men den stora frågan är: är de praktiska?

På något sätt är de det. De tar mindre plats och kan enkelt placeras under ön när de inte används. Det finns dock säkerhetsfrågor också, och för det mesta är de bra affärer som letar efter utseende.

Varför inte i slutet av dagen? En baksäte med en intressant färg kan komplettera utrymmet och göra köket ännu vackrare än tidigare.

Hur använder du ditt kök

Moderna köksödesigner med sittplatser-7 Moderna köksödesigner med sittplatserBildkälla: Chelsea Construction Corporation

Är du en passionerad kock? Gillar du bra matlagningsfester? Ett kök kan ha många användningsområden och du måste tänka på dem alla.

Beräkna det genomsnittliga antalet personer som besöker platsen och välj lämpliga platser. Dessutom springer du inte in i vardagsrummet varje gång matlagning tröttnar ut, så de sittplatser du väljer måste också vara bekväma. Kolla in dessa alternativ:

  • Rymliga kök med stora öar ger gott om plats för alla sittplatser som du anser nödvändiga.
  • För långa men smala kök är det bäst att bara sitta på ena sidan av ön.
  • Mindre kök begränsar sittplatser och det bästa sättet är att bara ha sittplatser i hörnen av ön.

Den ”måste-veta” guide till stolhöjd

Moderna Kitchen Island Designs med sittplatser-3 Moderna Kitchen Island Designs med sittplatserBildkälla: Annette engelska

Det första du bör tänka på här är höjden på ön, närmare bestämt bänkskivan. För att den genomsnittliga vuxna ska känna sig bekväm behöver du ett mellanrum på 25 till 30 cm mellan pallen och bänkskivans undersida.

Gapet är viktigt för benkomforten, vilket innebär att stolar som är för låga tvingar människor att hålla armarna i en onaturlig position för att nå mat, medan stolar som är för höga ger mindre knäutrymme än nödvändigt.

Återigen är detta inte en absolut mätning, utan en approximation som uppmärksammar de saker som måste övervägas.

Funktions- och accentbitar

Moderna köksödesigner med sittplatser-8 Moderna köksödesigner med sittplatserBildkälla: Harvey Jones kök

Funktions- och accentstycken är perfekta för enkla kök eller de som har utformats på ett minimalistiskt sätt för att se modernt och snyggt ut.

Du kan till exempel välja avföring vars färg påminner om färger som används i ett närliggande rum eller använda material med varma och hemtrevliga texturer (marmor, sten, trä, etc.).

Den övergripande känslan måste vara naturlig eller likna en väl utförd blandning av metall och industribaser med träsitsar för att göra pallarna unika. Trä passar också bra med läder- eller polypropenbaser.

Full sittplatser

Moderna kök-ö-mönster-med-sittplatser-5 Moderna kök-ö-mönster med sittplatserBildkälla: Laurysen Kitchens Ltd.

Kom ihåg: din köksö behöver mer än en stol att vila på efter tillagningen. Detta gäller särskilt för stora öar som fungerar som matbord eller festområden.

De måste vara helt omgivna av avföring eller till och med fullbaksäkta / icke-ryggbänkar som rymmer fler människor.

Ju mer avföring du tar med dig runt bordet, desto mer enhetligt måste utrymmet se ut – helst är ön och avföringarna i samma färg eller gjorda av ett enda material.

Fokusera på funktionalitet

Moderna köksödesigner med sittplatser-4 Moderna köksödesigner med sittplatserBildkälla: seattlehometours.com

När vi väljer pall för vår köksö, vill vi alla fatta ett unikt beslut som kommer att imponera på våra gäster och göra matlagningen roligare. Driven av denna stämning utvecklar vi ofta opraktiska lösningar som erbjuder allt, men det väsentliga: komfort.

Ö-avföring är ett viktigt inslag i alla hem: de står exakt där maten tillagas och ätas, eller där familjemedlemmar läser sina tidningar eller kollar e-post med morgonkaffe.

Därför måste pallarna vara stora, täckta med vadderade säten och förstärkta med robusta fotstöd. Du kan också köpa gaslyft eller svängpallar för att göra dem lämpliga för boende i alla storlekar och åldrar.

Fokusera på stabilitet

Moderna Kitchen Island Designs med sittplatser-9 Moderna Kitchen Island Designs med sittplatserBildkälla: Darren James Interiors

När det gäller en stol är stabilitet ditt främsta bekymmer. Nålar för att nämna hur barn älskar att svänga i sina stolar; och vuxna tappar också balansen.

Välj därför avföring med solida och breda baser, helst långsträckta med ett lika brett ryggstöd.

Vad händer om köksön är den enda matsalen?

Köksöar med sittplatser är inte längre valfria för dem som bor i små hus / lägenheter där det helt enkelt inte finns plats för en matsal.

Det fina är att det finns färre sladdar på öarna än på klassiska matmöbler, och att du kan välja vad du tror skulle förbättra utrymmet i ditt kök. Så ta din favorit dekor tidskrift eller surfa på Internet och låt dig inspireras!

Välj barnvänliga sittplatser

Moderna köksödesigner med sittplatser-11 Moderna köksödesigner med sittplatserBildkälla: Bluebell kök

När du har barn förvandlas inredningen helt. Du byter dina högsta estetiska prioriteringar till sådana som är barnvänliga. Sittplatserna på köksön är inget undantag.

Materialen måste vara användarvänliga, men också underhållbara och mottagliga för skador. Vi rekommenderar att du väljer stolar av läder (vinyl), trä, polypropen eller metall.

En viktig sak att tänka på är ett mjukt ryggstöd fäst vid den solida basen för att hålla barnens kropp stadig och stabil.

Bli äventyrlig

Moderna köksödesigner med sittplatser-10 Moderna köksödesigner med sittplatserBildkälla: Landmark Services Inc.

Varför inte blanda flera typer av avföring istället för att välja en förkombinerad uppsättning? Även de mest varierade stolarna kan se fantastiska ut om du har lyckats föra dem ordentligt.

Du kan till exempel göra ett antal klassiska matsalsstolar mer intressanta med en enda metall / färgad stol i mitten (träöar med vita stolar är en trendig kombination). En tidlös lösning kan också vara en svartvit kontrast.

Använd om möjligt ett avtagbart säte

Moderna kök-ö-mönster-med-sittplatser-1 Moderna kök-ö-mönster med sittplatserBildkälla: Rekonstruktion av Normandie

Det händer att köksöar tittar in i trottoarer eller intilliggande områden, vilket innebär att även de mest blygsamma sittplatserna kan bli en trafikhinder.

Vi säger inte att du ska glömma att sitta helt utan snarare att du ska välja ett avtagbart alternativ. Du kan köpa enkelbenade pallar istället för riktiga stolar, eller tänka på multifunktionella sittplatser som också kommer att se bra ut i andra rum.

Oavsett vad du väljer måste den ha delar som kan bytas ut när det inte behövs. Tänk på detta som ett säkerhetstips också: du vill inte att dina barn stöter på stolar medan de går runt i köket!
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*