Home / Hem / Modern europeisk stil och europeisk inredning
Modern europeisk stil och europeisk inredning

Modern europeisk stil och europeisk inredning

Europa är en rik och mångsidig flock designtullar, av vilka några går tillbaka flera århundraden. Vissa trender har å andra sidan formats av Europas framsteg och svaret på mångfalden bland dess folk, demografi, rikedom och resurser.

Till skillnad från Europa är Amerika ungdomligt, långt och en källa till designtrender. De utvecklar inte inredningsvanor på samma sätt.

Om Europas inverkan på modern amerikansk design

Modern europeisk stil och europeisk inredningsdesign1 Modern europeisk stil och europeisk inredningsdesignBildkälla: Heydt Designs

Det är några punkter som vi behöver nämna.

Modern europeisk stil och europeisk inredning är mycket beundrad i det moderna Amerika och påverkar trenderna inom amerikansk inredning.

Dess rötter ligger i en grupp designers från Europa som grundade Bauhaus designskola i Tyskland 1919. Hennes ideologi fokuserar på prestanda och förkastar överdriven användning av modeaccessoarer, som liknar den nordiska-inspirerade minimalistiska stilens enkla natur.

Modern stil, som ofta uppfattas som ”tuff” (kanske i motsats till ”hemlig”), kan bidra till att skapa en känsla av lugn, förutsatt att den är väl planerad.

Europeisk inredning och stil

Modern europeisk stil och europeisk inredningsdesign2 Modern europeisk stil och europeisk inredningsdesignBildkälla: Stonewood, LLC

Tillbehör i europeisk stil fungerar bäst när du fokuserar helt på dem. Hälsa designen ett rum i taget och fyll i var och en innan du går vidare till det andra.

Tack vare det stora utbudet av texturer, färger och utseende som finns tillgängliga kan din bostad fortfarande ha en tillfredsställande och intim känsla samtidigt som den får en sammanhängande design. Börja idag, oavsett om du väljer ett klassiskt franskt bondgårdsutseende eller inredningstrender från 2018.

Balansdetaljer

Modern europeisk stil och europeisk inredningsdesign7 Modern europeisk stil och europeisk inredningsdesignBildkälla: VSP Interiors

Klassisk europeisk heminredning påverkades till stor del av grekerna och romarna. En öppen spis eller prydnad skulle vara kontaktpunkten kring vilken denna design skulle organisera sig.

Naturliga material som marmor eller sten används till golvet. Sammet eller bomull är de perfekta tygerna för att ge den eleganta finishen.

Europeisk inredning: dekor i gammaldags stil

Modern-europeisk stil-och-europeisk-inredning-design3 Modern europeisk stil och europeisk inredningBildkälla: Tiffany Eastman Interiors, LLC

En blandning av europeisk inredning och västeuropeiska antikviteter kännetecknar designen av den gamla världen. Väggarna och golven är gjorda av djupa texturer och tyg.

Själva möblerna består av stora bitar. Om du vill dekorera ditt hem i den gamla stilen, följ listan för instruktioner.

 • Fransk bondgård
 • Toskanska
 • Spanska
 • Medelhavet-
 • Franska slottet
 • Italiensk villa

Du kan antingen fokusera på något av ovanstående föremål eller kombinera delar från var och en av listorna för att se till att du är nöjd med ditt slutliga design.

Till exempel kan ett toskanskt kök och vardagsrum i stil med en italiensk villa lägga till lite variation i den unika stilen som passar dig. Om du letar efter inspiration om blandning och matchande stilar, några av de bästa hemdesignbloggarna ger dig ett brett utbud av alternativ.

Låt oss diskutera färger i europeisk inredning

Modern-europeisk stil-och-europeisk-inredning-design11 Modern europeisk stil och europeisk inredningBildkälla: Kristallkök + badrum

Hitta och använd färger som ses i naturen eller i gamla städer när du arbetar för europeisk inredning. Se till att de är rika, bekväma och djupt tonade.

Du bör på ett smart sätt skilja på de färger som är tillgängliga för dig i varje rum så att nyansen berättar en ganska varm historia. Europeiska trender kan erbjuda en rad färger som salvia grön eller anka äggblå beroende på den europeiska inredningen som inspirerade dig.

Titta på trender

Modern-europeisk stil-och-europeisk-inredning-design10 Modern europeisk stil och europeisk inredningBildkälla: Interiörer i stadsrum

När det gäller trender accepteras allt. Rosa verkar vara i rampljuset 2018. Om du vill ha lite fuskpäls på din matta eller soffa är den goda nyheten att strukturen kommer att göra en stor dramatisk entré.

Det kan inte förnekas att några av de amerikanska inredningstrenderna 2018 kommer från nordiska och europeiska delar av världen. Detta betyder dock inte att öde för inredningen förutspås och helt enkelt förpackas i ett trendigt litet paket som heter “What’s Next?”. Vi kan dock ha kul att gissa framtida trender.

En blandning av influenser i europeisk inredning

Toskanska

Modern-europeisk stil-och-europeisk-inredning-design4 Modern europeisk stil och europeisk inredningBildkälla: JAUREGUI Architecture Interiors Construction

Medan den toskanska landsbygden ligger i Italien betyder det inte att den är skyddad från influenser från länder som Frankrike eller Spanien som ligger längs Medelhavskusten.

Spår av forntida etruskisk kultur och renässansen kan också ses i den toskanska bondgården.

Viktorianska

Modern-europeisk stil-och-europeisk-inredning-design12 Modern europeisk stil och europeisk inredningBildkälla: Siemasko + Verbridge

Den viktorianska inredningen kan spåras tillbaka till 1800-talets England. Ordning och dekoration avgör den viktorianska designen. Objekt fyller ytor som återspeglar ägarens tankar och intressen. Den viktorianska stilen är en av de mörkaste stilarna när det gäller europeisk interiör. Rummen var små och målade mörka.

Formella underhållningsrum ligger framför ett viktorianskt hus. Små snidade trämöbler är inbyggda i detta vardagsrum i europeisk stil. Stolarna och möblerna var mestadels små och gjorda av snidat trä.

Barock

Modern-europeisk stil-och-europeisk-inredning-design13 Modern europeisk stil och europeisk inredningBildkälla: Kevin Kelly Interiors

Den barocka heminredningen kännetecknas av lyxigt utseende och överdriven utsmyckning. När du tänker på barocken är det första som kommer att tänka på Europa på 1600-talet.

De vackra palatsen och kyrkorna i mitten av 1700-talet. Å andra sidan, om vi tänker på barockens färger, kan vi dra slutsatsen att de är rika på sin lyxiga variation, allt från mörkröd eller grön till guld, och används för att dekorera konstramar och andra detaljer i hemmet.

Medelhavet-

Modern-europeisk stil-och-europeisk-inredning-design14 Modern europeisk stil och europeisk inredningBildkälla: Dewson Construction Company

Det första du märker när du besöker Medelhavsländer som Grekland, Spanien eller Italien är Medelhavsdekorationsstilen, som innehåller många element av kustdesign, inklusive öppna ytor och uteserveringar.

Denna stil byggdes med tunna stuckaturer eller putsade väggar, trätak och marmorgolv eller klinkergolv och målades med gyllengul, olivgrön, rik röd och koboltblå. Det påverkar ett antal interiörtrender och finns på de bästa inredningsplatserna i världen.

art déco

Från 1908 spridte Art Deco-inredningen sig i Paris 1908 och spred sig långsamt till Europa och världen. Art Deco tog sig till Amerika och finns på platser som Miami, där europeiska stilar formade arkitekturen.

Franska provinsen

Modern europeisk stil och europeisk inredningsdesign5 Modern europeisk stil och europeisk inredningsdesignBildkälla: Jonathan Ivy Productions

Den franska provinsstilen är en blandning av rustika inslag och med vissa likheter med barockstil. Det påverkas främst av husen i södra Frankrike.

Franska bondgårdar byggdes med mörka trä-, sten- eller kakelgolv och väggar gjorda av texturerat gips, och som en prägel har exponerade trätak och väggbjälkar fått ett klassiskt tilltal.

Interiören är å andra sidan mer sofistikerad. Klädda säten med snidade träramar och gardiner av toalett och blommiga tyger.

Italienska

Modern-europeisk stil-och-europeisk-inredning-design6 Modern europeisk stil och europeisk inredningBildkälla: Lompier Interior Group

Du kan helt enkelt inte gå fel med att välja den här stilen. Det är modernt och lyxigt. Scarpa, Scottsass eller till och med Armani kommer att tänka på när du tänker på den här inredningen i europeisk stil.

Italien fortsätter att sätta standarder med sina inredningstrender och ledande designers. Italien kommer alltid att påverka när det gäller de senaste inredningsstilarna.

Accenter

Denna design definieras av accenter från den gamla världen. En mängd keramik, terrakotta, damastgardiner, smidesjärn och en smärtsam finish kompletterar din design.

Överväldiga ditt hem med klockor och visselpipor och accentbitar som kommer att fylla dig med glädje i mitten av ditt rum för att göra dem till en del av det.

Tyger och texturer – Old World-tyger inkluderar:

 • Aubusson-mattor
 • brokad
 • Damast med en stor scroll eller blommönster
 • Kanter, tofsar och pärlbeslag
 • läder-
 • Strålande siden
 • Små bomullstryck
 • Ränder
 • Gobelängmönster
 • sammet

möbel

Modern europeisk stil och europeisk inredningsdesign8 Modern europeisk stil och europeisk inredningsdesignBildkälla: Moroso konstruktion

När du funderar på gammaldags möbeldesign, överväga att undvika inbyggda skafferier och hyllor. Du bör inkludera fristående skåp istället. På gårdens interiör finns ofta trähyllor med en rad keramik eller keramik som visas på öppna hyllor. Tänk på europeiska lador för en avslappnad look.

Ett skarpt designelement är en köksö med ett slaktblock eller marmortopp som också fungerar som arbetsplats och mötesplats. En köksö nämns ofta i de bästa bloggarna för hemdesign på grund av dess mångsidighet.

Om du påverkas av europeisk inredning kan du överväga att använda träramade soffor och stolar och kraftigt färgade kuddar med textur. Utrymmet ska vara välkomnande och formellt, men också ha ett livligt utseende.

Ytterligare inslag i den europeiska inredningen

Modern europeisk stil och europeisk inredningsdesign9 Modern europeisk stil och europeisk inredningsdesignBildkälla: Brian Dittmar Design, Inc.

Att använda djurmotiv och tyger med kort kan ge dig den gamla världskänslan av en europeisk inredning. Läder- eller tygklädda böcker är ett måste för den extra substansen i ett traditionellt europeiskt hem.

Ett annat sätt att ge stöd till designen är att lägga till trender för inredning som vävda nyanser, bambu, korgmöbler och oanvändbara dekorativa stockar. Kolla in europeiska livsstilsbloggar för fler idéer om inredningstrender för 2018. När du lär dig om trendiga heminredning 2018 blir du bekant med alternativen som erbjuds och hur de passar in i europeiska dekorationsidéer.

Oavsett om du vill återskapa en modern bondgård eller en klassisk fransk bondgård, har du ett antal alternativ till hands.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*