Home / Hem / Massivt betonghus med rymlig interiör
Massivt betonghus med rymlig interiör

Massivt betonghus med rymlig interiör

Huset i Ekali, en privilegierad förort till Aten, var tvungen att fungera både som ägarnas hem och som utställningsplats för deras omfattande konstsamling.

På grund av den brant vinklade, sluttande terrängen byggdes huset på flera nivåer. Tillgången till huvudgatan på lägsta nivå öppnar för en inomhuspool och skapar en dialog mellan entrén och vattnet.

På övervåningen finns det huvudsakliga vardagsrummet / köket, som alla fungerar för sina hushållsändamål och som konstutställningsområden samtidigt.

Dessa områden är öppna för de viktigaste gårdarna byggda på en högre nivå på grund av platsens vinkel och är borta från gatubuller. Det stora sovrummet ligger på översta nivån.

Byggnadens större fasad vetter mot gatan – den andra vetter mot platsens insida.

På gatan ger den dominerande fasaden och de massiva murarna invånarna i huset avskildhet och skiljer en fast gräns mellan gatans offentliga utrymme och husets privata utrymme.

Betongstöd och fristående väggar inramar det enorma vita fribärande vardagsrummet för att skapa en stark känsla av harmoni.

Gårdsidans sidor löses upp i långa glasytor, balkar och pergolaer, vilket betonar förhållandet mellan insidan och utsidan och suddar ut skillnaden mellan de två. Huvudkänslan när man rör sig mot gårdarna är transparens, halvslutna utrymmen och ökande utrymme.

Vattnet omger byggnaden designad av ISV ArchitectsDetta gör trädgården till en lugn och fridfull plats. En paviljong speciellt utformad för att visa ägarnas konstverk utgör bakgrunden för trädgården. Det är väldigt märkbart, ser solid ut på dagen och transparent på natten.

Exponerad betong och vita ytor förbättrar och visar husets strukturella element. Husets interiör är gjord i vita och krämfärgade toner och utgör den neutrala bakgrunden som krävs för presentationen av konstverket.

83397997958 Massivt betonghus med rymlig interiör

83398004953 Massivt betonghus med rymlig interiör

83398012098 Massivt betonghus med rymlig interiör

83398021841 Massivt betonghus med rymlig interiör

83398029843 Massivt betonghus med rymlig interiör

83398037016 Massivt betonghus med rymlig interiör

83398044880 Massivt betonghus med rymlig interiör

83398054730 Massivt betonghus med rymlig interiör

83398062031 Massivt betonghus med rymlig interiör
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*