Home / Hem / Köp begagnade möbler online för att dekorera ditt hem
Köp begagnade möbler online för att dekorera ditt hem

Köp begagnade möbler online för att dekorera ditt hem

Om du försöker skapa ett utrymme som du tycker är bekvämt och användbart är det bästa att köpa nya möbler.

Inte alla har råd med detta, men många väljer ofta en alternativ väg och köper begagnade möbler.

Det finns några nackdelar med att välja denna rutt, och du bör vara mycket försiktig när du gör detta. För att hålla saker enkla, här är några saker att tänka på för att minimera felfrekvensen.

Ändra var du letar efter begagnade möbler

De vanligaste platserna människor tror att de kan hitta begagnade möbler, som loppmarknader eller marknadsplatser på nätet, och till och med begagnade möbelaffärer som säljer mycket till rabatter, är inte de enda du kan dra nytta av. Det finns många andra där ute, och ibland kan det du hittar ännu bättre.

Bild-2-13 Köp begagnade möbler online för att dekorera ditt hem
Bildkälla: Hide & Sleep Interior Design

Hotell eller barer ger ofta bort det de inte behöver när de byter inredning – använd detta till din fördel och kontakta dem. Möbelhandlare är ett annat bra val – fråga om de har använt soffor eller något annat som de tidigare har hyrt till någon. Denna typ av möbler har vanligtvis ett pris som ligger långt under detaljhandeln.

Bild-3-13 Köp begagnade möbler online för att dekorera ditt hem
Bildkälla: Connie Cunningham Designs & B & B.

Var försiktig med vad du köper

När du köper begagnade soffor eller begagnade sängar eller något annat som används för den delen, vill du få något som du inte har råd till försäljningspris. På grund av detta är det inte mycket klokt att köpa något som inte riktigt är värt vad de ber om. Granska allt du köper noggrant.

Image-4-14 Köp begagnade möbler online för att dekorera ditt hem
Bildkälla: Älskar hemma

Om du till exempel ser en etikett som säger att möbeln du köper kommer från en plats som inte är känd för långvariga produkter, kanske du vill undvika det. Att ha en smartphone till hands är också användbart när du inte känner igen varumärket – Google, du vet aldrig vad du kommer att stöta på.

Bild-5-13 Köp begagnade möbler online för att dekorera ditt hem
Bildkälla: Toronto Interior Design Group

Försök först, köp senare

Om du är på väg till en loppmarknad eller köper begagnade möbler online är det alltid bäst att prova möblerna själv innan du betalar för dem. Om det till exempel är en stol, sitta i den.

Bild-6-13 Köp begagnade möbler online för att dekorera ditt hem
Bildkälla: Rethink Design Studio

Om det är ett bord, försök luta dig på det och tryck lite. På det sättet vet du att allt du köper inte kommer att skadas genom användning eller reparation, och det är väl värt det för det begärda priset.

Håll dig borta från förfalskningar

Vi lever i en tid då förfalskningar är så bra att du knappt kan säga från originalprodukten. Om du inte riktigt kan säga något om en produkts ursprung kan det vara tillräckligt att noggrant kontrollera designen själv.

Image-7-13 Köp begagnade möbler online för att dekorera ditt hem
Bildkälla: Alex Amend Photography

Är det av massivt trä? Är den välgjord och sammansatt så att den övergripande strukturen är stabil? Att köpa något som bara ser bra ut kan vara ett allvarligt misstag – var försiktig.

Kontrollera alla använda möbler bit för bit

Detta är särskilt viktigt om du inte hittar etiketten. Vet vad du ska leta efter – börja med materialen. Till exempel får du en mycket mer stabil produkt om den är gjord av massivt trä än en gjord av spånskiva.

Bild-8-13 Köp begagnade möbler online för att dekorera ditt hem
Bildkälla: Sarah Greenman

Titta sedan på hur möblerna sätts ihop. Högkvalitativa möbler väljer vanligtvis för svanssvansfogar, medan de billigare och de som går sönder lättare använder naglar eftersom de är billigare och lättare att göra.

Var medveten om var du ska placera biten

Skulle du köpa en säng från en begagnad möbelbutik bara för att upptäcka att du inte har något sätt att sticka den genom alla dörrarna och få in den i ditt sovrum? Om du inte vill returnera det du köpt, eller värre, måste du kasta det i garaget, dubbelkolla innan du lämnar över pengarna.

Bild-9-13 Köp begagnade möbler online för att dekorera ditt hem
Bildkälla: Kim Parker Interiors

Släng inte något eftersom det lätt skadas

När du ser ett stycke du älskar till ett fantastiskt pris, men det har några sprickor här och där, kasta inte det helt. Att byta dynor på egen hand är inte så svårt och det kan du om du försöker.

Förbered dig på kompromisser

Begagnade möbler är knepiga, du vet aldrig vad du kommer att stöta på. Se till att du är villig att kompromissa, annars får du aldrig den bit du vill ha.

Bild-10-13 Köp begagnade möbler online för att dekorera ditt hem
Bildkälla: Westcott Construction Ltd.

Lita på dina sinnen

Alla möbler som någon redan har ägt kan ha lukten av sin tidigare ägare. Detta är en viktig sak att komma ihåg eftersom det du köper kommer att stanna i ditt hem ett tag.

Vissa lukter, som röklukt eller lukt från husdjur, ventileras ofta aldrig. Så om detta stör dig glömmer du så mycket. Det är bara inte så bra längre.

Ljug inte för din plånbok

Den vackra soffan ser bra ut – och den kostar bara 50 $. Allt som krävs är nya kuddar. Och några nya saker. Och någon att göra allt. Dessa saker kan höja priserna oväntat. Så kom ihåg det och beräkna det slutliga priset innan du trycker på avtryckaren.

Bild-11-13 Köp begagnade möbler online för att dekorera ditt hem
Bildkälla: Natsumi Photography

Ställ en budget och håll fast vid den

Detta är ett av de största misstagen människor gör – det finns alltid något bättre för lite mer pengar.

Ställ in din budget och gå inte över den. Förhandla allt för att hålla priserna så låga som möjligt och beräkna vid behov också leveranspriser. Vissa säljare erbjuder inte leverans, och du måste lägga den kostnaden till summan – se om du har råd.

Image-12-14 Köp begagnade möbler online för att dekorera ditt hem
Bildkälla: Veranda ljus interiörer

Ha tillräckligt med pengar och slösa inte bort din tid

En loppmarknad eller en begagnad möbelaffär är båda ställen där de bra sakerna är borta på några minuter. Se till att du har tillräckligt med pengar så att du kan ta något med dig så fort du ser det. Om du måste gå till bankomaten kan det vara borta när du kommer tillbaka.

Undvik att köpa en begagnad madrass

Även om du inte riktigt kan se dem med blotta ögat, rymmer varje begagnad madrass mycket bakterier och bakterier. På grund av detta rekommenderas de aldrig att användas igen efter att de har använts, och alternativ som en luftmadrass kan vara ett bättre alternativ, åtminstone tills du har råd med en ny, traditionell madrass.

Bild-13-13 Köp begagnade möbler online för att dekorera ditt hem
Bildkälla: Rikki Snyder

Köp inte det du inte behöver

Om du ser något som du inte är säker på att du kommer att gilla, undvik det. Om du inte blir kär i henne nu kommer du inte heller senare. Så bara undvik det och spendera inte de pengar som du normalt kan använda någon annanstans.

Image-14-13 Köp begagnade möbler online för att dekorera ditt hem
Bildkälla: Pierre Jean-Baptiste Interiors

Tillbringa inte en vilodag om det inte är värt det

Låt oss säga att du vill köpa en stor soffa. Du måste hitta någon som hjälper dig att få det från marknaden till din plats och sedan till klädseln och tillbaka. Om du arbetar 9 till 5 och bara har två lediga dagar varje vecka, vill du spendera dem på att arbeta med det? Behöver du verkligen en ny soffa nu eller kan den vänta ett tag?

Image-15-13 Köp begagnade möbler online för att dekorera ditt hem
Bildkälla: SuzAnn Kletzien Design

Var redo att ta med dig dina möbler

Bild 1-13 Köp begagnade möbler online för att dekorera ditt hem
Bildkälla: Susan Duane

Även om vissa butiker erbjuder att behålla allt du köper i några dagar, kan vissa berätta att du måste ta med dig något du vill köpa hem samma dag. I så fall är det ett smart samtal att ha ett fordon som är tillräckligt stort för att passa vad du än köper. Gör en karta över alla platser du besöker och få en lastbil som är tillräckligt stor för allt du kan stöta på.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*