Home / Hem / Konsten att designa med antikviteter – idéer för inredning
Konsten att designa med antikviteter – idéer för inredning

Konsten att designa med antikviteter – idéer för inredning

Det finns en ny trend inom heminredning – det är en blandning av gammaldags europeisk antikvitet och modern från mitten av århundradet. Med många av oss som bor i moderna nya hem, uppstår frågan hur artefakter och arv lätt kan integreras i vår inredning. Om ditt hem är dekorerat med moderna detaljer, lägg till en touch av antika möbler eller tillbehör. Men om ditt hem redan är dekorerat med europeiska gamla världsstycken kan du lägga till en enkel, ren, modern möbel också. Att blanda antika bitar ökar kvaliteten och är mer modern eller modern, mer intressant och prisvärd. Att dekorera med antikviteter ger ditt hem en unikhet.

antika möbler

Konsten att designa med antikviteter Inredningsidéer 1 Konsten att designa med antikviteter - Inredningsidéer

Antikviteter ger stil, historia och funktionalitet till varje rum. Antikviteter väcker förvåning och stort intresse för människor med frågor som vem som skapade möblerna, vilket stort hantverk som gick med i deras skapande och vilka historiska händelser dessa bitar gick igenom. Deras skönhet ensam räcker för att dekorera med olika stilar och förvandla det förflutna till nutiden.

Konsten att designa med antikviteter - Inredningsidéer 4 Konsten att designa med antikviteter - Inredningsidéer

Att lägga till antika bitar i en befintlig inredningsstil, även om den är modern, lägger till ett dekorativt uttalande som förvandlar varje design till en praktisk accent. Alla antika möbler har en historia att berätta, speciellt om den ärvts eller om du köpte den från en auktionshandlare. Till exempel kan en stol i fransk barockstil väcka fantasin hos vem som satt på den och vad de gjorde vid den tiden. Detta gör det till ett bra samtalsämne.

Europeiska antikviteter

Antikdesignkonsten - Inredningsidéer - 8 Konsten att antikviteter - Inredningsidéer

Var är de bästa platserna att få det antika utseendet – varför i Europa, naturligtvis? När du planerar en resa eller semester i Europa, planera ett besök hos antikvitetshandlare eller utanför allfartsvägarna franska, engelska, belgiska eller italienska butiker, loppmarknader, kuriosaffärer, fastighetsförsäljning och butiker. Varje land har sitt eget utbud av utsökta antikviteter.

Franska städer som Paris och Provence erbjuder några av de bästa valen i världen. London, England erbjuder de bästa priserna, ett eklektiskt och varierat urval; Belgien kommer att erbjuda unika antika bitar som inte finns någon annanstans. och Italien framför renässansen med stilar som finns över hela världen. Tänk på att när du besöker dessa fantastiska platser och inte bara googlar din forntida vistelseort, vilket bättre alternativ finns det för att hitta de perfekta antika bitarna som komplimangerar ditt hem, utan också fråga lokalbefolkningen vart de ska gå och vart de ska gå när du komma dit be om rabatter för om du vill ha något måste du be om det.

Antika arrangemang

Konsten att designa med antikviteter - Inredningsidéer 5 Konsten att designa med antikviteter - Inredningsidéer

Att veta vad man ska leta efter i antikviteter innebär också att du använder din fantasi. Om du vill införliva en antik design i konsten att designa med antikviteter måste du se vad som inte finns men vad som kan vara. Detta inkluderar att titta på en gammal dörr och se ett bord eller sänggavel. Ett gammalt fönster kan förvandlas till en vintage bildram, vägghylla, skåpram etc. När du väljer de första antika möblerna att dekorera läggs till delar som är extremt välgjorda och tåliga nog för att klara tidens test.

Antika bitar, från möbler till tillbehör, har alltid gjorts med högkvalitativa material som fina träslag som valnöt, ek och mahogny, som är svåra att få tag på idag. Original antika möbler var handgjorda med den största delikatessen i sin design. Antika möbler är inte bara vackra att titta på, det är också en billig investering som kryddar alla inredningar. Konsten att designa med antikviteter håller fast vid temat i rummet. Dekorera inte en del av ett rum med barockmöbler. På grund av din kärlek till antikviteter vill du lägga till elisabetanska möbler på andra sidan. Denna mix skulle bara störa flödet av dekorationer och utseendet på dina rum.

80/20-regeln

Konsten att designa med antikviteter - Inredningsidéer 2 Konsten att designa med antikviteter - Inredningsdesignidéer

Att dekorera med antikviteter är lätt att lära sig, men kräver lite behärskning. En annan idé med antik inredning är att inte överdekorera med bara en stil. Lägg till lite yin till yangen genom att lägga till en klassisk italiensk soffa med ett barock sidobord. De antika inredningsidéerna inkluderar också färger – möbler från den viktorianska eran valde jordfärger, ihop med mossgrön, lila, mullbärsröd och ingefära gul.

Konsten att designa med antikviteter-idéer för inredningsdesign-9 Konsten att designa med antikviteter - Idéer för inredningsdesign

Elisabetanska möbler och tillbehörsfärger användes faktiskt på grund av en lag som antogs. De elisabetanska färgerna inkluderade blå, indigo, guld, brun, orange, röd, rosa, lila, svart, lila, vit, gul, grön och grå, som alla betyder en klassstruktur. Håll 80/20-regeln i åtanke när du blandar antik inredning. Den viktorianska inredningen passar mycket bra med Edwardian, formella engelska och franska möbler, medan drottning Anne passar bra med bitar från Chippendale-eran.

Användning av antika bitar

Lägg till vissa antika möbler som ger ditt utrymme ett betydande värde:

Kistor och resväskor

Resväskor och kistor är antika föremål gjorda av naturligt trä. De lägger till det perfekta mittstycket i ett sovrum när det är vid foten av en säng eller när det kan användas för att dela ett rum. Antika kistor och resväskor kan behöva lite renovering, men de kommer att framhäva alla rum med stil och klassisk skönhet.

Nattliga sidobord

Konsten att designa med antikviteter - Inredningsidéer 6 Konsten att designa med antikviteter - Inredningsdesignidéer

Att välja ett sidobord som ett nattduksbord kommer att ge symmetri till ett sovrum, särskilt när lager läggs till. Ett par antika sidobord med precis rätt lamphöjd vid låg effekt eller en antik vas eller buntstapel ger ett antikt interiör rätt textur, höjd och form.

Vaser och porslin

Konsten att designa med antikviteter - Inredningsidéer-3 Konsten att designa med antikviteter - Inredningsidéer

Accentuerande rum med vaser och porslinssatser är den underhållande delen av antika inredningsidéer. Dessa artiklar lägger till textur, färg, elegans och form till alla heminredningsdesigner. Förr i tiden var varje hem dekorerat med funktionella och dekorativa vaser och porslin, varav många var gjorda av marmor, onyx och malakit. Vaser och porslinssatser ger charm till vägghyllor och bordsdekorationer, särskilt i olika mönster och storlekar.

Bokhyllor för bibliotek

Konsten att designa med antikviteter - Inredningsidéer 7 Konsten att designa med antikviteter - Idéer för inredningsdesign

Prova en tidlös engelsk bokhylla med antika tillbehör i hyllorna för att dekorera med antikviteter. För att lägga till en dimension, prova en antik biblioteksstege för att luta dig mot bokhyllan.

Sammanfattning

Antikdesignkonsten - Idéer för inredningsdesign - 12 Antikdesignkonsten - Inredningsdesign

Nybörjare och skickliga dekoratörer kan integrera antikviteter i praktiskt taget alla dekorationsstilar, inklusive moderna och samtida. Varje gammal skatt du hittar har en konversationshistoria som ökar dess överklagande. Om du införlivar budgetvänliga antika möbler och tillbehör i ditt liv på nya sätt är det bäst för att dekorera idéer
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*