Home / Dekor / Kök Kakel Idéer
Kök Kakel Idéer

Kök Kakel Idéer

KÖKPLATSIDÉER – I modern interiör används inte bara kakel för att täcka ditt köksgolv. Fler och fler köksägare föredrar att använda brickor som material för deras köksbacksplash.

Plattor är lätta att hitta i en järnaffär. Vissa kakelmotiv kan beställas via en onlinebutik. Plattorna är rena och enkla att installera och blir snabbt en favorit bland moderna köksägare.

Hur kombinerar vi brickor för det sista, snygga golvet och backsplash-utseendet? Läs våra 10 exempel för att få inspiration till ditt eget kök.

Bekanta köksplattor

Bekanta köksplattor
Källa: Rigakublog.com

Vem vill inte ha ett mysigt och bekvämt kök? I köket kan du lindra spänningen efter långa timmar. Och i alla fall kan du laga mat eller värma måltider och drycker för hela familjen.

Det första exemplet visar denna typ av kök. En välbekant köksplatta väljs som vi tror att de flesta av er kommer att ha sett den stilen på köksplattor en gång. Var och en av rutorna består av rutor och är insvept i mjukbrun med en vit kant.

Kakeln passar in i det brunaktiga utseendet på köket. Köksplattorna finns till olika priser och kvaliteter.

Vacker köksplatta

Vacker köksplatta
Källa: madebymood.com

Vår andra idé visar att ett kök kan kanalisera din drömmande. Detta kök visar till exempel på ett uppfriskande sätt en stark kärlek till vintagestil. För den här punkten pekar vi på köksbacksplashen.

Kakel är klädd i starkt blått och gult och ser så elegant och modern ut samtidigt. Kakelns mönstrade motiv bör leva upp köket mer. Brickan är uppdelad i två delar; Den ena består av rutorna medan den andra verkar mycket mindre.

Med detta kakelval blir köket ett glatt utrymme som kan stärka andan i det.

Förföriska köksplattor

Förföriska köksplattor
Källa: centimetdecor.com

Istället för att arbeta med en typisk enkel kakel har detta kök en fantastisk idé. Köket väljer ett förföriskt kakelkoncept som inte bara kontrasterar området utan också förskönar det. En modern klassiker blir främst köksbegreppet.

Köket valde dock att lägga till ett modernt vintageskåp, backsplash och handfat. Alla är inslagna i vitt. För att färga den enkla känslan installerar köket den mönstrade motivplattan som ser klassisk ut.

Var och en av brickorna består av rött, vitt och svart. Ett stjärnformat mönster appliceras, vilket egentligen är ett geometriskt experiment.

Traditionell köksplatta

Traditionell köksplatta
Källa: hgtv.com

Super stark traditionell smak omsluter detta kök. Lertegel blir materialet för köksbacksplashen. Dessutom är tegelstenarna skiktade med vit cement. Konceptet tar oss tillbaka till den gamla eraen av köksstil.

Cementet ser så tunt ut att de röda tegelstenarna är nästan osynliga. Tegelstenarna är färgade i den övre delen av köket och gör det också till en backsplash. Intressant nog att märka att köksfläkten verkar hålla fast vid bakplattan.

För ett ännu djärvare traditionellt utseende installerar köket den traditionella golvstilen.

Tunnelbana kök kakel

Tunnelbana kök kakel
Källa: homedit.com

Trots lite teknisk term utöver ordet “tunnelbana” är det här köksplattan förmodligen det enklaste att hitta av dem alla. Du kan ställa in det här kakelmönstret för antingen kökets bakvägg eller golv. Glänsande och rena, många människor älskar dessa köksplattor.

Varje köksplatta består av det rektangulära, vita området tillsammans med den svarta kanten. Denna kakelstil uppstod först i början av 1900-talet som en tunnelbanekökplatta. Kakelstilen används populärt som en backsplash och är känd som en modern klassisk kakel.

Kakel gör rengöringen enklare om smuts eller damm fastnar på den.

Elegant köksplatta

Elegant köksplatta
Källa: modernboywoodshop.tumblr.com

Spela med enkla och mönstrade motivplattor. Detta blir begreppet köksplattans bakplatta. I det relativt rättvisa utrymmet lockar plattan oss alla. Först väljer brickan några färger, med den starka blåa som temafärg.

Den starka blåtten blir ingången för ett elegant baksidans utseende. Medan den mönstrade motivplattan bland annat är gul, brun. Kakelkonceptet sammanför de två delstilarna.

Konceptet skapar backsplash som ser signifikant och vackert ut i det övergripande utseendet på det brunaktiga köket.

Naturlig köksplatta

Naturlig köksplatta
Källa: ssreuta.com

De sjunde och fjärde idéerna delar en liknande grundidé. De två hoppas kunna ge sitt moderna hem ett traditionellt kök. Denna idé väljer också röda tegelstenar, men med mycket tunnare vit cement.

Således kan de röda tegelstenarna tydligt ses på den här bilden. Var och en av de röda tegelstenarna är gjord av den rektangulära betongen av lera. Denna kakel används främst under inredningen av det gamla köket. Den naturliga smaken känns därför starkt i kakelstilen.

Kakelplattan fungerar som ett stativ, som senare sticker ut från kökshuven i rostfritt stål och den högteknologiska gasspisen.

Enkel köksplatta

Enkel köksplatta
Källa: greenbrookdesign.com

Fram till denna punkt finns det en djupgående lektion för alla i färglikheten mellan kakel och den övergripande färgen på köket. Detta kök tillämpar denna teori på golvet, som tar form i rektangulär, supermjuk grå.

Kakel används för att täcka köksgolvet. Kakelfärgen passar in i köket, där grå väljs som temafärg. Med den enkla plattformen ser köket bredare och enklare ut.

Vi tror att kakelkonceptet möjliggör enklare rengöring.

Mörk köksplatta

Mörk köksplatta
Källa: clipgoo.com

Du behöver inte välja svarta plattor för att täcka köksgolvet när du känner att svart har en intensiv mörk smak. En mörkbrun nyans, som den används i köket, räcker för en mörk nyans.

Var och en av brickorna består av respektive nyans av brunt, vilket skapas i en rektangulär form med en vit kant. Kakeln matchar det brunaktiga utseendet på köket, som kommer från träskåpet, bänkskivan och köksön.

Trendiga köksplattor

Trendiga köksplattor
Källa: sebringdesignbuild.com

Vårt sista alternativ ser snyggt ut och bygger på grundidén. med geometriska spel. Dessutom installerar köket var och en av brickorna som kombinerar två färger; svart och brunt. Kakelvalet passar in i det gula inslagna köket.

Golvet matchar bakplattan när det gäller design. Men backsplash plockar upp gult och svart. Golvdesignen gör hela köket till ett mexikanskt kök som är fullt av antika inslag i ett modernt hem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*