Home / Hem / Klädställning idéer att prova (hängande, fristående, trä, metall)

Klädställning idéer att prova (hängande, fristående, trä, metall)

Du kommer att upptäcka att det finns en stigande trend idag för kläder att komma ut ur garderoben och bli en En del av interiören.

Rack är inte bara en svag lösning idag, utan också vackra möbler som är roliga att presentera din garderob.

Om du vill ha stilen på ett klädhängare, förbered dig på ett minimum eftersom de flesta är cirka 100 till 130 cm breda.

Det betyder också att du också bör glömma bort röran. Om du inte vill att dina kläder ska visas kan ett hängande klädhängare också vara till nytta för en hall eller ett rum. Och ett par klädhängare kan vara ganska mångsidiga.

Klädställning ilumus fotografering marknadsföring klädhängare idéer att prova (hängande, fristående, trä, metall)
Bildkälla: ilumus Photography & Marketing

Ett fristående klädhängare är mycket praktiskt och kommer definitivt att göra det lättare. Det är inte bara en kommersiell butiksarmatur, och många av dessa hyllor levereras med hyllor eller lådor för att lagra saker som handväskor eller skor.

Custom-Closets-by-Louisiana-Custom-Closets Clothes Rack Idéer att prova (hängande, fristående, trä, metall)
Bildkälla: Louisiana anpassade skåp

Du hittar allt från ett klädhängare av trä till ett klädhängare av metall till ett väggmonterat klädhängare och klädhängare. Det finns också klädhängare för sovrum som har ett skydd som skyddar din garderob från blekning och damm.

Sarah-Reynolds-von-Chris-A-Dorsey-Photography torkställning idéer att prova (hängande, fristående, trä, metall)
Bildkälla: Chris A Dorsey Photography

Dessa saker är enkla, prisvärda och pålitliga. Deras största fördelar är deras enkla installation och design, samt det faktum att du kan flytta dem från ett rum till ett annat. De flesta har en justerbar höjd från golvet.

California-Closets-Walk-by-California-Closets-Southdale klädställning idéer att prova (hängande, fristående, trä, metall)
Bildkälla: Kalifornien Closets Southdale

Om du vill undvika att slösa med utrymme är ett väggmonterat klädhängare eller hängande klädhängare det bästa alternativet. Och istället för att spendera pengar på att köpa en, kan du enkelt göra det själv. Ett klädhängare av trä är till exempel ganska enkelt att göra.

Master-Suite-Wing-by-Roomscapes-Cabinetry-and-Design-Center torkställning idéer att prova (hängande, fristående, trä, metall)
Bildkälla: Roomscapes Cabinetry and Design Center

Eller så kan du måla ett gammalt rör och använda det som hängare. Det finns många idéer för klädhängare, särskilt för små rum. Titta bara online så får du en idé om ett klädhängare innan du vet ordet. De är billiga och DIY-idéerna och designen är allmänt tillgängliga.

Custom-Reach-In-Closets-by-Mountain-Sky-Closets Klädställning idéer att prova (hängande, fristående, trä, metall)
Bildkälla: Mountain Sky Closets

En av de största fördelarna här är bekvämlighet. Med obegränsad tillgång till kläder hela tiden behöver du inte längre tjäna mycket och spendera mycket tid på att leta efter vad du behöver.

2013-Luxury-Home-Inver-Grove-by-Highmark-Builders klädställning idéer att prova (hängande, fristående, trä, metall)
Bildkälla: Highmark Builders

Ditt klädhängare är ganska enkelt att göra och du bör se till att det passar in i rummet. Till exempel ser en industriell design inte så bra ut i ett rustikt sovrum och tvärtom.

Entréområdesdesign

Ett klädhängare nära ingången kan vara mycket användbart. Du kan lämna dina gäster deras rockar samt deras väskor och accessoarer där. Du kan också lägga några hyllor eller fack för dessa saker.

My-Houzz-by-Kayla-Pearson klädställning idéer att prova (hängande, fristående, trä, metall)
Bildkälla: Kayla Pearson

En öppen garderob ger dig mer struktur och du kan ha en ram och utrymme under för skorna. Det finns också ett alternativ att visa saker som en vas ovanpå.

Organisation av ett omklädningsrum

Ett klädhängare är ett måste i ett omklädningsrum. Om du vill hjälpa dig att hålla saker rena finns det massor av lagringsalternativ att lägga till. Till exempel är två rack och en spegel ganska bra huvudelement i ett rum. Ett fristående klädhängare kan tillverkas efter mått, och du kan till och med göra en själv med trä- och metallrör.

Övergång-tvättstuga-av-Abruzzo-kök-badrum klädställning idéer att prova (hängande, fristående, trä, metall)
Bildkälla: Abruzzo kök & badrum

Ett fristående klädhängare eller till och med ett väggmonterat klädhängare kan vara perfekt när du vill få saker att se mer rymliga ut. Och det är enkelt att använda och mycket praktiskt. En annan praktisk lösning är ett rullande klädhängare.

Catawba-Island-Lakefront-House-of-L-Interior-Design torkställning idéer att prova (hängande, fristående, trä, metall)
Bildkälla: House of L inredning

Du kan flytta den, utom synhåll, eller hålla den i ett hörn när du inte använder den och sedan föra tillbaka den i mitten när du använder den. Vissa vagnar har till och med en hylla för lådor, korgar eller skor längst ner. Du kan till och med gå så långt att du har en hel outfit som är organiserad, påklädd och väntar på att du ska sätta på den.

Rustic-Canyon-New-Home-by-Tim-Barber-Ltd-Architecture torkställning idéer att prova (hängande, fristående, trä, metall)
Bildkälla: Tim Barber Ltd arkitektur

Om du väljer att skapa en själv har du många alternativ att skapa den. Om du har ett stycke återvunnet trä- och metallrör, är detta väldigt enkelt och steglöst justerbart.

London-Bankside-Penthouse-by-Mint-Architektur torkställning idéer att prova (hängande, fristående, trä, metall)
Bildkälla: Så bra som ny arkitektur

Beroende på dina behov och preferenser kan du inkludera allt från en extra stång för bälten och väskor till skokartong nedan. Och utrymmet ovanför racket ska inte slösas bort. Ingenting hindrar dig från att sätta upp en vägghylla för att förvara och visa tillbehör på.

Förvaringsutrymme för kläder i sovrummet

I sovrummet kommer du också att uppskatta någon form av klädförvaring, och ett rack kan fungera mycket bra här. När du väljer en bör du välja en högpresterande maskin som kommer att bära mycket vikt och om möjligt en med hjul. Som beskrivs ovan ger detta dig flexibiliteten att placera den någonstans när du inte behöver det.

Eklektiskt sovrum-av-Le-Klein klädställning idéer att prova (hängande, fristående, trä, metall)
Bildkälla: Le Klein

Några tips för att organisera:

 • Förvaringsenheter ska kombineras för olika krav. Lådor för vikta föremål, lådor för saker du inte använder ofta och hängare för kostymer och klänningar.
 • Använd hyllavdelare för att hålla kläderna snygga.
 • Behandla din garderob som ett litet rum – det hjälper dig att hålla den i form.
 • Golvbeläggningar, väggfärg och belysning bör inte försummas. Garderoben ska vara väl upplyst så att du kan se färgerna på kläderna ordentligt.

215-Boul-Saint-Laurent-32-von-Big-Panda-Design torkställning idéer att prova (hängande, fristående, trä, metall)
Bildkälla: Stor panda design

arrangemang

 • Installera en andra skåpstång precis ovanför huvudstången. Detta ger dig mer hängande utrymme och du kan få en pall eller bar om du inte når de föremål du behöver.
 • Gör saker färgglada genom att gå efter samma färger som galgarna.
 • Liknande klädesplagg bör placeras i ett område, t.ex. B. skjortor i en del och kjolar och byxor i en annan, som du föredrar.
 • Om du inte vill ha några stötar och vill förhindra att saker och ting minskar, bör alla stickade kläder som t-shirts, tröjor, strumpor och till och med vissa blusar vikas.
 • Om du har djupa hyllor, vik dina kläder därefter. Om du har en byrå eller annan låda är det bättre att stapla kläderna vertikalt. Om du har öppna hyllor, stapla dem inte för högt, annars kan de falla.
 • Att ha ett kappstativ med två nivåer hjälper dig mycket med samordning, t.ex. B. Jeans med en trendig topp.
 • Se till att kläderna du använder oftare är lättillgängliga och synliga. Och de du vill ha oftare borde vara där också. Det är mer troligt att du bär det du ser oftare och dina mest använda föremål bör hållas i ögonhöjd.

Westchester-Lakefront-by-Visbeen-Architects klädställning idéer att prova (hängande, fristående, trä, metall)
Bildkälla: Visbeen arkitekter

Övriga tillbehör

Om du vill lägga till lite funktionalitet, kolla in följande saker.

 • Lägg till två hyllor, en nedan för skor och en ovan för väskor.
 • Håll halsdukar och liknande tillbehör på sidan.
 • Använd skruvkrokar för solglasögon, smycken och bälten. De är snyggare än naglar och fungerar bättre.
 • Mindre föremål som knappar och pennor kan placeras i öppna lådor eller till och med glasögon.
 • Saker som du inte använder eller använder sällan kan packas i kartonger.

Traditional-Closet-by-Susan-Shoerack torkställning idéer att prova (hängande, fristående, trä, metall)
Bildkälla: Susan Shoerack

Slutliga tankar med klädhängare

Om du vill ordna och hålla ordning på dina kläder från klänningar, byxor och accessoarer är ett klädhängare ett bra alternativ. Vissa rymmer bara några bitar medan andra kan bära en ganska stor volym.

Du kan också få några ganska unika mönster, som ett spiralrockställ som är både visuellt tilltalande och praktiskt. De vanligaste är ett fristående klädhängare och ett väggmonterat klädhängare. Och beroende på vad du väljer, få bara en. Det är ganska viktigt.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*